Hogyan akadályozzam meg, . Hogy anyu egy óriási bunkosagot kövessen el karácsonykor?
én ebbe nem látok semmi kivetnivalót.
ha anyukád ilyen célzású ajándékot akar adni a "kedves" rokonnak, hogy észrevegye, hogy milyen, akkor oké.
nem értem, hogy neked mi a gondod anyukád ezen gesztusával?
szerintem ez egy tiszta módja annak, hogy célozzon az unokatestvéred viselkedésére. egyébként meg felnőtt ember, azt csinál/tesz amit akar.
(Zárójelben jegyezném meg, hogy anyukád -valószínűleg- értelmes, felnőtt embveri lény, így azt csinál, amit akar. Ha van olyan rokon, aki megérdemli, hát akkor kapja is meg azt a nyomorult könyvet. Magánvélemény.)
Viszont mivel én is utálom, hogy a családom mindenen összekap, meg tudlak érteni. Egyszerűen mondd el neki azt, amit itt leírtál (akármilyen bunkó is Tomika, tudod, hogy sértődés lesz belőle, kérlek ne azt a könyvet vedd neki), és kész. Ha nem használ, kicseréled a már becsomagolt ajándékot, így nem veszi észre, de nem lesz konfliktus sem.
Kedves kérdező!
Gondoltál már arra is, hogy a rokonlány azért produkálja magát, amikor ott vagytok, mert ott vagytok? Remélem tudtad értelmezni?
nyugi, sztem a szülők is tudják, h a kiscsaj neveletlen, vagy ha nem, legalább nekik is egy kis ébresztőt fújtok.
én speciel nem sértődnék meg ilyesmin, sőt, volt, h kértem illemkönyvet, mert tisztában vagyok vele, h az etikett nem mindig erősségem. szándékosan sosem vagyok bunkó, de az összetettebb illemszabályokhoz egyszerűen nincs érzékem. fejlesztem magam ahogy tudom, de néha még 25 éves létemre is vétek hibákat. már vagy 5 könyvet kiolvastam, és asszem fejlődök is, de messze még a teljes átalakulás....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!