Engednétek ilyen esetben, hogy anyának szólítson a mostohagyereketek?
3 éve vagyok együtt a párommal. Két kisfia van, most 5 és 7 évesek. Az anyukájuk meghalt, amikor a kicsi pár hónapos volt. Együtt élünk másfél éve, nagyon jó a kapcsolatom a fiúkkal. Most volt az eljegyzésünk, a kicsi azt mondta, hogy ő mostantól anyának szólít. Nem tudom, hogy helyes ötlet e. Vagy hogy venné ki magát, hogy az egyiknek X vagyok, a másiknak anya. Egyébként meghatott a bejelentése, nem tudom miért parázok. Hiszen azért volt az eljegyzés is, mert hármójukkal képzelem a jövőmet. Csak kicsit úgy érzem, hogy valami olyan titulussal akar kitüntetni, amire nem én szolgálok rá, csak az igazi nem lehet vele.
Túl bonyolítom? Hagyjam, hogy ő döntsön? és elég az ha a nagyobbikkal beszélek arról, hogy mit érez ezzel kapcsolatban?
Szia!
Nagyon jónak találom, pláne hogy a gyerek ajánlotta/mondta. Neki kell, hogy legyen valaki, aki "anya", már csak azért is, hogy az ő közösségében is elmondhassa, neki is van anyukája.
Mellesleg, mivel igen pici volt, mikor az édesanyja meghalt, ne parázz, senkinek a helyét nem veszed el. Neki Te vagy az anyukája, még ha nem is vér szerint.
Örülj neki és legyen boldog karácsonyotok így, négyesben!
Ez nagyon édes! :) Szerintem hagyd, hogy maguk dönthessék el hogyan szólítanak! Biztosan rászolgáltál, ha a kicsi úgy érzi anyának szeretne szólítani, hiszen, ha jobban belegondolsz, nem emlékszik az anyukájára, amióta az eszét tudja veled van anya-gyerek kapcsolata. Akkor miért ne szólíthatna így? A nagyobbik kisfiú is el tudja dönteni, hogy szeretne szólítani, de beszélgethetsz vele erről!
Biztosan szeretnek Téged, és nagyon jó anyukájuk vagy, még ha nem is biológiai értelemben!
Van egy ilyen mondás: Az édes is lehet mostoha, de a mostoha is lehet édes!
Hát hogyne engedném! :) Meg se fordulna a fejemben, hogy erről lebeszéljem, képzeld mekkora csalódás lenne neki :) Kis Drága! Én azt hiszem, nagyon jó anyukájuk leszel (vagy), nagyon nagyon örülök mikor ilyen történetet olvasok nagy ritkán! :)
Igen, a nagyobbikkal beszélhetsz róla, mondd el neki, hogy reméled zavarja ha a testvére téged Anyának szólít, de nem szeretnéd a kicsit (sem) megbántani, és te örülsz neki. A nagy meg majd eldönti, hogy csatlakozik-e az öcsikéjéhez :)
Biztonságot ad a szó, amíg van kinek kimondhassuk.
Szerintem is kedves gesztus a kicsitől, ha neked nincs ellenedre. Ha beszélni akarsz róla, akkor oszd meg ezeket a gondolataidat velük is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!