Folyton megalázzák a barátomat a szüleim. Mit kéne tennünk?
Nem szeretik őt, mert olyan kis figyelmetlen, és ezt folyamatosan kihasználják. Beszélni próbáltam velük, de veszekedés lett belőle, amit ők generáltak..
Mindig beszólnak neki, megalázzák.. Egy példa: anya megkérte, hogy csiszoljon le valamit, aztán kiröhögte, hogy milyen furán csinálta meg, miközben szerintem tök normális volt.. Meg mindig megszólják, hogy mennyit eszik, meg hogy éheztetik-e otthon. Nem kedvesen mondják, hanem olyan lenézően...
Apa minden munkát vele akar végeztetni: vásároljon be, nyírja le a füvet, stb, hogy neki semmit se kelljen csinálni.
Elegem van már ebből, legszívesebben lelépnék, vagy soha többet nem hoznám haza, csak ez eléggé megoldhatatlan :(
Mit kellene tennünk?
Tudod ha engem férfi létemre így megaláznának,akkor megkérni sem kéne,többé be nem tenném oda a lábam,nemhogy apád helyett is dolgozzam.
A haverod miért nem áll a sarkára,és védi meg magát?? Miért megy oda,ha állandóan megalázzák??
Így olvasva elég tutyimutyi ha ezek után még dolgozik nekik.
23/F
Ülj le a szüleiddel és beszélj velük erről, hogy neked is meg a barátodnak is ez rosszul esik, megalázó. Rámehet erre az egész kapcsolatod, amit nem szeretnél gondolom...
A másik, hogy a barátod ha megcsinál valamit nálatok, a szüleid ne cikizzék, mert ha nincsenek megelégedve a munkájával, inkább ne kérjék meg semmire. Egyébként is a barátod gondolom azért jön hozzátok,hogy veled legyen, nem azért hogy füvet nyírjon, bevásároljon, fűrészeljen egyebek. Szép dolog, hogy hajlandó besegíteni, a szüleidnek ezt már önmagában értékelni kéne. A másik, hogy ugye nem emiatt jön hozzátok, sőt ő inkább vendég, márpedig ez esetben miért kéne kapálnia?? Persze ahogy beilleszkedik valaki egy új családba úgy egyre természetesebb hogy besegít, viszont ennek is van határa... ha sokat van nálatok a párod, és indokolt, hogy segítsen, mert pl a szüleidnek nem jó az egészségi állapota, akkor meg kell beszélni, hogy pl.: 2 hetente egy hétvégét segít a ház körüli dolgokban, de ezenkívül hagyják békén, mert azért jön hogy veled legyen, nem pedig kapálni...
Igazából nem vásárol be, nem nyírja le a füvet, mert nem engedem neki, ezekből lesznek a veszekedések köztem meg a szüleim között.
Ő szívesen megtenné, mert szeretné, ha szeretnék őt, meg engem is nagyon szeret, de nem akarom, hogy csicska legyen itthon.
Meg nehogy már ő vásároljon be.. Szüleim eszméletlenül lusták
Csak ilyen kis dolgokat engedem, hogy megcsináljon, pl a csiszolás, ami max 10 percig tartott.
És azt sem értik, hogy nekem miért lenne gond, ha kimenne füvet nyírni (nagy kertünk van, legalább 2 óra). Mikor mondtam nekik, hogy én addig nézzem a falat, vagy mi? Üljek ki, nézzem, ahogy csinálja? Nem tudtak értelmesen válaszolni rá
mond meg apádnak,hogy nyírja le ő a füvet..ne egész nap sörrel a kezében üljön a TV előtt.
anyád meg elmehetne bevásárolni ne csak a műkörmöshöz
A kérdésem: miért nem csináljátok együtt? Nyilván baromira kellemetlen amit a szüleid csinálnak, de ha már sz*r, akkor vállald át a meló felét, vagy tényleg ne menjetek haza sem.
Nálunk éppen fordítva van. Én vagyok a női fél, de a párom szülei mindig a páromat kérik meg a feladatok elvégzésére. Ami valahogy természetesebb is, mintha engem ugráltatnának. Még is mindig ott vagyok mellette és segítek. Amíg ő füvet nyír én meg locsolom a hátsó kertet, így gyorsabban végzünk, ha bevásárolni küldik, akkor megyünk együtt, ha megkérik süsse meg vacsira a bundás kenyeret, akkor én mártogatom a tojásba, ő süti és forgatja, ha megkérik hogy mosogasson el, akkor én mosogatok, ő öblöget. Egyszóval az, hogy őt megkérik valamire, azt kicsit magaménak is érzem. Számomra abszolút természetes hogy segítek és amikor a párom volt itt, ő is ugyanígy segített a ház körül, havat lapátolni télen, vagy locsolni mostanság.
Szóval egy megoldás, hogy leülsz a szüleiddel beszélgetni, hogy ne tegyék tönkre a kapcsolatodat, mert ez neked nagyon kínos, másik dolog, hogy ha már kell valami, akkor vagy téged kérjenek meg rá SZÉPEN, vagy KETTŐTÖKET, mert ő nem azért megy, hogy a lakájt játssza.
Jó bunkó szüleid vannak...
Nem is tudom hogy tud elmenni egy ilyen családhoz...
Menj el te hozzájuk akkor,az ő szülei talán normálisabbak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!