Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 19 évesen egyedül élek, és...

19 évesen egyedül élek, és elvesztettem a munkám mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nincs senkim, anyám is ismerőseinél lakik, nem érdekli semmi. Apámat nem is ismerem. Leépítés volt a cégnél, ahol fél éve dolgoztam, és felmondtak. Januárban már nem fogok tudni fizetni a főbérlőnek. Mit tehetek ilyenkor? Kaphatok valami segítséget?

2012. dec. 11. 12:11
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Nem siránkozni jöttem. Többen okosabbak vagyunk. Ha az ember egy adott szituációt belüről szemlél, nem jut annyi dolog eszébe a nyomás miatt, lásd Tesco-s válasz. Nem is gondoltam rá, de nagyon jó, és hasznos.
2012. dec. 11. 13:16
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj meg gimnáziumokba, főiskolákba hirdetéseket tenni, hogy vállalsz korrepetálást. 1 nap alatt elég sok helyre eljuthatsz, és ha csak pár munka is bejönne, már legalább valamiféle előleget tudnál adni a főbérlődnek. Szerintem ha eddig korrekten fizettél és látja az igyekezetet, nem fog 1 hónap alatt kidobni, mert piszok nehéz rendes albérlőt találni.

Az önéletrajzodat küldd el mindenhova, ahova csak látsz egy csöppnyi esélyt.

2012. dec. 11. 13:16
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem ideiglenes megoldásként mindenképp próbálkozz meg a matek-fizika magánórákkal. Nem vesztesz semmit azzal, ha a neten felrakod a hirdetésedet oldalakra, vagy kiragasztod iskolák környékére. Én angolt tanítok privátban, és mikor feladtam a hirdetésemet, már aznap többen jelentkeztek, a következő héten már 3 órát tartottam. 1,5 óráért el lehet kérni 2000 ft-ot. Persze neked most nem ennyire van szükséged, de ha pár órát tudsz adni, abból legalább kaját tudsz venni... Igaz hogy jön a karácsony, de még másfél hétig suli van, január elejétől meg újraindul minden.

Közben persze keress rendes munkát is, add be az önéletrajzot minden olyan helyre, ahol akár egy kicsi esélyt is látsz. Nagyáruházakba személyesen is menj el érdeklődni (Tesco, Interspar, Metro, stb), ismerősöm is úgy kapott munkát, hogy elment, megkérdezte, leadott egy önéletrajzot, és felvették pénztárosnak.

Ha egyedül élsz egy lakásban, akkor a jövőben érdemes lenne inkább olyan albérletbe költözni, ahol osztoztok a költségeken. Amíg ilyen bizonytalan a helyzeted, szerintem összeállhatnál pár korodbeli fiatallal, és lehetnének lakótársaid. Rengetegen keresnek maguk mellé lakótársat, és így tényleg olcsóbban kijössz. Én havi 16 ezer lakbért fizetek, mellé még olyan 12-14 ezer rezsit, tehát havi 28-30-ból megvan a helyem és még külön szobám is van.

2012. dec. 11. 13:25
 24/27 anonim ***** válasza:
57%

29700.- támogatást kérhetsz a lakóhelyed szerinti önkormányzattól. Ezt mindenki megkapja, aki munkanélküli, de már-még nem jár neki álláskeresési járadék.

Keresd ki a hozzád legközelebbi családsegítő szolgálatot és menj be. Segíteni fognak kitölteni a papírokat.

Közben pedig csinálj egy konkrét költségvetést. Pontosan mennyi pénzre van szükséged és melyik nap kell fizetned...

Ha van valami eladhatód, akkor hirdesd meg Teszveszen/Zsibvásáron/apródon/jófogáson. Még akkor is ha a szívedhez nőtt és később hiányozni fog, ha nagyobb az értéke, mint amennyiért most túladhatsz rajta... Add el! A pénz most fontosabb (és az hogy általa megmaradjon a lakhatási lehetőséged), mint bármilyen tárgy.

A korrepetálás ilyenkor nehéz ügy, de azt is próbáld meg!

2012. dec. 11. 14:15
 25/27 anonim ***** válasza:
56%
ez a 29700 ft milyen jogcímű támogatás?
2012. dec. 11. 17:28
 26/27 anonim ***** válasza:

Óriási tiszteletet érdemelsz! Az idő és a problémák tömkelege igazán jó emberré neveltek, ez látszik a soraidból. Sajnálom, hogy nagyon messze lakom tőled, biztosan jó barátok lehetnénk.

Tarts ki, egyszer biztosan jobb lesz. Jobbnak kell lennie. Különben nincs értelme a világnak.

20 f

2012. dec. 11. 22:42
 27/27 anonim ***** válasza:

25-ösnek válasz

Ez az "aktív korúak rendszeres szociális segélye"

[link]

Persze ha kéred, azzal vállalnod kell, hogy kiküldhetnek közmunkára és nem mondhatsz nemet.

2012. dec. 12. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!