Nektek is be kell számolnotok a férjeteknek, hogy mire költitek a pénzt? Semmi extra: fizetem a csekkeket belőle, a gyerekek edzéseit, stb. Számomra ez olyan megalázó. Mintha én elszórnám a pénzünket magamra!
Én is meg szoktam kérdezni a feleségemen , hogy mi mennyibe került és mire mennyi pénz ment el . De nem azért , hogy bele tudjak kötni mert nincs munkája meg ha vesz magának valamit. Hanem azért , hogy tudjam mire mennyi pénz jut és , hogy min lehetne spórolni , mert szeretnénk venni jövőre egy kisebb családi házat és utána gyereket is szeretnénk .
Nem lehet , hogy nálatok is hasonló a helyzet ?
Nem kell elszámolnom, de azért a nagyobb tételeket előre megbeszélem vele. És ezt elvárom tőle is. Még most is, holott jelenleg csak ő keres, munkanélküli lettem.
Közösek a céljaink, csak így juthatunk előre.
Mi összedobjuk amink van. Nálunk én keresek többet nőként, de ez sosem zavart, eddig azt sem vettem észre, hogy a páromat zavarná. Abszolút közösnek érzem, hiszen ő is rengeteget beletesz abba, hogy én mondjuk nyugodtan pihenhessek, amikor hazaérek, vacsorával vár, vagy feltakarít mire hazaérek, én abszolút boldog vagyok így és rajta sem érzem, hogy "kompenzálásképpen" tenné ezeket! :)
Mi mindig megbeszéljük, hogy mikor mire költünk. Nem kell az utolsó fillérekig, de pl. párom szokott szólni, ha elmegy bevásárolni, megkérdezem mit vesz és esetleg hozzáteszek a listához, így nagyjából úgy is tudom mennyit költ. Én is szoktam szólni, ha megyek bevásárolni, vagy alapból együtt megyünk, így látja mire mennyi megy.
Azt is szeretem számon tartani, hogy mennyi a havi kiadásunk, nem szeretem homokba dugni a fejem és csak eszementül költekezni. Megszoktam nézni a számlákra mennyit vontak és ezt is megbeszéljük mindig, nem számonkérés miatt, csak mert az anyagiak is a hétköznapjainkhoz tartoznak.
Avagy csak odaszólunk a másiknak, hogy "ma megyek busz bérletet venni, meg ha az uszoda felé járok és uszóbérletet is veszek". Nálunk valahogy ez a természetes.
Egyébként rettegek attól a helyzettől, hogy púpos kosárral állok a kasszánál és közlik, hogy nincs a számlán annyi pénz, amennyi kéne... (bár ilyen még sosem történt), szóval szeretem tudni mire számítsak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!