Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan akadályozzam már meg...

Hogyan akadályozzam már meg előre a közeledését, és hogy irányítsak én?

Figyelt kérdés

Nyelvtanár vagyok. Új tanítványom lesz, magánórában, a lakásomra jön heti 4 alkalommal 3 órára, tehát intenzív a felkészítés nyelvvizsgára.

A gond csak az, hogy ez egy igen beképzelt ember, és vezérigazgató Mo. egyik legnagyobb cégénél. Ennek megfelelően az arc is nagy, és kb. ez volt az első mondata.

Nem szeretek ilyen embereket tanítani, mert nem tudom a módját, hogy irányíthatnám ÉN az órákat, hiszen az ilyen emberek szeretik átvenni az irányítást, a nyúl vinné a vadászpuskát, így meg nem lehet órát tartani.

Továbbá az aggaszt, hogy én fiatal, szőke hajú, kék szemű tanárnő vagyok, ami ugye a férfiak szemében már maga felhívás, de én ezt nem akarom, és szeretném, ha egyenrangúnak kezelnének, és már az elején igenis megadják a tiszteletet.

Eddig sosem volt ezekkel problémám, szerencsére vannak jó módszerek, és tanítási technikák, de az ilyen vezérigazgatók fütyülnek erre! Taktika? Még a kurzus elején vagyunk, szeretném elejét venni. (Lemondani nem tudom az órákat szerződés miatt.)

Tehát 2 kérdésem van, várom a normális válaszokat!

Köszönöm!

2011. ápr. 11. 19:55
 1/10 anonim ***** válasza:
27%
A barátok köztből vetted a soryt?
2011. ápr. 11. 20:03
 2/10 anonim ***** válasza:
Szüksége van a munkádra, ezért eleve nem érné meg fölényesnek lenni. Ez a flörtölésre is vonatkozik.
2011. ápr. 11. 20:04
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Megakadályozni nem nagyon tudod, maximum mondani neki, hogy elvárod hogy jól viselkedjen az órádon:) Viszont ha megtörténne amiket leírtál, akkor mondd meg neki hogy nem vagy hajlandó ilyen körülmények között tanítani, és ha neki ez nem tetszik, akkor kapja be és húzzon haza;)
2011. ápr. 11. 20:08
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem nézem a barátok közt-et. :)

Nyílván szüksége van a munkámra, de egy igazgató ezt sosem mutatja, de nem is kell az elismerése. Viszont már most biztos vagyok abban, hogy ezeket mind meglépi.

Már tett utalásokat, és ez még csak az első két óra volt.

Komolyan, nem jelent gondot 10-15 fős céges angol férfiaknak, mert ott mindent el lehet poénkodni, és jó hangulatban telnek az órák.

De ez az egyéni felkészítés ilyen undormány embereknek, amikor minden szavadat kiforgatják, és végig azt éreztetik, hogy egy senki vagy, és akkor leszel valaki, ha hagyod magad, és viszonzod a közeledését, több, mint undorító. De ezzel kell élni, ilyen mindig lesz.

A kérdés továbbra is: milyen magatartást tanúsítsak? Gondolom objektív... de hogyan kivitelezzem?

2011. ápr. 11. 20:14
 5/10 A kérdező kommentje:
Utolsónak: köszi a válaszodat:) Voltam már ilyen helyzetben, és még a "nagyúr" kérte ki, hogy ő rám hajtott volna, visszaélt a "hatalmával".
2011. ápr. 11. 20:16
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Kár volt ezt elvállalnod, főleg ha már az elején is tudtad, hogy ilyen a természete. Ha közeledni próbál, akkor meg - szerződés ide vagy oda - dobd ki.
2011. ápr. 11. 20:17
 7/10 A kérdező kommentje:
Sajnos amikor elvállalok valakit, a nevét látom meg a naplóban, és ennyi. De ha közeledik, kidobom, persze.
2011. ápr. 11. 20:21
 8/10 anonim ***** válasza:
Az én nevelőapám is ilyen..Nem írok róla semmi rosszat,bár nem vagyunk jó kapcsolatban.11 éve ismerem.Csak akkor érhetsz el valamit,ha az ego-t veszed célba..Azt tanácsolom,hogy verd ki a fejedből,hogy ő kicsoda.Fegyelmezned nem kell,terheld le maximálisan.Ne áruld el neki,de ne is sugalld,hogy valójában mit gondolsz róla.Amikor valami nem tetszik,vagy már kezdene kibontakozni,akkor egy gyors váltással,adj neki feladatot.
2011. ápr. 11. 20:27
 9/10 anonim ***** válasza:
56%

Ja és mivel nő vagy,egy mosoly néha többet ér minden szónál,tehát ha valami nem tetszik,akkor egy pici mosoly,utána pedig nyomjad neki a feladatot de kegyetlenül.

Utolsó voltam.

2011. ápr. 11. 20:29
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszi!

Most beszélgettem a barátommal is erről, és mi is erre jutottunk. Kegyetlenül meg fogom pakolni feladatokkal, már az elejétől kezdve, és ha tetszik, tetszik, ha nem, nem. Így nem lesz alkalma kibontakozni, és legalább nem érzi magát fölényben.

2011. ápr. 11. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!