Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a szüleid foglalkozása, és...

Mi a szüleid foglalkozása, és te választanád-e az ő foglalkozásukat?

Figyelt kérdés
Tőlem elvárják, hogy tovább vigyem a családi hagyományokat, de nincs hozzá affinitásom. Tudják, mégis erőltetik.
2012. dec. 14. 13:54
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Orvos: sose lennék, állandóan az élet árnyékos oldalát látja, sok emberen nem is tud segíteni. Nyomasztó szakma nagyon és kevés a sikerélmény is. Amíg nincs meg a szakvizsga és magánrendelés éhen lehet vele halni.

Hivatali igazgató: a főnök nem ugat neki, viszont a beosztottak legalább olyan hülyék.

Én csak saját vállalkozásban tudok gondolkodni, ahol a magam ura vagyok.

2012. dec. 14. 22:36
 22/26 anonim ***** válasza:

Én szüleim sem erőltették hogy vigyem tovább a családi hagyományokat. Anyám gyári alkalmazott, apámnak meg autószerelő vállalkozása van, plusz mellette maszekolgat is mert ő hivatalosan asztalos lett, de átképezte magát autószerelőnek ahogyan a bátyja tette.

Az ő szülei sem várták el hogy vigye a hagyományokat, mert a nagymamám cukrász volt, nagyapám meg hivatásos katona.

Anyai nagyapám pedig kőműves volt, nagymamám meg varrodába dolgozott évekig.

Én szüleim nem várják el hogy olyasmi szakmát tanuljak ki mint ők, ők megmondták hogy azt tanuljam amit szeretnék, és aminek azért jövője van idehaza.

A bátyám rendőrnek készül, nővérem pedig most csinálja a beteg ápolóit mert sajnos nem vált be neki az orvosi egyetem. Én idén érettségiztem le, nem tanulok jelenleg mert most dolgozok ott ahol diákként dolgoztam de most átvettek főállásba. A szüleimmel abban maradtunk hogy jövő nyárig dolgozok, ezt pontosan azért csinálom hogy megtudjam mi az hogy munka, legyen kezdőtőkém meg tapasztalatom, mert majd kiszeretnék tanulni egy jó szakmát ami vagy logisztika lesz, vagy rendezvényszervező és ez mellé elég komolyan akarok nyelvet is tanulni mert oké hogy két tannyelvű suliba jártam de sajnos egyszerre a két nyelvtanulás eléggé megkavart és mindkettőből elég rosszul teljesítettem, ezért is fogok komolyan ráfeküdni majd az angolra, mert nem csak papírt szeretnék róla hanem tudást is.

Kicsit elkalandoztam a témában, elnézést.

2012. dec. 14. 22:42
 23/26 anonim ***** válasza:

Mindketten vendéglátásban dolgoztak mindketten.

Anya szakmáját tekintve cukrász,apa közgazdász turizmus-vendéglátás szakon,és étterem-igazgatóként dolgozott.

Próbáltak minket lebeszélni,mert gürizni kell keményen ebben a szakmában,ünnepeket elfelejtheted,családodra semi időd,és nem 8-tól 4-ig dolgozol,hanem sokkal többet.Aztán valahogy mégis úgy alakult,hogy turizmus-vendéglátás szakon végeztünk mindketten a tesómmal :) Szóval a válaszom igen,az ő foglalkozásukat választottuk gyakorlatilag.

2012. dec. 15. 01:18
 24/26 anonim ***** válasza:

apámnak az eredeti szakmája valami lakatos, de sztem nem abban dolgozik. mindig kitalált valami tuti bizniszt, de egyik sem ért meg túl sok időt. most nem tudom mit csinál, az új családjával Győr környékén élnek, már régóta nem tartom vele a kapcsolatot.

anyum pedikűr-manikűr-talpmasszázs vonalon nyomatja a bizniszt már vagy 20 éve. nagyon szeretik a vendégei, és ő is imádja a munkáját, nagyon büszke vagyok rá :)

én épp telefonos értékesítő és ügyintéző vagyok. legszívesebben a reklámszakmában dolgoznék, de oda nem könnyű bekerülni, és nekem nincsenek megfelelő kapcsolataim hozzá.

szerencsére anyum nem erőltet semmit, neki az a fontos, hogy szeressem a munkám, kiegyensúlyozott legyek, és ne gyomorgörccsel keljek minden nap :) hála az égnek tényleg jól érzem magam a munkahelyemen, jó a csapat, a meló is lelkesedéssel végezhető, van sikerélmény :)

párom informatikus, az anyukája könyvelő. náluk is inkább az volt a lényeg, h tanult ember legyen belőle, és piacképes szakmát szerezzen. sikerült is neki, és ő is szereti a munkáját. néha vannak hajtós időszakok, de egyébként mindkettőnknek 8-16ig típusú a munkája, nem kell beköltözni a melóhelyre, és haza sem kell hozni a munkát :)

2012. dec. 15. 09:21
 25/26 anonim válasza:

anyum ingatlanos, én ezt nem csinálnám,nem tetszik és mostanában ebből meg se lehet élni..

apum asztalos és távhő központban dolgozik,mivel lány vagyok így ez alapból kiesne :D

a szüleim nem erőltettek rám semmit,

én fotós és kutyakozmetikus szeretnék lenni :)

jövőre a kutyakozmetikai tanfolyamra fogok járni :)

támogatnak mindenben a szüleim..

2012. dec. 15. 21:13
 26/26 A kérdező kommentje:
Megmutattam Anyuéknak a kérdésemet és a válaszaitokat. Köszönöm szépen. Mostmár remélem nem fogják annyira az ő szakmájukat nekem adni :) (Fogorvos, fogtechnikus pár amúgy).
2012. dec. 15. 23:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!