Van aki a gyerekét a volt szerelméről nevezte el?
Soha nem nevezném el a gyermekemet egy olyan személyről, akiről nem biztos, hogy pozitív gondolatok jutnak az eszembe.
Igaz, kb. 9298123. Attila rohangál a világon, de attól még nekem erről a névről mindig az a ......, ........, .........., ..... jut eszembe!
"a pasi kijelentette az új barátnőnek,hogy ha lánya lesz csakis az előző szerelme nevét kaphatja"
Kijelentette?
Én mondtam volna neki,hogy "szívem,szépen fogd meg akkor magadat,és csinálj neki gyereket!"
Nekem 10 évesen volt egy nagyon nagy szerelmem, már ha lehet ilyen korban annak nevezni a rajongást. :D Sosem jártunk, mert 4 évvel idősebb volt nálam, de akkor is nagyon megfogta a szívem. Akkor eldöntöttem, hogy az a név lesz majd a fiam neve is, ami az övé. (a név mellesleg tetszik is nagyon, szóval nem csak azért teljesen, mert úgy hívták)
Úgy hozta a sors, hogy a jelenlegi páromnak is ez a neve, szóval olyan mintha róla kapná. Bár a 10 év alatt azért elkopott az, hogy a régi szerelem miatt adnám azt a nevet, inkább csak a fogadalom és a töretlen "kedvenc név" státusz miatt fogom adni. :))
A kedvenc neveim között van a Roland. Imádom, és ez az egyik exem neve is.
Simán adnám a gyerekemnek, a név hallatán sem az exem ugrik be elsőre..
sem a Tamás, sem a Norbert, sem a Dávid név nem tetszik annyira, hogy a leendő fiamnak adjam. pláne ha lányom lesz :) de még nincs a pocakban sem, szóval ráérek ezen gondolkodni.
inkább a tinikori nagy bálványról, a kedvenc énekesemről nevezném el. szerencsére magyar az illető, és a keresztneve is teljesen elfogadható, elegáns férfinév.
teljesen semleges, vagy jó emlékeket eszembe juttató nevet adnék a leendő fiamnak/lányomnak.
csak időközben meg ne ismerjek az általam favorizált nevek viselői közt valami antipatikus egyént :P
anyám egy regényből kölcsönözte a nevemet, jelesül az Aranyemberből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!