Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a szüleid foglalkozása, és...

Mi a szüleid foglalkozása, és te választanád-e az ő foglalkozásukat?

Figyelt kérdés
Tőlem elvárják, hogy tovább vigyem a családi hagyományokat, de nincs hozzá affinitásom. Tudják, mégis erőltetik.
2012. dec. 14. 13:54
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nem erőltette senki, de mégis így lett. Én anyu szakterületén végeztem fősulit-bár most nem abban dolgozom. A tesóm pedig apu szakmáját tanulta, ők együtt is dolgoznak.

De sose egyikük sem erőltette, szerintem még csak nem is mondta, hogy azt tanuljuk.

2012. dec. 14. 13:58
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

Édesanyám szívsebészeten vezető asszisztens,apám meg minőségbiztosítási menedzser.

Én nem örököltem a szorgalmukat,soha nem tudnék olyan bőszen tanulni mint ők szerintem,bár az egészségügy érdekel de nem olyan szinten.

Kutyakozmetikus szakmát választottam és ők támogattak ebben.

Ha erőltetik sose jó,főleg ha nem szívesen csinálnád. De a te életed nem lehet beleszólásuk ennyire..

2012. dec. 14. 14:00
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

Apu villanyszerelő (egyéni vállalkozó).

Anyu egy mosodában dolgozik.

Én ügyintéző vagyok egy hivatalban.

Tőlem nem várnak el ilyesmit, kicsit távol állnak tőlem ezek a területek.

2012. dec. 14. 14:00
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

Gyógypedagógus/Vegyész

Erre én mibe vágtam a fejszémet? Először egy természettudományi szak, utána egy társadalomtudományi.

Egyébként nem erőltették, szakmámon kívül dolgozok.

2012. dec. 14. 14:08
 5/26 anonim ***** válasza:
26%
Nálunk anya vegyész, apa mérnök. Tesóm mérnöknek tanul én informatikus leszek /csajok vagyunk.../. Ebbe az a poén,hogy mikor kiderült, hogy mi ezt a két szakmát válasszuk akkor meglepődtek.
2012. dec. 14. 14:09
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
Az én szüleim mindketten pedagógusok. Részben lenne kedvem az ő foglalkozásukhoz is, mert szeretek gyerekekkel, fiatalokkal foglalkozni, de nem lennék tanár. Szociális munkás leszek ha végre meglesz a diplomám, az inkább nekem való, ezen belül viszont szívesen dolgoznék iskolában, szóval mégis hasonló környezetben dolgoznék, mint a szüleim.
2012. dec. 14. 14:14
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

A férjemmel mindketten rendőrök voltunk sok-sok évig. Egyet megjegyeztek a gyermekeink, bármi, de rendőrök soha nem lesznek.

Alig voltunk otthon, nem tudtunk programokat tervezni, mert tuti, az egyikünknek mindig be kellett menni dolgozni. Stressz és kiszámíthatatlan élet.

2012. dec. 14. 14:17
 8/26 anonim ***** válasza:
63%
Gyárban dolgoznak,úgyhogy nem.
2012. dec. 14. 14:24
 9/26 anonim ***** válasza:
100%
Édesapám orvos, édesanyám fogorvos. Eszembe sem jutott soha ezt a pályát választani, már 2 éve főiskolára járok, és már kezdem nagyon unni a kérdést, hogy "na és te is orvos leszel, ugye?". Nagyjából azóta kérdezik tőlem ezt, mióta tudok beszélni. Baromi unalmas, főleg, hogy miután a válaszom nemleges mindenki elhűlt arccal kérdezi, hogy és ez mégis hogy lehetséges, és akkor mi leszek ha nagy leszek...? Miután erre is azt válaszolom, hogy még nem tudom, jön a végső kétségbeesés, és a sajnálkozó nézés. Turizmus-vendéglátásra járok, sose szerettem tanulni, de úgy gondoltam, egy diploma azért jól jönne. Később meg majd meglátjuk mire megyek vele. Sokminden érdekel, sok kisebb tanfolyamot is szeretnék elvégezni, az életcélom nem a pincérkedés. Majd elválik később, hogy mivel fogok foglalkozni. A szüleim ezt elfogadták, soha nem mondogatták, hogy nekem az ő foglalkozásukat kéne továbbvinnem. Hamar rájöttek, hogy nem nekem való, mikor remegve ültem be a fogorvosi székbe, és elájultam a vérvételen, a fül-orr-gégészeten, illetve a szemészeten.
2012. dec. 14. 14:38
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
Édesanyám gyógymasszőr, apám meg valami regionális vezető. Elváltak kiskoromban. Én még nem tudom eldönteni mit tanuljak, volt már marketing, közgáz, de egyik sem fogott meg. Rajzolok, és mellette tetoválni tanulok. De mindenképpen állatokkal szeretnék foglalkozni. Nem választanám az ő foglalkozásukat.
2012. dec. 14. 14:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!