Mi a baj velem?

Figyelt kérdés

Egyszerűen úgy érzem, már nem megy semmi. Anyám állandóan üvölt velem (most már kb 3. napja) de előtte is előfordult már többször is. A nővérem olyanokat mond nekem, hogy " ki sem veszem a részem az életükből", meg hogy " Költözz el, miért vagy még az életünkben?" Én annyira fáj... és már elegem van belőlük!

Egész nap sírok, és semmihez nincs kedvem.

Most is jön az unokatesóm, de ezen is elkezdtek hisztizni, hogy mit képzelek magamról, hogy lelépek a barátaimmal?! Vigyem magammal meg stb. Nos hát, nem tudom ki hogy van vele, de én nem szívesen aggatok a barátaim nyakára egy idegen gyereket. Főleg, hogy "csajos napnak" terveztük. Ő meg nem lány.. De nem is ez a baj, hanem amiket mondanak. Hogy semmit nem ér az, hogy vagyok. Senki nem vagyok/leszek. Hogy egy szerencsétlen hülye vagyok.. és már annyira fáj.. hogy nem bírom tovább. Mit tegyek? Öljem meg magam, hogy jobb legyen nekik, vagy mi?! Szerintem lassan már az se zavarná őket. De lehet csak én vagyok antiszociális... A hangulatom hónapok óta egy rakás szar, az önbecsülésemmel együtt. Kezdek szétesni. Mit tegyek, mit mondjak? Mert már a türelmem, és a lelki erőm is elveztettem.. hangulatom sincs hozzájuk szólni... bocs ha nem ide való.. csak valahova le kellett írjam.. mert már nem bírom magamban tartani.

2012. nov. 30. 16:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Egyáltalán hány éves vagy, fiú vagy lány?..stb..stb.. Ez alapján, amit leírtál nem tudunk mit mondani.. Mondjuk nekem alap, hogy ha jön egy unokatesóm vagy bármilyen rokon és mi megyünk szórakozni visszük magunkkal. Nem is kell kérnie a szüleimnek..Normális társaság ezt megérti..Az én testvérem is kiborító, de én általában inkább igyekszem tenni a barátságáért, ahogy a szüleimnek is igyekszem a kedvére tenni és nem lázadok ellenük..
2012. nov. 30. 16:27
 2/5 anonim ***** válasza:

"csajos nap"

ezek szerint lány a kérdező..

hozzászólni nem tudok sajnos.

2012. nov. 30. 16:48
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

valószínüleg semmi baj nincs veled, legálábbis nem több, mint velem, vagy bárki mással:)

Az ilyen szituációk alapvetöen abból adódnak, ha Szüleid nem boldogok és a saját nehéz helyzetük következtében az ö általuk elrontott életük miatt felgyülemlett feszültséget többek között rajtad vezetik le, mert nem látnak megoldást és mert te vagy hozzájuk közel. Mivel a növéred is ugyanabban a környezetben él mint Te, ezért öreá is hasonló nyomás nehezedett, mint rád a Szüleitek révén, és ezt ö meg valamennyire rajtad vezeti le. (Persze ez utóbbi nem törvényszerü, de sajnos ezek szerint nem jól kezeli a dolgokat a növéred). Ez egyébként egy sajnos gyakori helyzet, hogy a boldogtalan szülök kínjukban továbbadják a gyereknek a terhet. Ezért van sok lelkileg sérült gyerek, a szülök miatt. Amit szerintem tehetsz, hogy ezt a nehéz helyzetedet valamennyire tudomásul veszed, mert akin múlik, hogy hogy kezeled a helyzetet, az csak te vagy. Te ugyanolyan értékes vagy, mint bárki más, és a saját életedben eldöntheted, hogy hagyod, hogy elrontsák az életedet, vagy nem. Ha hagyod, hibáztathatsz bárkit utána, de attól nem lesz jobb. Szóval ha azt szeretnéd, hogy jobb legyen, akkor azért tenned kell, de el kell fogadnod azt is, hogy mi a jelenlegi rossz helyzet, amiböl feladat a kijövetel, és hogy nem nagyon számíthatsz olyanokra, akik jelenleg megpróbálnak lehúzni.

Nehéz segítö társakat találni a világban, és az pedig nem árt, mert egyedül nem jó, és sokszor jól jön a bátorítás. Ezért nem árt, ha az ember tudatosan törekszik arra, hogy olyan társaságban mozogjon, akiknek helyén van az értékrendje. Ugyanakkor minden ember sérülékeny, és csak emberre támaszkodni nem jó dolog. Magunkra sem. A legerösebb, legkiegyensúlyozottabb emberek is szét tudnak csúszni, kétségbe tudnak esni, mint talán most te. Csak élethelyzet kérdése. Éppen ezért nagyon fontos, hogy az ember mihez adja a hitét, miben bízik, kire támaszkodik, és miben látja a boldogságot. Ezekre a válaszokra jó eséllyel könnyebben meg tudod kapni a válaszokat, ha esetleg meglátogatsz egy keresztyén ifjúsági közösséget. Ha ez most idegennek is tünik, egy próbát megérhet, hogy mint értelmes társaságot megismerhess, akik tudnak segíteni.

Végül még annyit, h az elötted álló feladatokat, problémákat leginkább nem saját magadra támaszkodva gyözheted le, de bele kell tenned magadat, az eröfeszítéseidet 100%-ban. Öneröböl is megy sok dolog, de elöbb utóbb az ember célt téveszt. (ha más nem, ha már jól mennek a dolgok, akkor). Amikor pedig nem jól mennek a dolgok, csak magadban bízva sokszor sok minden lehetetlennek tünik, és sok minden az is. Van viszont valaki, akinek ugyanolyan fontos vagy, mint bárki más. Ezt segíthetnek megattani azok a fiatalok.;)

Szóval fel a fejjel, és hajrá!:)

2012. nov. 30. 17:11
 4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Utolsó kommentelő.. neked külön köszönöm. Már most jobb kedvem lett.:)
2012. nov. 30. 17:19
 5/5 anonim ***** válasza:
megattani = meglátni
2012. nov. 30. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!