Engednétek ilyen esetben, hogy anyának szólítson a mostohagyereketek?
3 éve vagyok együtt a párommal. Két kisfia van, most 5 és 7 évesek. Az anyukájuk meghalt, amikor a kicsi pár hónapos volt. Együtt élünk másfél éve, nagyon jó a kapcsolatom a fiúkkal. Most volt az eljegyzésünk, a kicsi azt mondta, hogy ő mostantól anyának szólít. Nem tudom, hogy helyes ötlet e. Vagy hogy venné ki magát, hogy az egyiknek X vagyok, a másiknak anya. Egyébként meghatott a bejelentése, nem tudom miért parázok. Hiszen azért volt az eljegyzés is, mert hármójukkal képzelem a jövőmet. Csak kicsit úgy érzem, hogy valami olyan titulussal akar kitüntetni, amire nem én szolgálok rá, csak az igazi nem lehet vele.
Túl bonyolítom? Hagyjam, hogy ő döntsön? és elég az ha a nagyobbikkal beszélek arról, hogy mit érez ezzel kapcsolatban?
Fordítsuk meg a történetet:
Nektek hogy esne, ha a gyereketek a halálotok után a férjetek új nőjét hívná anyunak?
Anya csak egy van. Akkor is ha már meghalt.
21/21. Aki halott, annak már nem esik rosszul semmi!
Inkább örülne, hogy a gyerekeinek van helyette jó anyukája.
A logikád alapján, akit örökbe fogadnak, az sem hívhatná a szüleit apának-anyának. Pedig neki még él az anyja.
Kedves kérdező! Az első férjem meghalt. 6 év után mentem újra férjhez. Nem éltünk előtt együtt. Az eljegyzésünkön az akkor 6 éves lányom megkérdezte a vőlegényemtől, hogy akkor ő apukájuk lesz? Az igen válasz után azt kérdezte, hogy hívhatják-e apukának és tegezhetik-e? Halálig úgy szerették, mint az édesapjukat. Sőt, anyósomtól is megkérdezte, hogy hívhatja-e mamának?
A gyerekeknek ez ilyen egyszerű.
Ha én meghalnék, örülnék, ha a gyerekemnek lenne új anyja. Úgy élni, hogy soha nem mondhatod ki ezt a gyönyörű szót, nagyon fájdalmas.
Az anya szó nem csak biológiai értelemmel bír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!