Lassan úgy érzem, hogy a párom rajtam "élősködik". Mit kéne tennem?
Eddig nem volt semmi gond, viszont rászokott, hogyha megszorul anyagilag, akkor hozzám bármikor jöhet, én kisegítem. Ez már abba kezd átcsapni, hogy hol 2 ezer forintot felejt el visszaadni, hol 5-öt. Eleinte ebből sem csináltam problémát, szeretem, nem anyagiaskodtam, de mostmár egyre idegesítőbb, hogy ugyan van saját keresete, de azt lazán elszórja, nem spórol vele, mert tudja, hogy majd én úgy is adok... A legnagyobb gond az, hogy még ki is csúsznak olyan mondatok a száján, amik erre utalnak!!
Próbáltam finoman közölni, hogy én ezt nem bírom anyagilag, de nem akarta meghallani.
A napokban mással is kivágta nálam a biztosítékot. Itthon fekszek 3 napja lázasan, betegen miután megvettem a fél gyógyszertárat. Mire ránéztem a torokfertőtlenítős cukorkáimra, már 4 db hiányzott belőle, mondom ez hova lett? Hát ő megette, mert finom... Hát mondom de ez nem cukorka b*sszus, ha ezen múlik hozok neki egy acskó cukrot elszopogatni, ami nem 1200 forintba kerül. Erre jött, hogy kicsit neki is fáj a torka na és hogy most mit hisztizek néhány szem cukorkán!?
Este jött a következő meglepi. Bekevertem a gyógyszerem, ezt látta ő is. Valamit tevékenykedtem, egy pillanatra nem figyeltem, mire visszanéztem hogy megiszom, a fele hiányzott... Gondolta megkóstolja. Ezen is felhúztam magam! Nyilván én is nyűgösebb vagyok a betegség miatt, de rosszul vagyok, szeretnék meggyógyulni és felissza/eszi a gyógyszer adagom felét, mert éppen nincs jobb dolga. Nem fogja fel, hogy ez gyógyszer és még persze vagyok a hisztis, aki ennyiből problémát csinál. Ha ő beteg, akkor is úgy szedi az antibiotikumot, mint a tiktakot, nem számít hogy 2x1-et kéne csak. Totálisan kiakaszt!
Lassan úgy érzem, mintha a lázadozó gyerekem lenne, aki elől mindent el kell dugni... Vajon meg lehet változtatni ezen szokásait?
Szia!
Teljesen igazad van. Ezen nem lehet változtatni, csak komoly veszekedéssel. A párod nem veszi komolyan amit mondasz neki.
(ha esetleg vízöntő, akkor meg semmi se segít, tapasztalat)
Az én párom nem akart változni,csak tőlem várta el,hát közöltem vele,hogy szünet.
Legközelebb ne adj neki,ne is érdekeljen mit mond.
A gyógyszereket dugd el. Mint egy gyerek,igazad van,nem fog csak minimálisan változni,mérlegeld ezt is.
Egy nagy gyerekkel akarsz e lenni?!
6. Jesszus, te normális vagy? Én és a párom már-már közös kasszán vagyunk. Soha nem számoljuk fel egymásnak a dolgokat. Hol ő fizeti a nagyobb kiadásokat, hol én. Volt, hogy kölcsönkértem tőle, akkor ha viszonylag nagy összeget, akkor visszaadtam, ha kisebbet, akkor meg legközelebbi alkalommal én fizettem a mozit.
De azért ha megjegyzéseket tesz arra, hogy "nem baj ha elfogy a pénzem, te majd úgy is kisegítesz", akkor az elég gáz. Persze, hogy közös minden, de azért ne várjuk már el a másiktól, hogy eltartson.
Ez a gyógyszeres meg felháborító.. Én is felcsesztem volna magam, és nem csak azért mert beteg és nyűgös vagyok.
a legfontosabb: együtt éltek? ha igen, akkor hajtsd el, ha nem, akkor is! :)
ez a fickó tényleg egy komolytalan, felelőtlen élősködő.
a gyerekek vannak azon a szinten, h a szájukba kell rágni, h mit szabad, és mit nem kéne. de még egy értelmesebb gyereknek is elég párszor elmagyarázni az ilyesmit. ergo, a párod egy nagyon alacsony értelmi szinten él.
nem, ezeket egy felnőtt embernél nem lehet megváltoztatni. ilyen dolgokkal nem viccelünk. ha megissza előlem a teát, akkor ám legyen, majd főzök másikat, de ha poénból kispriccelné az inzulinomat a falra, mert milyen muris dolog, akkor addig élne. (sajnos cukorbeteg vagyok)
hála az égnek az én párom ennél sokkal komolyabb ember.
az meg a másik, h egy igazán férfias, érett ember annak örül, ha meglepheti a párját, segíthet neki ha az beteg, és nem azon dörzsöli a markát, h mikor csurran tőle pár ezres, amit elegánsan elfelejt visszaadni.
egy szó mint száz: gyerekes, éretlen, idióta. lapát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!