Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kell tennem? Bővebben lent!

Mit kell tennem? Bővebben lent!

Figyelt kérdés

6 évvel ezelőtt,el kellett költöznünk,azért mert édesanyámnak lett egy élettársa.Ahol felnőttem azt ott kellett hagynom,barátokat ismerősömet és édesapámat is.

Nagyon sok idő eltelt azóta,és a mostohaapámmal a viszonyunk csak egyre rosszabb lett,rájöttünk hogy nagyon sokat iszik,és ki készített minket.Pár nappal ezelőtt,beivott,és összekaptak anyámmal,megszorította a kezét,kezdte kicsavarni,én pedig odaálltam és megpróbáltam leállítani.Odáig fajult az egész,hogy összeverekedtünk,és rendőrt is kellett hívni.Azt mondta hogy arra vár 5 éve hogy én megüssem őt.Én külföldön dolgozom,1 hónapba egy hetet tartózkodok itthon.Amíg én nem vagyok itthon addig minden szép és jó,nincsen balhé.Hogy tudnám elérni azt hogy elmenjen innen?Nincs hova mennie,mert a házát is elvette a volt felesége,meg mindent.Ha ő nem lép,nekem kell,hiszen én vagyok a probléma forrása. Anyám tehetetlen,mert nem hiába költözünk el,akkor is ez volt a gond,az ital,bár a vér szerinti apám soha nem bántott engem,csak anyám megunta hogy sokat iszik,és úgy látta jobb ha költözünk.Most már ő nem akar költözni,nem akar mindig menekülni.Jobb lesz ha én elmegyek?A családomat,ezután is támogatni fogom anyagilag,hogy ne legyen gondjuk,főleg öcsém miatt,a számlák,és egyéb kiadások miatt.De mostoha apámmal nem tudok egy fedél alatt élni.

FF/23

2012. dec. 18. 10:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát menj el, minek jársz oda hetekre? Felnőtt ember vagy, ne járj anyád nyakára. Ha neki meg ez jó, hogy egy alkesz, agresszív emberrel él, hát egészségére váljék.
2012. dec. 18. 11:01
 2/6 wartburg353s ***** válasza:
Tényleg te vagy a probléma forrása? Ezt nem hiszem! Öcséd otthon lakik? Ő mit mond? Tényleg csak akkor van balhé, ha otthon vagy? Lehet, hogy ha nem vagy otthon, anyukád ki se meri nyitni a száját, mert nincs, aki megvédje, ezért nincs balhé. Sajnálom őt, másodszorra se sikerült neki. szerintem nála van a helyzet kulcsa, igenis el kéne mennetek akárhova mostohaapádtól. Nem hiszem, hogy boldog vele, és ez nem menekülés lenne, hanem újrakezdés. Próbáljátok rábeszélni öcséddel. Ha megérti, hogy ez a gyerekei érdeke, talán lépni fog. Mostohaapáddal szemben nem tudom, mit lehetne lépni, ha hárman egységesen beszélnétek vele, lehet, hogy elmenne elvonóra, vagy másképp viselkedne? Nem hinném. Az se jó, ha te kilépsz az életükből. Öcsédnek is meg anyukádnak is szüksége van rád. Szerintem előbb beszéld meg öcséddel, aztán ketten anyukáddal, hogy próbáljatok elmenni onnan.
2012. dec. 18. 11:04
 3/6 A kérdező kommentje:
Öcsém 16 éves,őt kihagyom ebből,úgy értem ő úgyse tud lépni mert tehetetlen szegény.ide jár gimnáziumba,és megviselné ha megint költözni kéne.Egyszer már újrakezdtük,és ahogy most látom rossz döntés volt.Anyám is szeretné ha elmenne innen a mostohaapám,de sajnos ez egy picit bonyolultabb,mert az utcára nem lehet őt kitenni,és nem is akar elmenni,mert másnapra mindig szánja bánja a dolgot,de ez már kicsit elfajult.Igaza van anyámnak: mért mindig mi meneküljünk.?Én meg őket nem hagyom itt,mert 100 ezres fizetésből,anyám nem tud fent tartani egy olyan házat,amiben a rezsi+lakbér meghaladja a 100 ezer forintot,és segítenem kell.nem tudom mi tévő legyek.
2012. dec. 18. 11:14
 4/6 anonim ***** válasza:

Írtad hogy a pasasnak nincs lakása, Végül is most kinek a lakásában éltek? Anyukád lakásában? Mert akkor olyan nincs hogy a pasas nem akar elmenni, és nem megy el. Zárat kell cseréltetni, és ki kell hívni a rendőröket ha be akar törni. Ha albérletben élnek akkor még könnyebb a helyzet. Keresni kell egy másik albérletet. Maradhattok az adott városban is, de legalább külön mentek. Oda már nem mehet a pasas, mert tényleg fel lehetne jelenteni zaklatásért.

Az öcséd miatt ne aggódj. 16 évesen nem fog összeomolni mert újra költözni kell. Élete során fog még párszor költözni. Még mindig jobb mint egy alkoholistával együtt élni..

2012. dec. 18. 11:48
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez NEM a TE problémád, ha anyádnak nem tetszik, akkor küldje el az élettársát. (Ha jól értem, anyád házában laknak)

NEKED ehhez semmi közöd, föként hogy nem élsz egy lakásban velük.

Ha az illetö meg bántja anyádat - és emiatt rendörre van szükség, akkor jelentse fel garázdaságért, és kérjen távolságtartási határozatot ellene.

2012. dec. 18. 12:38
 6/6 anonim ***** válasza:

"az utcára nem lehet őt kitenni"

Dehogynem lehet, ha anyukádnak nem teszik, hogy ilyen, akkor nyugodtan elküldheti

2012. dec. 18. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!