SOS! Mit kéne tennünk? Már nem nagyon bírjuk.
Van pénzetek öregek otthonára? Minimum 3-4 millió csak a beugró. Talán ha a lakását eladjátok.
Ha nincs akkor házi ápolót kell felvenni.
2. kommentelő
Ahová jár, az 24 000 havonta, ahova meg menne az 150 000 lenne, de az már a papa nyugdíjából. Otthoni meg nem lehet, mert annyian már nem férnénk el és szerintem az nagyon drága is.
nem minden otthonba kell beugró!
nem tudom mennyi a papa nyugdíja, de jó esetben fedezi az otthon költségeit (ha demens - márpedig az -, akkor még olcsóbb, mert támogatást kap rá az otthon)
tudomásul kellene venni anyukádnak, hogy sajnos így alakult, és a papa eztán egyre rosszabb állapotban lesz ... nehéz egy gyereknek (anyukádnak) ezt a döntést meghoznia, de nincs más választás, mert ti mentek tönkre ettől a tehertől
Szerintem azért mert nem telik rá Anyukádnak.
Azt írod 120-at keres, Papa nyugdíja mondjuk 100 ezer ami már elég szép nyugdíj akkor is Anyukádnak még a fél fizetését hozzá kellene adnia a 150 ezres otthonra. 70- ezerből hárman nem nagyon lehet megélni.
Igazából nagyon nehéz demens idősekkel, én dolgoztam velük. El tudom képzelni, mekkora teher velük együtt élni, még ha családtag is. Az volna a lényeg, hogy rendszeresen, időközönként tehermentesítve legyetek, ki tudjatok kapcsolódni kicsit, amíg a papával más foglalkozik. Sajnos valóban csak pénz kérdése, az otthon is és más megoldások is. Nem minden otthonban kell milliókért apartmant vagy ágyat vásárolni, vannak olyan államilag támogatott intézmények, ahol a nyugdíj bizonyos százalékát kell törvény szerint letenni, ez az összeg intézményenként változó. Ha nehéz lenne is megválni a papától, és rossz érzés, a másik oldalon ott van, hogy állandó felügyelet mellett van, és ti sem vagytok leterhelve.
Lehetne még gondozót, ápolót mellé szerződtetni pár órára, de az is sajnos pénzbe kerül.
Írod, hogy napközi otthonba jár, de minden a régi, mikor hazajön. Ezeknek nem az a lényege, hogy visszaváltoztassák fiatallá és egészségessé az időseket, hanem, hogy a kis jövedelműeknek legyen hely, ahol étkezhetnek, tisztálkodhatnak esetleg, ellehetnek napközben, és elfoglalhatják magukat.
Sajnos a papád betegsége meg olyan, amin segíteni nem lehet, és fel kell készülni arra, hogy ennél csak rosszabb jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!