Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nektek is be kell számolnotok...

Nektek is be kell számolnotok a férjeteknek, hogy mire költitek a pénzt? Semmi extra: fizetem a csekkeket belőle, a gyerekek edzéseit, stb. Számomra ez olyan megalázó. Mintha én elszórnám a pénzünket magamra!

Figyelt kérdés
2012. dec. 16. 21:40
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
92%

Én is meg szoktam kérdezni a feleségemen , hogy mi mennyibe került és mire mennyi pénz ment el . De nem azért , hogy bele tudjak kötni mert nincs munkája meg ha vesz magának valamit. Hanem azért , hogy tudjam mire mennyi pénz jut és , hogy min lehetne spórolni , mert szeretnénk venni jövőre egy kisebb családi házat és utána gyereket is szeretnénk .

Nem lehet , hogy nálatok is hasonló a helyzet ?

2012. dec. 16. 21:58
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem kéne, pedig sajnos most még csak munkám sincs, úgyhogy csak ő keres. Ennek ellenére nekem természetes, hogy ha nem együtt megyünk vásárolni, mindig elmesélem, mit vettem, de ő is ugyanúgy. Persze van olyan is, hogy megkérdezzük: vettél valamit? Kaptál ezt, meg ezt? De ebben nem látok semmi rosszat, ez csak érdeklődés, nem számonkérés.
2012. dec. 16. 21:58
 13/32 anonim ***** válasza:
88%
azt már ketten elkövették, többre nem vagyok hajlandó :))
2012. dec. 16. 21:59
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
A férjem jóval többet keres, mint én. Soha nem kérdezte még meg, mire költök, és mennyit. Ha együtt vásárolunk, én pakolok, zömében, de mindig ő fizet. (34 éve vagyunk házasok )
2012. dec. 16. 22:03
 15/32 anonim ***** válasza:
76%
Legközelebb, mikor hazaér a munkából számoltasd el minden percét. Ha méltatlankodik, akkor kérdezd meg "ez neked jól esik, bammeg?"
2012. dec. 16. 22:30
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell elszámolnom, de azért a nagyobb tételeket előre megbeszélem vele. És ezt elvárom tőle is. Még most is, holott jelenleg csak ő keres, munkanélküli lettem.

Közösek a céljaink, csak így juthatunk előre.

2012. dec. 16. 22:36
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Mi mindent együtt fizetünk. Van két külön számlánk, amire kapjuk a fizetéseinket, van egy közös is, amihez 2 kártyánk van. Erre elutalunk annyi pénzt fele-fele arányban, amiből kijön a rezsi, és az étel egy hónapban. Innen vonják le a pénzt a szolgáltatók, ezt vissza tudjuk nézni, hogy mi mennyi volt. Csekket már régen láttam. A külön számláinkon maradó pénzt arra költjük, amire akarjuk. Ha ruhára, arra, ha elektronikai eszközre, akkor arra. Azzal nem tartozunk elszámolással, az a saját keresetünk. Persze nem dugdossuk a másik elől, nem sajnáljuk a másiktól, ezzel is szoktunk vásárolni dolgokat a háztartáshoz stb., vagy a benzinkúton megtankoljuk egymás kocsiját is. De az ilyenekkel, amiket te is említettél senki nem tartozik elszámolással.
2012. dec. 16. 22:37
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Mi összedobjuk amink van. Nálunk én keresek többet nőként, de ez sosem zavart, eddig azt sem vettem észre, hogy a páromat zavarná. Abszolút közösnek érzem, hiszen ő is rengeteget beletesz abba, hogy én mondjuk nyugodtan pihenhessek, amikor hazaérek, vacsorával vár, vagy feltakarít mire hazaérek, én abszolút boldog vagyok így és rajta sem érzem, hogy "kompenzálásképpen" tenné ezeket! :)

Mi mindig megbeszéljük, hogy mikor mire költünk. Nem kell az utolsó fillérekig, de pl. párom szokott szólni, ha elmegy bevásárolni, megkérdezem mit vesz és esetleg hozzáteszek a listához, így nagyjából úgy is tudom mennyit költ. Én is szoktam szólni, ha megyek bevásárolni, vagy alapból együtt megyünk, így látja mire mennyi megy.

Azt is szeretem számon tartani, hogy mennyi a havi kiadásunk, nem szeretem homokba dugni a fejem és csak eszementül költekezni. Megszoktam nézni a számlákra mennyit vontak és ezt is megbeszéljük mindig, nem számonkérés miatt, csak mert az anyagiak is a hétköznapjainkhoz tartoznak.

Avagy csak odaszólunk a másiknak, hogy "ma megyek busz bérletet venni, meg ha az uszoda felé járok és uszóbérletet is veszek". Nálunk valahogy ez a természetes.

Egyébként rettegek attól a helyzettől, hogy púpos kosárral állok a kasszánál és közlik, hogy nincs a számlán annyi pénz, amennyi kéne... (bár ilyen még sosem történt), szóval szeretem tudni mire számítsak. :)

2012. dec. 16. 22:47
 19/32 A kérdező kommentje:
Sajnos nálunk nem így működik. Én nem is tudom pontosan mennyit keres. Szerintem sokat elárul, hogy egyszer megkérdezte tőlem szeretnék-e szárítógépet? Mondtam, hogy nem. Semmi szükség rá. Másnap mire hazaértem munkából ott volt a szárítógép a fürdőben.
2012. dec. 16. 22:50
 20/32 anonim ***** válasza:
26%
Ha ő húzza sokkal jobban az igát, és ő a kenyérkereső, akkor alap, hogy magadtól elmondod mit költesz, abból a pénzből amit ő keccsölt össze nektek.
2012. dec. 16. 23:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!