Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Megteheti azt apukám, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megteheti azt apukám, hogy nem fizet utánam gyerektartást?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szüleim el fognak válni, az öcsémmel anyukámmal maradunk. Anyukám minimálbérért dolgozik, apukám 300.00 körül keres. Én egyetemista vagyok, albérletben élek egy másik városba, minden hétvégén hazajárok és mindemellett dolgozok is. Nem keresek sokat 25-30.000 között. Apukám a héten közölte, hogy ő egy fillért nem fog nekem adni, mivel dolgozok egyetem mellett. Ez olyan volt, mintha leforráztak volna... A szemembe istenít, hogy milyen ügyes vagyok, hogy nehéz szakon tanulok, és mindemellett dolgozok is, hogy milyen büszke rám, erre közli anyával, hogy egy fillért nem fog nekem fizetni, hogy meg tudjak élni. Továbbá tartozik nekem, amit nem nagyon akar megadni, mondván nincs pénze. Mondom ilyen nincs.

Még úgy sem hajlandó fizetni, hogy tudja, hogy általában éjszaka dolgozom, nem alszom és mindemellett alig keresek.

Imádtam apukámat korábban, de ez akkora arculcsapás volt nekem, hogy elmondani nem tudom.

Tényleg megcsinálhatja, hogy nem ad egy fillért se?

21/L

2012. okt. 13. 13:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
41%
18 év felett a szülő csak akkor kötelezhető tartás díj fizetésére, ha arra az a gyerek valóban rászorul es a saját megélhetését ezzel nem veszélyezteti. A második állítás itt nyilván nem lényeg, mivel a keresete magas, de mivel te dolgozol, igy nem valószínű, hogy kapni fogsz bármit is
2012. okt. 13. 13:48
 2/11 anonim ***** válasza:
78%

Ha elmúltál 18 éves, akkor nem gyerektartás, hanem rokontartás, amit lehet kérni. Ez abban az esetben jár, ha nappalin tanulsz. A diákmunka illetve ha meghatározott összeg alatti éves jövedelem nem számit, ettöl függetlenül még kellene fizetnie.

Viszont ha érdemtelennek minösitenek téged - mert nem tartod az apával a kapcsolatot, vagy nem rendenes tanulsz -, akkor nem köteles fizetni.

A te esetedben valószinü, hogy kötelezik öt a fizetésre.

Ami a tartozást illeti, ha nincs róla papirod - ami ugye valószinütlen, akkor azt nem tudod töle visszakövetelni.

2012. okt. 13. 13:51
 3/11 anonim ***** válasza:
96%
Nem teheti meg, mert nappali tagozaton tanulsz, és még nem vagy 25 éves, és a kereseted nem éri el a létminimumot. Követelhettek gyerektartást. Köteles fizetni.
2012. okt. 13. 14:07
 4/11 anonim ***** válasza:
12%
A törvény szerint megteheti. De amúgy most 21 évesen komolyan apucit akarod pumploni pénzzrl? Nőjj már fel. Az meg hogy tartozik neked, hát te sem kevés pénzébe kerülhettél eddig. ;)
2012. okt. 13. 14:11
 5/11 anonim ***** válasza:
95%
Míg tanulsz, addig úgy tudom, hogy köteles fizetni. Biztos van valami felső korhatár, de 21 évesen szerintem még jár.
2012. okt. 13. 14:19
 6/11 anonim ***** válasza:
95%
Amig nappali tagozaton jársz iskolába (első képzésre, tehát a másoddiploma már nem számit) addig kérheted a rokontartást. Az hogy az iskola mellett diákmunkát végzel nem számit. Az pedig hülyeség, hogy ha nem tartod a kapcsolatot vele, akkor nem jár a rokontartás. Egy ismerősöm 10 év után a biróságon találkozott először a lányával, mégis fizetnie kellett.
2012. okt. 13. 14:29
 7/11 A kérdező kommentje:
5-ös válaszoló: Az a problémája velem, hogy én rángattam be anyukámat látleletet vetetni a kórházba, miután összeverte (megint).
2012. okt. 13. 15:04
 8/11 anonim ***** válasza:
11%
Olyan fura hogy az összes pénzéhes fattyú itt gyk-n éltanuló, éjszaka kökeményen melózik, az apja dúsgazdag és persze egy fillért nem fizet, az anyja csóró és persze papi veri mamit :DDD
2012. okt. 13. 15:12
 9/11 anonim ***** válasza:
Mekkora idióta vagy, utolsó. Miért lenne pénzéhes fattyú az, akit egyedül tart el az anyja kevés pénzből? Próbáld ki, fogadj magadhoz egy tizenéves kölyköt, és tartsd el magatokat mondjuk 80 ezerből. Te idióta nyomi:)
2012. okt. 13. 17:55
 10/11 Combi27 ***** válasza:
a bíróság a csóróság ellenére a gyerekeket megint az anyának ítélte...ha veri a volt nejét az szemét dolog, ha ennyit keres abból már telljen gyerektartásra..gondolom meg is ítélte a bíróság...
2012. okt. 13. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!