Mi a szüleid foglalkozása, és te választanád-e az ő foglalkozásukat?
- Édesapám egy kereskedelmi cégnél (építőipari alapanyagosnál) 20 éve szervezeti osztályvezető, ami azt jelenti, hogy minden olyan dologgal foglalkozik, amitől a cég nem működne. pl. autók, telefonok, etc.
- Édesanyám állami szektorban bérszámfejtő.
Nekem logisztikai végzettségem van. Ebben is helyezkedtem el, bár most GYED-en vagyok.
- Anyósom beszerző 10 éve állami cégnél, de előtte eladó volt közel 20 éves át egy ruházati cégnél.
- Apósom is beszerző, szintén ott, ahol anyósom. Miután elkezdett dolgozni (katonaság után), azóta ott van.
Férjem fejlesztőpedagógus és tanár. Jelenleg egy magán kézben lévő egyetemen dolgozik.
A lányunk 1,5 éves. Én szeretném, ha olyan dolgot tanulna, amiből meglehet élni. Bármit választ, én azért fogok dolgozni, hogy ő normális oktatást és képzést kapjon!
Neki még bármilyen lehetősége van. Erőltetni semmit sem fogok, de az ő érdekében fogok cselekedni.
Apjára ütött, így nem félek attól, hogy abbahagyja az általános iskolát :]]]
Anya: gyógytornász
Apa: heggesztőbádogos, meg valami szigetelő vagy mi
Én közgazdász leszek :) már bánom, jobb lett volna gyógytornásznak menni, hiszen a végzésem évében ment volna anya nyugdíjba és valószínűleg azonnal lett volna állásom.
diplomásak a szüleim (mérnönök mindketten), de nem a szakmájukban helyezkedtek el. anya köztisztviselő, apa nyomozó volt, már nyugdíjba ment
én jogász lettem, köztisztviselő vagyok egy hivatalban
Anyukám konyhásnéni, Apukám pedagógus szakoktató. Én is pedagógus lettem(óvónő), bár Aputól függetlenül.
Nyári munkát végeztem már Anyu szakmájában, hát minden tiszteletem az övé, mert nem egy könnyű munka.
A Párom élelmiszer és vegyi-áru eladó, most élelmiszer szállítmányozással foglalkozó sofőr. Nekem az Ő munkája is nagyon tetszik, bár sima eladó lennék szívesebben, mert érdekesnek tartom. De a saját szakmámat nem adnám fel. :)
24N
Anya gépjármű ügyintéző, apukám nyugdíjas rendőr. Én jogász vagyok, férjem építész.
Sohasem nyaggattak, hamar rájöttek, hogy a műszaki az nem az erősségem, apukámat alig láttuk, amikor rendőr volt, így az sem állt hozzám közel. Szép érzékem nincs, sem türelmem, így a fodrász, kozmetikus, műkörmös kizárva, pedig járok szépülni de nem tudnám csinálni. Nem maradt sok választás, azon felül, hogy gyorsan tanulok, és kitartó vagyok, így lettem jogász.
Férjemmel beszélgettük a múlt héten, hogy ha már lassan következik a pályaválasztás, akkor a lányunk vajon hova adja be? Abban tökéletesen egyetértettünk, hogy nem szeretnénk, ha jogász vagy építész szakra jelentkezne, de támogatjuk mindenben.
Hivatalosan asztalos apám, de a BKV-nál sz*pik.
Anyámnak nem volt meg a 8 általánosa se, betanított munkás volt, míg élt.
Én szakács lettem, ez érdekelt, sajnos nem foglalkoztak velem e-téren velem szüleim, így későn ért meg az elhatározás.
Lány vagyok
Anyukám valami irodai "izé", írnok vagy minek mondják - az nem lennék, uncsi.
Apukám festőművész - na ez már sokkal szimpatikusabb, én is szoktam festeni de inkább csak hobbiból, nekem más művészeti ágak jobban fekszenek, varrok és ékszereket készítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!