Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Engednétek ilyen esetben,...

Engednétek ilyen esetben, hogy anyának szólítson a mostohagyereketek?

Figyelt kérdés

3 éve vagyok együtt a párommal. Két kisfia van, most 5 és 7 évesek. Az anyukájuk meghalt, amikor a kicsi pár hónapos volt. Együtt élünk másfél éve, nagyon jó a kapcsolatom a fiúkkal. Most volt az eljegyzésünk, a kicsi azt mondta, hogy ő mostantól anyának szólít. Nem tudom, hogy helyes ötlet e. Vagy hogy venné ki magát, hogy az egyiknek X vagyok, a másiknak anya. Egyébként meghatott a bejelentése, nem tudom miért parázok. Hiszen azért volt az eljegyzés is, mert hármójukkal képzelem a jövőmet. Csak kicsit úgy érzem, hogy valami olyan titulussal akar kitüntetni, amire nem én szolgálok rá, csak az igazi nem lehet vele.

Túl bonyolítom? Hagyjam, hogy ő döntsön? és elég az ha a nagyobbikkal beszélek arról, hogy mit érez ezzel kapcsolatban?

2012. dec. 18. 13:45
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

én a helyedben örülnék, de javaslom olvasd végig ezt a linket, a vége felé van a csattanó

(egy hasonló "cipőben" járó kisfiú kérdése volt)

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

2012. dec. 18. 13:58
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
8-as vagyok, én is ismerek egy tíz éves kisfiút, aki az édesanyját Ancsának szólítja (ahogyan az apja) azóta, mióta csak beszélni tud. :)
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
A kicsinek te jelented az "edesanyat", hiszen nem ismerte, teged fogadott el 2 eves koratol, tehat mar alig varja, hogy egyutt lehessen a csalad, ez valoban meghato.
 14/26 A kérdező kommentje:

Nem is a mások véleménye érdekel. Úgy értettem, hogy mivel ő anyának szólítani, a nagy a keresztnevemen ez nem e jelentene gondot a későbbiekben a nagynak.

Benne nem fogalmazódott meg ez a dolog, pedig úgy érzem ugyanolyan a kapcsolatom vele mint a kicsivel. Az tény, hogy bújósabb a kicsi, de nem csak velem, hanem úgy alapból. Szóval eddig nem éreztem, hogy az egyikőjük jobban szeretne/ragaszkodna hozzám.

Értem hogy nyilván ezt a naggyal kell megbeszélnem/megbeszélnünk az apjával, csak azért érdekel ki mit gondol :)

2012. dec. 18. 14:00
 15/26 anonim ***** válasza:
a fenti linkemen olvasd végig a történetet ... a nagy fiú nem MER anyának szólítani, míg a kicsinek teljesen természetes
2012. dec. 18. 14:07
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha a kicsit ötéves gyerekben megszületik ez a gondolat, nagyszerű dolog. Örülj neki és fogadd el. A gyereknek "anya" kell akár édes, akár mostoha. Neki az utóbbi jutott, aki akár lehet édes-mostoha is. Az anyaságra pedig módod lesz rászolgálni, ha szeretettel neveled és teljes mértékben elfogadod őket.
2012. dec. 18. 14:18
 17/26 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, mondd meg a nagyobbik fiúcskának hogy úgy szólít téged ahogy éppen szeretne.

Az én esetem a következő volt:

A nővéreimnek még más volt az apja, én voltam a szüleim első közös gyereke.

A nővéreim mindig a keresztnevén szólították aput, mert nekik ugye még ott volt (valahol) a saját apjuk, és egyszerűen nem tudták lekezelni a helyzetet.

Nagyon szerették egymást, senki nem mondta volna meg hogy nem apu gyerekei.

Apukám hosszas betegeskedés után halt meg, onnantól kezdve a nővéreim is apjuknak szólítják őt.

Addig valamiért furcsának érezték, és nagyon bánják hogy nem időben jutott eszükbe ez a kis apróság.

Hagyd csak hogy a kicsi anyunak szólítson :)

2012. dec. 18. 14:20
 18/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kedves hozzászólásokat! :)

És a linket is, akkor ennek függvényében beszélek a naggyal is, aztán majd meglátjuk.

Próbálok rászolgálni, mikor milyen sikerrel :)

Az anyai nagyszülőktől félek még egy picit, bár elfogadtak, de elsőre lehet rosszul fog nekik esni, akárhogy is kedvelnek, mégis csak..

2012. dec. 18. 14:22
 19/26 anonim ***** válasza:
Kicsit nem egészen idevág, de hasonló: van egy féltestvérem, apai, akit csecsemőként apu nővére fogadott örökbe, mert az anyja elhagyta. Kamaszkorában derült ki, akkor volt nálunk először. Első pillanattól fogva anyunak szólította az apja feleségét, anyukámat. Most is meghatódom tőle.....
2012. dec. 18. 14:43
 20/26 anonim ***** válasza:

Igen engedném, sőt nagyon örülnék neki. Persze a nagyobbal megbeszélném, hogy ő mit gondol, és mondanám ,hogy ha szeretne ő is hívhat így.

Van, hogy a suliba véletlenül egy egy gyerek anyának szólít, ilyenkor mindig elmosolyodom, olyan jó érzés.

2012. dec. 18. 14:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!