Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam meg anyósomnak,...

Hogyan mondjam meg anyósomnak, hogy majd én készülök, neki nem kell?

Figyelt kérdés

Nem szidni akarom, nagyon szeretem a párom édesanyját, de néha túlzásba viszi a buzgóságot...Sokkal tartozunk neki(k) mikor otthon vagyunk főz, hogy legyen egy ideig kajánk (a párom még egyetemista), tényleg támogatnak amiben tudnak...

Fél éve összeköltöztünk, vagyis mostmár saját háztartás, főzés, mosás, minden ezzel járó...

Amikor azonban készülök valamire, szülinap, névnap jelen esetben karácsony és szilveszter, Ő mindig bestresszel, hogy akkor most ezt, ezt, ezt kell csináljon.

Mivel ez az első szilveszterünk a közös otthonunkban ide hívtunk néhány barátot, tegnap meghallotta és elkezdett sóhajtozni, hogy akkor mennyi mindent kell majd készítsen. Nem! Én magamnak hívtam vendégeket, majd főzök ami kell.

Szóval kedvességből csinálja, de kicsit úgy van beállítva, hogy "miattam" kell neki plusszban dolgoznia. Egyébként mindenre duplán rászervez, mindenért aggódik, ilyen dolgok is, hogy hol mennyit ülünk, mit viszünk ajándékba stb. ami azért már nem az ő reszortja.

Megbántani nem akarom, de hogy mondjam meg, hogy intézzük mi ezeket a dolgokat?

2012. dec. 13. 10:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Katineni, tényleg, annyira örülök, hogy segíteni akar, de megcsinálom egyedül, végülis en szervezem az egészet. Esetleg ha annyit megtenne, hogy sütnem olyan isteni finom túrós pogácsát, amit csak Katineni tud, az nagyon megkoszonnem
2012. dec. 13. 10:50
 2/15 anonim ***** válasza:
79%

Erélyesen.

Enyém is ilyen,falra mászok néha,de mióta párom is rájött hogy igy nem jó,azüta ketten együtt szereljük le,és már kérdez,hogy segitsen-e főzni,akármit mióta 3 egymás utáni alkalommal sütött főzött akkorra amikor barátokat hivtunk magunkhoz,én főztem,tőle nem vittünk el semmit,ott romlott rá.

2012. dec. 13. 10:50
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszoló válasza tökéletes.
2012. dec. 13. 10:55
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Az első válasz rögtön helyes és tökéletes! :)
2012. dec. 13. 11:20
 5/15 A kérdező kommentje:

Igen, ezt próbáltam, amit az első, de nem számít, ő attól megcsinálja, ami az "ő dolga". Vagyis az lesz, ha sütit kérek lesz ott rántott szelettől a fasirton át, a habos sütin keresztül a sósig minden.

Azt bunkóságnak tartanám, ha nem hoznám el, ha már megcsinálta. De nem akarom azt, hogy utólag meg az legyen, hogy mennyit dolgozott, s hogy meggyűjtöttem a baját...

Tudom kicsit olyan az eset, mint a nyuszika sapkájával, hogyha nem törődne velünk azért írnék ki kérdést. De itt duplán aggódik, háromszorannyit, mint amennyit amúgy kellene, s olyan dolgokba szól bele, amit azért már el tudunk dönteni...

2012. dec. 13. 11:21
 6/15 anonim ***** válasza:
20%
Akkor hívd el, vagy menj el hozza es csináljátok ketten. Vagy adj neki valami más, egész napos feladatot:)
2012. dec. 13. 11:22
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
4. vagyok. Nekem az anyukám ilyen, mint a Te anyósod. Merő szeretetből agyondolgozza magát (süt-főz, még át is hozza) nekünk.. pedig már elmúlt 70 éves.. Én nem tudtam rajta 20 év alatt sem változtatni :)
2012. dec. 13. 11:28
 8/15 anonim ***** válasza:

második vagyok

Bunkóság vagy sem,másképp nem tudod mgoldani hogy ne nőjön a fejedre.

2012. dec. 13. 11:29
 9/15 anonim ***** válasza:
Mi lenne ha azt mondanád, hogy átjönnek a barátok és még nem tudod mit fogsz főzni, mert válogatósak, vagy együtt főzöl szilveszter napján a barátnőddel, kész, a párod meg mondja azt, hogy anya állj le, most ő főz és pont.
2012. dec. 13. 11:31
 10/15 A kérdező kommentje:

HA dolgot "adnék" neki, úgyis megcsinálná ezeke a dolgokat, ha máskor nem, éjjel.

Valószínűleg tényleg a fiának kellene beszéljen vele, de a párom is olyan, hogy nem akarja megbántani, inkább elfogadja, s megköszönjük szépen.

2012. dec. 13. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!