Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan szúrhatna ki még...

Hogyan szúrhatna ki még jobban velem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

17 éves vagyok, a szüleim elváltak, apa 5 éve meghalt, a nagypapám idén nyáron. A nagyszüleimnek nincs más gyerekük vagy unokájuk, így én vagyok az egyedüli örökös.

Az első hagyatéki tárgyalás pár hete volt, ahol a nagymamám azzal állt elő, hogy le mond a haszonélvezeti jogairól, ha teljes egészében megkapja a házat (ami félig az ő nevén, félig a nagypapa nevén van) illetve az autót. Ám, a többi dolognak az értéke összesen nem ér annyit, mint a ház és az autó, így felvetődött az, hogy fizessen 1,5 millió forintot és akkor övé a ház. De ő nem akar fizetni, sőt inkább ő kér pénzt ( a temetési költséget és "eltartási pénz"-t amiből a nagypapámat ápolta).

Tudtam, hogy ez nem lesz sima ügy, de nem gondoltam, hogy ilyen fukar lesz..Milyen örült dologgal állhat még elő? Mire készüljek?

Előre is köszönöm a normális válaszokat! :)

2012. dec. 9. 19:34
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Végül is a fele az övé nem? A temetési költség felét tényleg kérheti ha örökös vagy. Elvileg ha tudja igazolni az eltartási pénzt akkor abból is követelhet valamennyit vissza.

Hogy miképpen tudna még kitolni veled?

Mondjuk azzal hogy a haszonélvezeti jogát megtartja így te eladni sem fogod tudni amíg el. Ő a saját részét bárkinek oda adhatja, elajándékozhatja, sőt akár el is adhatja egy 30 tagú cigány családnak is akár. Ezzel végképp kitolna veled, hiszen így ha meg hal,akkor nincs az az ember aki megvenné a házadat tudván a fele részében cigányok élnek.

2012. dec. 9. 19:39
 2/21 anonim ***** válasza:
55%
Én nem vagyok jogász, de szerintem ne kapjon semmit csak úgy. Keress egy jó ügyvédet ! (Nem lesz olcsó).
2012. dec. 9. 19:41
 3/21 A kérdező kommentje:
Persze, a temetési költséget állnám is, ezzel csak érzékeltetni akartam azt, hogy mégis milyen.
2012. dec. 9. 19:41
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a ház őt illeti, míg él. Miért kellene fizetnie a részedre?
2012. dec. 9. 19:42
 5/21 A kérdező kommentje:
Azért, mert azt másnak szánja..Nem nekem akarja adni, miután meghalt.
2012. dec. 9. 19:43
 6/21 anonim ***** válasza:
91%

A temetési költségeket jogosan kéri, sőt csatolhatja is a hagyatéki végzéshez.

A saját részét meg annak adja akinek akarja.

Azért elgondolkodtató, hogy a saját nagyanyád téged mint egyetlen unokát ki akar zárni..Ott komoly gondok vannak..

2012. dec. 9. 19:46
 7/21 A kérdező kommentje:
Azt hiszem nem én rontottam el, nem akarok ebből vitát nyitni, de 17 évesen nem csinálhattam olyan nagy dolgokat, amiért utálhatna jogosan.
2012. dec. 9. 19:49
 8/21 anonim ***** válasza:
0%
Nézzük: a nagyapád halála után a mama az egyedüli örökös, nem? Ő pedig arra hagyja majd, akire akarja. Ennyi a történet.
2012. dec. 9. 19:51
 9/21 A kérdező kommentje:
Ő a haszonélvező, én az örökös.
2012. dec. 9. 19:52
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

" le mond a haszonélvezeti jogairól, ha teljes egészében megkapja a házat (ami félig az ő nevén, félig a nagypapa nevén van) illetve az autót."

Ezt a részt nem értem, mert ha ő lesz az 1:1 tulajdonos, akkor te mivel járnál jobban, az meg amúgy sem lemondás a haszonélvezeti jogról, mert azt nem lehet tulajdonjoggal együtt. Légyegében csak ő jár jól ebben az esetben.

2012. dec. 9. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!