Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell így beszélnie velem?

Miért kell így beszélnie velem?

Figyelt kérdés

Az előbb beszélgettem a nagymamámmal hogy ma voltam fogorvosnál és sokat költöttem bkv jegyre. Mondta hogy nézzek utána a kismama bérletnek mert kaphatnék. Leülltem a számítógép elé és közben kérdezte hogy lefejtem-e a tejemet mert ma röngtenen is voltam. Mondtam hogy még nem. Erre rám pirított hogy akkor most azonnal kikapcsolom a gépet és leülök fejni. Hát nem reagáltam valami jól mert baromira fölkaptam a vizet hogy úgy beszél velem mintha egy 5 éves lennék és parancsolgat. Mennyibe fájt volna megkérdeznie hogy "és? mikor akarod?" Elmondtam volna hogy amint utána néztem a bérletnek mert erre is ő kért. Ehelyett elkezdett magarázni hogy a gyereknek szüksége van a tejre, ne akarjam elválasztani meg hasonlók.. Mintha én ezt akarnám.

Miért kellett ezt így mondania? Most mégis mit mondjak neki? Tegnapelőtt ugyanezt lejátszottuk, csak akkor már azt is mondta hogy inkább ne is szóljak hozzá. Utána elmondta hogy nagyon ideges és rajtam töltötte le...

2012. dec. 18. 16:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A nagymamáddal laksz? Az nem könnyű.
2012. dec. 18. 16:41
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A te melled, a te gyereked.

Akkor fejed. amikor kedved tartja.

2012. dec. 18. 16:48
 3/6 A kérdező kommentje:
Ideiglenes vagyunk itt (és azért nem anyukámnál mert engem a nagymamám nevelt) mert a lakásunkban munkálatok folynak. Kicseréltetjük a vízvezetékeket és babaszobát csináltatunk de ez mellékes.
2012. dec. 18. 16:55
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem fölkapni kell a vizet és rosszul reagálni, hanem szépen elmondani neki, hogy felnőtt nő vagy, a baba a tiéd és mindent megteszel azért, hogy neki jó legyen. Köszönitek szépen a törődést, de meg tudod oldani a gyereknevelést.

Szívesen meghallgatod a véleményét, amennyiben normális stílusban teszi.

2012. dec. 18. 17:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Generációk közti különbség kiütközik, van ez így. Ne kapd fel a vizet, hanem nyugodtan mondd el neki, máris mész, csak utána nézel annak, amit mondott.

Én is a nagymamámnál nevelkedtem, tudom milyen.

2012. dec. 18. 17:14
 6/6 anonim ***** válasza:
ilyenkor a sarkadra kel állnod, de én is pont ilyen vagyok, hogy pont akkor nem tudok, amikor a legnagyobb szükség lenne rá. én távolságtartó vagyok a rokonokkal, nem engedem ennyire bele az életembe őket, ennyire a magán szférámba, lehet ezt kéne tenned Neked is.
2012. dec. 18. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!