Hogyan mondjam meg anyósomnak, hogy majd én készülök, neki nem kell?
Nem szidni akarom, nagyon szeretem a párom édesanyját, de néha túlzásba viszi a buzgóságot...Sokkal tartozunk neki(k) mikor otthon vagyunk főz, hogy legyen egy ideig kajánk (a párom még egyetemista), tényleg támogatnak amiben tudnak...
Fél éve összeköltöztünk, vagyis mostmár saját háztartás, főzés, mosás, minden ezzel járó...
Amikor azonban készülök valamire, szülinap, névnap jelen esetben karácsony és szilveszter, Ő mindig bestresszel, hogy akkor most ezt, ezt, ezt kell csináljon.
Mivel ez az első szilveszterünk a közös otthonunkban ide hívtunk néhány barátot, tegnap meghallotta és elkezdett sóhajtozni, hogy akkor mennyi mindent kell majd készítsen. Nem! Én magamnak hívtam vendégeket, majd főzök ami kell.
Szóval kedvességből csinálja, de kicsit úgy van beállítva, hogy "miattam" kell neki plusszban dolgoznia. Egyébként mindenre duplán rászervez, mindenért aggódik, ilyen dolgok is, hogy hol mennyit ülünk, mit viszünk ajándékba stb. ami azért már nem az ő reszortja.
Megbántani nem akarom, de hogy mondjam meg, hogy intézzük mi ezeket a dolgokat?
Első nagyon ügyesen leírta, mit kell tenned.
Viszont azokkal is egyetértek, akik azt mondják, hogy ha hosszú távon tervezel a fiával, most kell megszabni a határokat, nehogy később beleszóljon abba is, amibe nagyon nem kéne.
Pláne, hogy ha lesz unoka is, falra fogsz mászni tőle.
Ezt a harcot minden szülőről leváló fiatal megvívja.
Én a helyedben NEM MONDANÁM meg, hogy mikor jönnek hozzám vendégek, hányan, stb. és akkor nem is érezné kényszernek, hogy segitsen.
A párod is beszélhetne vele, hogy X (te) rosszul érzi magát, ha ö (az anyuka) nem engedi, hogy megcsináljasd, amit szeretnél
Elsővel én is egyetértek,de egy kicsit finomítanám a dolgot.
Megmondanám neki,hogy köszönöm szépen,de tényleg ne fáradjon,most szeretném te készíteni az ételeket a barátaimnak! Azt semmiképp sem mondanám,hogy végülis én szervezem az egészet! Ez egy kicsit nyersen hangzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!