Nektek is be kell számolnotok a férjeteknek, hogy mire költitek a pénzt? Semmi extra: fizetem a csekkeket belőle, a gyerekek edzéseit, stb. Számomra ez olyan megalázó. Mintha én elszórnám a pénzünket magamra!
Egy házasságot el sem tudok képzelni úgy, hogy nem közös kasszán vagyunk...mi az hogy az én pénzem-te pénzed.Persze meg kell beszélni a kiadásokat,az nem számonkérés,és előtte,nem utána...Más egy párkapcsolat,ahol csak összeköltöznek a párok,de egy házasság ahol gyerek is van,csak így működhet.
Az persze más téma,ha esetleg egyik fél hajlamos a pénzszórásra,elszórakozza...
Közös kasszán vagyunk, tudjuk, hogy kinek mennyi bevétele van. Nálam szokott lenni pénz, mert én vásárlok (mire a férjem végez nincs nyitva kb. semmi). Hétvégén szoktunk menni együtt, akkor látja, hogy mennyit költünk. Nem minden nap, de heti min. 1x elmondom, hogy mire mennyi ment el, mennyi van még. Ha ő megy boltba meg szoktam kérdezni, hogy mennyit fizetett, nem azért, mert tételesen számon akarom rajta kérni, hanem azért, mert jártam már úgy, hogy elfelejtettem, hogy este még leugrott a kisboltba és másnap egy üzletben jutott eszembe, hogy hoppá mégsem annyi pénz van a tárcámban.
Viszont ha magamnak veszek valamit, azt mindig elmondom neki még aznap. Igazából őt nem érdekli, de én így szoktam meg, szeretem ha minden tiszta mindenkinek.
Számon nem kérünk egymáson semmit, mert egyikünk sem szórja a pénzt.
25-ös!
Csak ITT felülreprezentált a számuk. De nem csak nekik, hanem a tanulóknak és a munkanélkülieknek is.
Miért?
Mert aki napközben dolgozik, az kevésbé rá itt kommentelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!