Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a szüleid foglalkozása, és...

Mi a szüleid foglalkozása, és te választanád-e az ő foglalkozásukat?

Figyelt kérdés
Tőlem elvárják, hogy tovább vigyem a családi hagyományokat, de nincs hozzá affinitásom. Tudják, mégis erőltetik.
2012. dec. 14. 13:54
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Anyu eladónő, apu lakatos/faipari technikus. Én egyetemre járok nyelvszakra, ha minden jól megy, én leszek az első diplomás a családban. Mindenben támogatnak, sose jött szóba, hogy őket kéne követnem pályaválasztás terén. Persze sok mindent tanulok tőlük, főleg aputól, aki szinte minden munkát meg tud csinálni a ház körül, de hivatásszerűen nem választanám ezt az életutat.
2012. dec. 14. 14:54
 12/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok érdekes választ! :) Írjatok még, jó olvasni, hogy másoknál hogy van ez!
2012. dec. 14. 14:58
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

- Édesapám egy kereskedelmi cégnél (építőipari alapanyagosnál) 20 éve szervezeti osztályvezető, ami azt jelenti, hogy minden olyan dologgal foglalkozik, amitől a cég nem működne. pl. autók, telefonok, etc.

- Édesanyám állami szektorban bérszámfejtő.

Nekem logisztikai végzettségem van. Ebben is helyezkedtem el, bár most GYED-en vagyok.

- Anyósom beszerző 10 éve állami cégnél, de előtte eladó volt közel 20 éves át egy ruházati cégnél.

- Apósom is beszerző, szintén ott, ahol anyósom. Miután elkezdett dolgozni (katonaság után), azóta ott van.

Férjem fejlesztőpedagógus és tanár. Jelenleg egy magán kézben lévő egyetemen dolgozik.

A lányunk 1,5 éves. Én szeretném, ha olyan dolgot tanulna, amiből meglehet élni. Bármit választ, én azért fogok dolgozni, hogy ő normális oktatást és képzést kapjon!

Neki még bármilyen lehetősége van. Erőltetni semmit sem fogok, de az ő érdekében fogok cselekedni.

Apjára ütött, így nem félek attól, hogy abbahagyja az általános iskolát :]]]

2012. dec. 14. 15:09
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Anya: gyógytornász

Apa: heggesztőbádogos, meg valami szigetelő vagy mi

Én közgazdász leszek :) már bánom, jobb lett volna gyógytornásznak menni, hiszen a végzésem évében ment volna anya nyugdíjba és valószínűleg azonnal lett volna állásom.

2012. dec. 14. 15:53
 15/26 anonim ***** válasza:
Szüleim informatikusok, illetve ezzel foglalkozó céget vezetnek, én jogász lettem... Engem az övék nem érdekelt annyira, bár öcsém is az lett, ő továbbvitte a hagyományt :) Eszükbe sem jutott erőltetni, én mindig humán beállítottságú voltam, nem is beszéltek le a jogi egyetemről, bár aggódtak hogy nincs jogász rokon, de találtam munkát így is :)
2012. dec. 14. 17:23
 16/26 anonim ***** válasza:

diplomásak a szüleim (mérnönök mindketten), de nem a szakmájukban helyezkedtek el. anya köztisztviselő, apa nyomozó volt, már nyugdíjba ment

én jogász lettem, köztisztviselő vagyok egy hivatalban

2012. dec. 14. 18:09
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám konyhásnéni, Apukám pedagógus szakoktató. Én is pedagógus lettem(óvónő), bár Aputól függetlenül.

Nyári munkát végeztem már Anyu szakmájában, hát minden tiszteletem az övé, mert nem egy könnyű munka.

A Párom élelmiszer és vegyi-áru eladó, most élelmiszer szállítmányozással foglalkozó sofőr. Nekem az Ő munkája is nagyon tetszik, bár sima eladó lennék szívesebben, mert érdekesnek tartom. De a saját szakmámat nem adnám fel. :)

24N

2012. dec. 14. 19:41
 18/26 anonim ***** válasza:

Anya gépjármű ügyintéző, apukám nyugdíjas rendőr. Én jogász vagyok, férjem építész.

Sohasem nyaggattak, hamar rájöttek, hogy a műszaki az nem az erősségem, apukámat alig láttuk, amikor rendőr volt, így az sem állt hozzám közel. Szép érzékem nincs, sem türelmem, így a fodrász, kozmetikus, műkörmös kizárva, pedig járok szépülni de nem tudnám csinálni. Nem maradt sok választás, azon felül, hogy gyorsan tanulok, és kitartó vagyok, így lettem jogász.

Férjemmel beszélgettük a múlt héten, hogy ha már lassan következik a pályaválasztás, akkor a lányunk vajon hova adja be? Abban tökéletesen egyetértettünk, hogy nem szeretnénk, ha jogász vagy építész szakra jelentkezne, de támogatjuk mindenben.

2012. dec. 14. 19:54
 19/26 anonim ***** válasza:

Hivatalosan asztalos apám, de a BKV-nál sz*pik.

Anyámnak nem volt meg a 8 általánosa se, betanított munkás volt, míg élt.

Én szakács lettem, ez érdekelt, sajnos nem foglalkoztak velem e-téren velem szüleim, így későn ért meg az elhatározás.

Lány vagyok

2012. dec. 14. 21:43
 20/26 anonim ***** válasza:

Anyukám valami irodai "izé", írnok vagy minek mondják - az nem lennék, uncsi.

Apukám festőművész - na ez már sokkal szimpatikusabb, én is szoktam festeni de inkább csak hobbiból, nekem más művészeti ágak jobban fekszenek, varrok és ékszereket készítek.

2012. dec. 14. 21:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!