Engednétek ilyen esetben, hogy anyának szólítson a mostohagyereketek?
3 éve vagyok együtt a párommal. Két kisfia van, most 5 és 7 évesek. Az anyukájuk meghalt, amikor a kicsi pár hónapos volt. Együtt élünk másfél éve, nagyon jó a kapcsolatom a fiúkkal. Most volt az eljegyzésünk, a kicsi azt mondta, hogy ő mostantól anyának szólít. Nem tudom, hogy helyes ötlet e. Vagy hogy venné ki magát, hogy az egyiknek X vagyok, a másiknak anya. Egyébként meghatott a bejelentése, nem tudom miért parázok. Hiszen azért volt az eljegyzés is, mert hármójukkal képzelem a jövőmet. Csak kicsit úgy érzem, hogy valami olyan titulussal akar kitüntetni, amire nem én szolgálok rá, csak az igazi nem lehet vele.
Túl bonyolítom? Hagyjam, hogy ő döntsön? és elég az ha a nagyobbikkal beszélek arról, hogy mit érez ezzel kapcsolatban?
én a helyedben örülnék, de javaslom olvasd végig ezt a linket, a vége felé van a csattanó
(egy hasonló "cipőben" járó kisfiú kérdése volt)
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Nem is a mások véleménye érdekel. Úgy értettem, hogy mivel ő anyának szólítani, a nagy a keresztnevemen ez nem e jelentene gondot a későbbiekben a nagynak.
Benne nem fogalmazódott meg ez a dolog, pedig úgy érzem ugyanolyan a kapcsolatom vele mint a kicsivel. Az tény, hogy bújósabb a kicsi, de nem csak velem, hanem úgy alapból. Szóval eddig nem éreztem, hogy az egyikőjük jobban szeretne/ragaszkodna hozzám.
Értem hogy nyilván ezt a naggyal kell megbeszélnem/megbeszélnünk az apjával, csak azért érdekel ki mit gondol :)
Én úgy gondolom, mondd meg a nagyobbik fiúcskának hogy úgy szólít téged ahogy éppen szeretne.
Az én esetem a következő volt:
A nővéreimnek még más volt az apja, én voltam a szüleim első közös gyereke.
A nővéreim mindig a keresztnevén szólították aput, mert nekik ugye még ott volt (valahol) a saját apjuk, és egyszerűen nem tudták lekezelni a helyzetet.
Nagyon szerették egymást, senki nem mondta volna meg hogy nem apu gyerekei.
Apukám hosszas betegeskedés után halt meg, onnantól kezdve a nővéreim is apjuknak szólítják őt.
Addig valamiért furcsának érezték, és nagyon bánják hogy nem időben jutott eszükbe ez a kis apróság.
Hagyd csak hogy a kicsi anyunak szólítson :)
Köszönöm a kedves hozzászólásokat! :)
És a linket is, akkor ennek függvényében beszélek a naggyal is, aztán majd meglátjuk.
Próbálok rászolgálni, mikor milyen sikerrel :)
Az anyai nagyszülőktől félek még egy picit, bár elfogadtak, de elsőre lehet rosszul fog nekik esni, akárhogy is kedvelnek, mégis csak..
Igen engedném, sőt nagyon örülnék neki. Persze a nagyobbal megbeszélném, hogy ő mit gondol, és mondanám ,hogy ha szeretne ő is hívhat így.
Van, hogy a suliba véletlenül egy egy gyerek anyának szólít, ilyenkor mindig elmosolyodom, olyan jó érzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!