Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » 1994 jul 25 én elvesztettem...

1994 jul 25 én elvesztettem baleset közben a bal lábamat 19 évesen. Két bottal közlekedek. Kérhetek e ápolási segélyt valamelyik szülönek mivel egyedül nem mindent tudok megcsinálni?

Figyelt kérdés
2008. aug. 15. 21:09
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia! Őszintén szolva nem tudom, hogy ápolási segélyt kaphatsz-e, de a polgármesteri hivatal szociális osztályán biztos megtudják mondani neked, hogy jár-e. Viszont fogyatékossági segély jár neked. A fogyatékossági segélyhez a házi orvosod állít ki papírt, amihez mellékelni kell a korházi zárójelentést és ezeket el kell küldeni azt hiszem a Magyar Államkincstárnak. Sajnos nekem nem mondták hajdan, hogy milyen segélyeket lehet kérni, mikor az anyukám agyvérzés miatt lebénult a fél oldalára 2002-ben, ezért csak 3 évvel később tudtam meg, hogy pl. fogyatékossági is jár neki.
2008. aug. 15. 21:43
 2/3 anonim ***** válasza:
Bocsi, az előző vagyok. Nem olvastam végig a mondatot. Szerintem kérhet valamelyik szülőd utánnad ápolásit, de van olyasmi kikötés, hogy nem lehet mellette 8 órás munkát vállalni.
2008. aug. 15. 21:52
 3/3 A kérdező kommentje:
csak az kaphat ápolásit akinek nincs keresete igaz e?
2008. aug. 20. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!