Szerintetek sem érdemlek meg ennyi *luxust*? Igaza van a páromnak?
Sziasztok!
Szeretnék venni magamnak egy elég drága arckrémet. Arcbarnító, Dior és kb. 9000FT. Tudom elég drága, de már nagyon régóta sóvárgok utána.. a párom szabályosan megtiltotta, hogy megvegyem. Kérdezte mennyi, mondtam, hogy 9 ezer és teljesen kiütöttem a biztosítékot.. elkezdett kiabálni, hogy nem becsülöm a pénzt, minek kell nekem mindenféle fölösleges sz*rság, méregdrága kencefice, egyáltalán nem spórolok stb.
Saját keresetem van, dolgozom napi 9-10 órát. Tényleg nem érdemlem meg?
Aszittem valami 100ezres dologról lesz szó.
Ez nem is olyan drága.
Vedd meg nyugodtan, azért néha mindenkinek jár valami.
"Szerintem állapodjatok meg, hogy mindkettőtöknek a fizetése két részre oszlik: az egyik része megy a közös kasszába, amivel együtt gazdálkodtok, és együtt hozzátok róla a döntéseket is.
A másik része a saját "költőpénz", amihez viszont a másiknak semmi köze. Akkor neked nem kell engedélyt kérned, hogy a saját pénzedet arra költsd, amire akarod, mert ő is arra költi a sajátját, amire akarja.
Ez így normális.
Én felháborítónak tartanám, hogy valaki megmondaná, mit csináljak a saját pénzemmel!! Viszont, ha a sajátodat elköltöd ilyesmire, és ezért utána az övéből kell élnetek mindkettőtöknek, akkor persze az más dolog. Tehát a te költekezésed semmiképpen se legyen az ő rovására. De, ha nincs, akkor lesz kedves nem beleszólni!"
Ez pontosan így van!
Közös kasszába beleteszed a magad részét, a fennmaradót magadra költheted, arckrémre, vagy amire akarod.
egyszerű, ő máshogy bánik a pénzzel mint te. ő smucig, beosztós, te nem.
megjegyzem neki ez teljesen természetes viselkedés, én is ilyen vagyok, és én is inkább azt gondolom, hogy felesleges egy ilyen hülyeségre ennyi pénzt elverni, szebb nem leszel tőle, max. randább.
de beszéljétek meg, attól, hogy ő evvel nem egyezik, és nem tartja fontosnak, te még megveheted, és nem kéne ebből azért egy hetes cirkuszt csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!