Hogy magyarázzam ki ezt a beszólásomat apámnak? Ki lehet egyáltalán valahogy? Elmondja vajon haverom faterja neki, vagy csak szívat?
Nem játszom az agyam senki előtt. Próbálom poénosra venni a figurát mert amúgy tudják mi a helyzet. Nem akarom h emiatt engem is lenézzenek v sajnáljanak.
Tény h apám egy állat tud lenni ezért tényleg félek kicsit jogosan. Szerintem ahhoz h ki mit mond a haverjainak/barátainak semmi köze a szülőknek. Pl. van barátom akivel megbeszélem az itthoni helyzetet v elhatároztuk h ha végzünk lelépünk, ahhoz sincs semmi köze nekik.
Próbáld meg nem tudomásul venni az otthoni problémákat, már nem sok időt kell otthon kihúznod. Ha apád számonkéri rajtad próbáld meg megbeszélni vele hogy mit érzel.
Fiatal vagy, otthoni problémákkal, nem jól reagálod le a helyzeteket. Ez nem feltétlenül a te hibád. De igyekezz azért változtatni magadon is, biztos te sem vagy hibátlan :) Csak magadnak tennél szívességet.
Aha nem a haverokra tartozik.. én is ezt mondom az vállaljon gyereket aki tud úgy viselkedni h ne a gyereket szívassák.
Nem mondtam h hibátlan vagyok, mert nem vagyok. De vagy normális felnőtt lesz belőlem v nem lesz gyerekem.
Ha tényleg valami bántalmazás is van otthon, az tényleg eléggé más helyzet szerintem. Akkor itt tényleg nem érdemes egyszerű szavak miatt szégyenkezned. Minálunk inkább az elhallgatott hazugságok öltek, nem az egyszerű szavak.
Ha meg tényleg bántalmazás vagy nagyon súlyos bántalmazás is van, most is elmehetsz, a szülők akarata ellenére is. A gyámhatóságon kell kérni a ,,szülői ház elhagyását'' (a szülőknek itt nincs vétójoga, a gyámhatóság maga dönt).
Persze ehhez kell olyan megbízható személy is, aki fogad, akihez Te is szívesen mennél, és akit a hatóság is megbízhatónak lát. Nem a ,,szülői ház elhagyása'' az egyetlen lehetőség, hiszen a bántalmazás önmagában is olyasmi, ami miatt szükség lehet külső beavatkozásra.
Az összes lehetőséget nem ismerem, itt lehet megkérdezni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!