Csak válás esetén lehet gyerektartást kérni vagy lehet válás nélkül is?
Köszönöm!
Egy kérdésben olvastam valahol, hogy lehet kérni válás nélkül is, de ezek szerint nem így van.
Sajnos a férjem képtelen a pénzzel bánni. Bár közös kasszán vagyunk a fizetése java részét adaadja a családjának, a barátainak, munkatársának, annak aki éppen kölcsönért rimánkodik (még soha nem adta meg senki) és ami marad az igen kevés. Volt olyan hónap, hogy 10000Ft maradt a fizujából.
Nem szeretnék válni, de valahogy vissza kell rángatnom a földre, mert ez így nem mehet tovább. Ezért gondoltam arra, hogy ha látja, hogy mennyi lenne a gyerektartás, akkor elgondolkozna.
a GYT a fizu 20%-a szokott lenni gyerekenként. tehát a 40%ot leszámolja az asztalra 10.én, aztán mehet isten hírével kölcsönadogatni.
ilyen emberrel én nem élnék közös kasszán az tutkós.
a másik megoldás, h a te számládra menne a fizuja, adnál neki zsebpénzt (mint egy ovisnak, ha még nem tanulta meg magasabb szinten kezelni az ilyesmit...), a többit pedig te beosztanád a gyerekekre, kajára, rezsire.
A te esetedben, csak azért mert a férjed nem tudja beosztani a pénzt, nem lehet.
Akkor lehet, ha igazolt a tartós különélésetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!