Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan szúrhatna ki még...

Hogyan szúrhatna ki még jobban velem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

17 éves vagyok, a szüleim elváltak, apa 5 éve meghalt, a nagypapám idén nyáron. A nagyszüleimnek nincs más gyerekük vagy unokájuk, így én vagyok az egyedüli örökös.

Az első hagyatéki tárgyalás pár hete volt, ahol a nagymamám azzal állt elő, hogy le mond a haszonélvezeti jogairól, ha teljes egészében megkapja a házat (ami félig az ő nevén, félig a nagypapa nevén van) illetve az autót. Ám, a többi dolognak az értéke összesen nem ér annyit, mint a ház és az autó, így felvetődött az, hogy fizessen 1,5 millió forintot és akkor övé a ház. De ő nem akar fizetni, sőt inkább ő kér pénzt ( a temetési költséget és "eltartási pénz"-t amiből a nagypapámat ápolta).

Tudtam, hogy ez nem lesz sima ügy, de nem gondoltam, hogy ilyen fukar lesz..Milyen örült dologgal állhat még elő? Mire készüljek?

Előre is köszönöm a normális válaszokat! :)

2012. dec. 9. 19:34
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Első hallásra úgy jársz legjobban, ha te mint örökös megtartasz mindent, ami örökség. Nagymamádnak marad haszonélvezete mindenen, amin van. Majd ha meghal akkor az örökössel egyezkedsz.

Vagy ha úgy gondolod, hogy nem juthatsz később a házhoz, akkor alkudozhatsz. Pl lemondasz a házban lévő fele tulajdonjogodról, ha ő lemond a többi haszonélvezetésről és a kocsit is a tiéd lesz (tehát az eredeti felállásnál egy kocsival jársz jobban, amit rögtön értékesíthetsz utána).

2012. dec. 12. 08:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!