Ha valakinek nem volt keresztelője, sem névadója akkor mit kell tennünk, hogy keresztapa lehessen?
Katolikusoknál nem lehet.
Férjem öccse sincs megkeresztelve, így csak tanuként van odaírva a keresztlevélre.
Bocs, de a névadót én sem értem, az egy önkormányzati eljárás, semmi köze a valláshoz.
Nem lehet, előbb neki is meg kell keresztelkedni, és legalább az egyik keresztszülőnek bérmálkoznia is kellett.
Illetve az egyházi adót sem fizetett gondolom, akkor visszamenőleg pár évre azt is ki kell fizetnie.
Több kérdés merül fel:
Ti mit szeretnétek? Keresztelőt vagy névadót? Névadó simán lehet. Keresztelő necces, ahogy írták, katolikus biztosan nem.
A keresztszülő eredetileg a gyerek vallásos neveléséért "felel" többek közt.
Másik kérdés: valóban szükséges-e valamiféle "aktus" ahhoz, hogy "kinevezzék" a keresztapát? Ragaszkodtok-e ehhez? Mert szerintem az is pont elég, ha egy ismerős örömmel vállalja a dolgot. Nem a templomben és nem az anyakönyvi hivatalban dől el a keresztszülőség, hanem a szívben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!