19 évesen egyedül élek, és elvesztettem a munkám mit csináljak?
Keress munkát mielőbb! Ebben a helyzetben az egész napot szánd rá!
Ha van már új munkád, egyrészt onnan is lesz némi bevételed januárra, másrészt elmondhatod a főbérlőnek, hogy ez és ez a helyzet, januárban nem tudsz fizetni, de február-márciusban két részletben megadod. Vagy hogy januárban csak a felét fizetnéd, de februárban megadod.
Megpróbálkozhatsz a munkaügyi központban, de nem látom sok értelmét. Neked ugyanis most fizető, teljes munkaidős állás kell, méghozzá sürgősen. Ebben a helyzetben egyszerűen luxus fél napokat sorban állni azért, hogy esetleg elküldjenek közmunkára minimál pénzért.
Jelentkezz meghirdetett állásokra, szólj az ismerőseidnek, és személyesen is menj be sok helyre, hogy keresnek-e munkatársat. Hidd el, ha nagyon látszik rajtad, hogy dolgozni akarsz, akkor találni fogsz munkát és nem lesz gond.
A következő munkádból pedig kezdj el spórolni. Körülbelül félévi fizetésed jó, ha félre van téve, amihez ilyen helyzetben hozzányúlhatsz. Persze ez sokáig tart, de nagyon fontos, amíg nincs tartalékod, inkább ne adj ki semmire pénzt, ami nem elengedhetetlenül fontos, mert ha nincs hova hazaszaladnod, ha gáz van, akkor ez a tartalék az, ami segíthet.
"Ha nem marad más provident..."
Ha nincs semmi jövedelmed, nem valószínű, hogy adnak kölcsön.
Akik meg azt mondják, hogy árufeltöltői szintű munkákra egyből felveszik az nagyon téved. Ismerősi körben diplomával, szakmával, érettségivel nem veszik fel őket mert egy helyre 2-300 pályázó van!!!!
Egyszerűen NINCS MUNKA!
12:28-as!
Még ha valamiféle iróniának is szántad, kurvära nem volt itt helye, amikor egy elkeseredett ember kér segítséget, aki eddig tisztességesen dolgozott, és az ELTE fizika szakára szeretne menni.
Teljesen nem idevaló volt, amit idehánytál, mindemellett rendkívül sértő is a Kérdezőre nézve.
Nem könnyű, én fél éve nem kapok munkát, pedig Budapesten élek és mindenhova kiküldöm az önéletrajzom...
23/L
És ha nem volt meg a 360 nap munkaviszony álláskeresési támogatást sem kaphat. Sőt FHT -t(22 800) sem mert nincs meg az 1 év "együttmüködése" a munkaügyi központtal.
Illetve közmunkát is csak 1 év után kaphat!
ma 13:04
A kérdező meg ne siránkozzon a gyakorikérdéseken mert attól nem lesz munkája ha itt sajnáltatja magát..ennyi
Volt idp amikor én is itt siránkoztam amikor nem volt munkám de attól nem lett jobb,sarkamra kellett állni is keresni valamit.De az hogy itt sírtam meg sajnáltattam magam semmin nem változtatott...
18 újra!
Max. átmeneti segélyt kaphat amelynek összege max 6000 Ft, azzal meg nem sokat ér.
Szóval ki van ez találva!
Leépítették a szociális ellátást sajnos.
Itt sokan még mindig a kádárista szemléletben vannak, hogy 1-2 nap alatt lehet dolgozni, aki meg nem az munkakerülő, rest, válogatós stb..
Az ilyen hozzáállás miatt nullázták le a szociális segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!