Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ütötted már meg a gyereked...

Ütötted már meg a gyereked vagy ütött már meg téged vmelyik szülőd? Mi okból?

Figyelt kérdés
2009. aug. 19. 02:15
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
93%

Állítólag engem egyszer vertek meg, mert köpködtem apámat, de erre nem emlékszem. Valószínűleg nem úgy éltem meg, hogy igaztalanul történt.

A saját gyerekem kezére akkor csaptam rá, amikor folyton a konnektorba akart nyúlni, és pár percig játszottuk azt, hogy rászóltam, hogy nem szabad, elvittem onnan, ő visszament és újrakezdte. A végén jött a kézre verés, jelezve, hogy ha odanyúl, akkor az fájni fog.

Vekerdy Tamás írta valahol, hogy szabad megütni (nem verni!) a gyereket, de soha nem úgy, hogy na, majd ha hazamegyünk, kapsz ezért! Ha olyat csinál, amire már semmi más reakciót nem hatékony, akkor ott és akkor meg lehet tenni, de nem otthon, "hidegvérrel".

2009. aug. 19. 14:15
 22/31 anonim ***** válasza:
92%
Anyámtól kaptam párszor a fejemre még kisebb koromban,(legtöbbször jogosan).Ilyenkor az apukám mindig azt mondta, hogy "ne üsd a gyerek fejét, mert annál hülyébb lesz"! : ) Szerinte jobb lett volna,ha a fejem helyett a fenekemre csap. Ő csak egyszer ütött meg úgy 4 éves koromban,mert hisztiztem,rögtön utána meg is bánta. Sajnos már 9 éve nem él. : ( Anyámmal mostában már csak szóban "csatázunk". : ) 16/L
2009. aug. 19. 14:29
 23/31 anonim ***** válasza:
97%
Én egész életem alatt ha azt mondom kaptam két három fülest lehet sokat mondok. De már nem nagyon emlékszem ezekre a dolgokra. Nálunk nem szokás megütni a másikat. Én se fogom megütni a gyerekemet. Soha! A büntetés hatásosabb.
2009. aug. 19. 14:55
 24/31 anonim ***** válasza:
95%

Engem apám 2× vágott pofon. Egyszer nem mondtam meg egy matek 3-ast és a naplóból értesült róla. Egyszer meg visszafeleseltem neki.

Mára ő egyikre sem emlékszik. Én annál jobban.

(Az öcsém bezzeg hozhatott kettest is , az volt a lényeg ,hogy meg ne bukjon.)

2009. aug. 19. 14:55
 25/31 anonim ***** válasza:
97%

Apa sose ütött meg, anyám félévente agyonver kb..

10 év körüli lehettem, és anya lefejeltette velem az asztalt, felszakadt a szám...

Amikor "agyonver", akkor nekem ront, üti-veri a gerincemet, tépi a hajam, a fejem a falba veri..

Múltkori után barátommal elmentünk dokihoz, mert nagyon fájt a gerincem.. Kiderült, hogy megrepedt 3 csigolyám..

14/L

2009. aug. 19. 15:22
 26/31 anonim ***** válasza:
97%

Ja, és hozzá kell tennem, általában oktalanul csinálja.. :S

14/L

2009. aug. 19. 15:23
 27/31 anonim ***** válasza:
96%
Úristen! Görény egy anyád van! Zárkózzál be előle. Már nem vagy olyan kicsi és gyenge. Mondjad meg neki kihívod a gyámügyet és szóljál édesapádnak, hogy lépjen közbe. Ha nem tesz ellene ő is hallgatólagosan beleegyezik a bántalmazásba.
2009. aug. 19. 15:50
 28/31 A kérdező kommentje:

Én kb. 3 pofont kaptam anyukámtól, mindet jogosan. Egyiket azért, mert épp azt odítottam neki, hogy utállak, csak mert nem engedett el 12 évesen a klubba, egyszer azért, mert eltűntem kb. 6 órára és 6 óráig kersett. Mintha még lett volna egy alkalom, de arra nem emlékszem. Mikor még kicsi voltam rácsaptak a fenekemre, de az nem volt vészes. Apukám sosem ütütt meg, sőt, amikor megtudta, hogy anyuk adott nekem egy pofont kb. 1 hétig ezen veszekedtek.

Én sem tervezem verni a gyerekemet, amíg kicsi, addig ha nagyon muszáj, akkor a fenekére vagy a kezére csapni, de ennél többet nem.

2009. aug. 19. 17:49
 29/31 anonim ***** válasza:
81%
én nem megütöttem hanem el.
2009. aug. 19. 21:34
 30/31 anonim ***** válasza:
92%

Nekem tavaly anya megcsapkodta a karomat mert felidegesítettem, előtte pár hónappal halt meg papám és anya akkor nagyon ki volt készülve idegileg.

Megcsapkodta akarom elég erősen aztán 10 perc múlva sírva ölelgetett hogy nem akarta! nagyon sajnáltam szegényt:(

2009. aug. 21. 13:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!