Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek sem érdemlek meg...

Szerintetek sem érdemlek meg ennyi *luxust*? Igaza van a páromnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék venni magamnak egy elég drága arckrémet. Arcbarnító, Dior és kb. 9000FT. Tudom elég drága, de már nagyon régóta sóvárgok utána.. a párom szabályosan megtiltotta, hogy megvegyem. Kérdezte mennyi, mondtam, hogy 9 ezer és teljesen kiütöttem a biztosítékot.. elkezdett kiabálni, hogy nem becsülöm a pénzt, minek kell nekem mindenféle fölösleges sz*rság, méregdrága kencefice, egyáltalán nem spórolok stb.

Saját keresetem van, dolgozom napi 9-10 órát. Tényleg nem érdemlem meg?

2012. dec. 5. 08:34
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%
Szokás szerint egy újabb kérdés, aminek semmi köze a kérdéshez. Itt nem az arckrém a lényeg, lehetne ez bármi más. A baj köztetek nem ez. Komolyabb. A párod becsmérli a pénzzel való viszonyod, és szerinte elfogadható, ha "megtilt" neked valamit, annak ellenére, hogy külön kasszán vagytok. Te pedig elgondolkozol azon, hogy lelkifurdalásod legyen-e, amiért azt veszel magadnak a saját keresetedből, amit akarsz. Ti most EGYÜTT vagytok, vagy KÜLÖN? Mert ha együtt, akkor az ilyesmit illik tudni megbeszélni, és nem ilyen alpári stílusban, ahogy a párod idézted. Ha pedig külön, akkor tudod ki szólhatna bele abba, hogy milyen krémet kenek a fejemre... (de mondom, ez lehetne bármi más is). Itt nem a krémről, hanem a kapcsolatotokról kellene beszélgetnetek, és hogy mit vártok el tőle, hol vannak a határaitok. Az pedig, hogy az ország átlagosan milyen anyagi helyzetben van, az egyes egyének életszínvonalát, igényeit szerintem nem kell befolyásolnia. Mindenki abból él, amit keres, és úgy él, ahogy akar.
2012. dec. 5. 09:32
 22/37 anonim ***** válasza:
80%

Aszittem valami 100ezres dologról lesz szó.

Ez nem is olyan drága.

Vedd meg nyugodtan, azért néha mindenkinek jár valami.

2012. dec. 5. 09:34
 23/37 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha a saját keresetedet úgy osztod be, hogy ez neked belefér, akkor semmi gond. Persze szép dolog a takarékoskodás, de ha csak abból áll az élet, hogy gályázol és eszel, akkor az nem élet, hanem csak létezés. Furcsállom, hogy a párod ebbe beleszól, úgy gondolom egy normális kapcsolatban a feleknek van önálló döntése a fizujuk fölött (persze a közös dolgokat közösen), ő sem költ semmire, ami neki fontos? Nekem mondjuk eszembe nem jutna a párommal megbeszélni ilyen kiadásokat, megveszem magamnak, amit akarok és kész. (Közös dolgokat közösen fizetünk, de a fizunk többi részéhez nincs beleszólása a másiknak, eszünkbe sem jut ezzel foglalkozni.)
2012. dec. 5. 09:35
 24/37 anonim ***** válasza:
85%

"Szerintem állapodjatok meg, hogy mindkettőtöknek a fizetése két részre oszlik: az egyik része megy a közös kasszába, amivel együtt gazdálkodtok, és együtt hozzátok róla a döntéseket is.

A másik része a saját "költőpénz", amihez viszont a másiknak semmi köze. Akkor neked nem kell engedélyt kérned, hogy a saját pénzedet arra költsd, amire akarod, mert ő is arra költi a sajátját, amire akarja.

Ez így normális.

Én felháborítónak tartanám, hogy valaki megmondaná, mit csináljak a saját pénzemmel!! Viszont, ha a sajátodat elköltöd ilyesmire, és ezért utána az övéből kell élnetek mindkettőtöknek, akkor persze az más dolog. Tehát a te költekezésed semmiképpen se legyen az ő rovására. De, ha nincs, akkor lesz kedves nem beleszólni!"

Ez pontosan így van!

Közös kasszába beleteszed a magad részét, a fennmaradót magadra költheted, arckrémre, vagy amire akarod.

2012. dec. 5. 10:05
 25/37 anonim ***** válasza:
29%

egyszerű, ő máshogy bánik a pénzzel mint te. ő smucig, beosztós, te nem.

megjegyzem neki ez teljesen természetes viselkedés, én is ilyen vagyok, és én is inkább azt gondolom, hogy felesleges egy ilyen hülyeségre ennyi pénzt elverni, szebb nem leszel tőle, max. randább.

de beszéljétek meg, attól, hogy ő evvel nem egyezik, és nem tartja fontosnak, te még megveheted, és nem kéne ebből azért egy hetes cirkuszt csinálni.

2012. dec. 5. 12:12
 26/37 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettőtöknek igazat adok.Nem egyforma a pénzhez való hozzáállásotok.Én megvenném magamnak,ha már meg is dolgozok érte és annyira akarnám.
2012. dec. 5. 12:58
 27/37 anonim ***** válasza:
34%
Eleve ha egy párkapcsolatban jön az én pénzem, te pénzed, már régen rosszul kezdődik, nincs ilyen. Ha magadnak veszel egy felesleges dolgot, ami drága, az ő pénzét is költöd, és ez fordítva is megy. Ő mit vett magának az utóbbi időben, ami felesleges? 9000 ft egy barnítóra, az tényleg luxus és nem kereshettek valami sokat, ha kiakadt rajta.
2012. dec. 5. 13:13
 28/37 anonim ***** válasza:
69%
Én a helyedben simán megvenném!A saját pénzedet,amiért te dolgoztál meg,arra költöd amire csak akarod.Komolyan nem is értem,hogy hogyan merülhetett ez fel egyáltalán.Vagy a mi kapcsoltunk beteges a párommal,hogy mi nem tiltjuk meg a másiknak hogy mire költse a SAJÁT pénzét?Másoknál is ez a szokás?Csak szerinte fölösleges sz*rság.
2012. dec. 5. 15:24
 29/37 anonim ***** válasza:
79%
Én sose tiltom meg, mit vegyen a párom, hiszen érte is dolgozok, és ő is értem, de nincs én pénzem, te pénzed. Közös számla van két kártyával, senki nem tilt semmit, csak figyelembe vesszük, hogy a másik is dolgozott azért a pénzért. Persze, ha valamit nagyon akarunk, persze, hogy semmi tiltás nincs, csak véleménynyilvánítás. Nekem is van hülyeségem, évente egy 100ast tuti elverek házimozira és horgászatra, ő meg kozmetikumra, de így szép az élet.
2012. dec. 5. 15:27
 30/37 anonim ***** válasza:
75%
19 es véleményét osztom, teljesen igaza van
2012. dec. 5. 15:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!