Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ütötted már meg a gyereked?

Ütötted már meg a gyereked?

Figyelt kérdés
MIért, milyen rendszeresen? megbántad? hány éves? (gyerek)
2009. szept. 27. 00:33
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
65%
Nem. Arrébbmegyek, számolok 10-ig, 20-ig, 60-ig...
2009. szept. 27. 00:52
 2/27 anonim ***** válasza:
69%
Igen. Kb 5-ször. Mindig megbántam és nem is hatott. 3 éves.
2009. szept. 27. 15:21
 3/27 anonim ***** válasza:
72%
Igen. A legnagyobb most kilenc. Őt utoljára akkor (kb. egy hónapja) amikor valami nagyon csúnyát mondott rám. Akkor kapott egy anyait. Ritkán nem tudok uralkodni magamon. Bár ez az utolsó pofon tudatos volt. Bárki más is megkapta volna ugyanazokért a szavakért. Azóta megválogatja a szavait. Egyébként ritkán ütöm meg a gyermekeimet, inkább megvonással büntetek. Jutalmazással terelem őket. A legkissebb négyéves, ő még nem kapott, nála már rutinos vagyok, könnyebben megoldom másképpen a konfliktusokat. Évente egyszer max kétszer merülök ki annyira, hogy előbb a kezem jár és nem az agyam. Akkor is csak a fenekükön csattan és megbánom, meg nem is használ. Az utolsó tasli viszont meglepő, de nagyon hatásos volt.
2009. szept. 27. 19:19
 4/27 anonim ***** válasza:
63%
Igen. Nem bántam meg, ő sem. 4 körül kaphatta az elsőt. Mi az, hogy rendszeresen? Aki következetes, annak nem kell rendszeresen jelezni a gyereke felé a határt. Szól az ember, kettőnél többször kezdetben nem ésszerű, aztán csapni kell. Utána könnyen lehet, hogy akár több évig is kitűnő hallásnak örvend a gyermek és nem kell eddig elmenni. Nagyobb korában pedig már egyre fogékonyabb az érvekre, tudatosabb, kevésbé kell dönteni helyette.
2009. szept. 28. 11:55
 5/27 anonim ***** válasza:
64%
18 hónapos kisfiamat még nem. És egyelőre el sem tudom képzelni azt a szitut, hogy megüssem.
2009. szept. 28. 14:49
 6/27 anonim ***** válasza:
73%

Nekem még nincs gyerekem. Magamat úgy ismerem, hogy birka türelmem van. Ezt majd biztos ki fogják használni, de majd valahogy kezelni fogom. Legkisebb voltam a családban, nagy korkülönbséggel. tesóim élvezték, h én vagyok a kicsi, kaptam tőlük is, de nem azért mert rossz voltam. Talán ez hatással is volt rám, ezért úgy gondolom én nem fogom bántani a gyerekeimet, ne rettegjenek tőlem, és ne érezze rosszul magát csak azért, mert kicsi :)

majd inkább még 3x elmondom miért nem szabad, miért rossz, mit csináljon. Férjem pont az ellentétem, ő hirtelen, és nagyon sokáig egyke volt. Szereti a gyerekeket, de egy idő után nem bírja a ricsajt. Baba előtt állunk, és lehet nálunk apuka lesz a fegyelmező eszköz. persze nem azt mondom, hogy én majd mindent ráhagyok, de sok türelemmel leszek vele, az tuti. bünti lesz majd, de nem tasli (úgy gondolom :) )

2009. szept. 28. 15:52
 7/27 anonim ***** válasza:
75%
Én úgy nőttem fel, hogy apu óvodás koromban 1x a kezemre ütött, anyu pedig kamasz koromban (visszaszóltam) 1x pofonütött. Ennyit kaptam összesen. Úgy terveztem, az én gyermekem sem fog ennél többet kapni. A környezetemben mindenki birkatürelműnek ismer. Aztán meglett a fiam és ahogy nőtt, úgy nőtt vele az akarata(és a szája :=) ). Sajnos, úgy 4 lehetett, amikor 1x a fenekére ütöttem és azóta is (most 7,5 éves) előfordult már 4-5x, hogy kapott a popsijára egyet. Arra mindig vigyáztam, hogy ne fájjon (egyszer ki is nevetett, hogy "úgysem fájt!"), inkább jelzésértékű volt, de mégis, akkor úgy éreztem, hogy nem volt más út. Nálunk hatott, mert most már elég csak kilátásba helyezni a "popsilapigatást" és máris tudja, hogy mi a rend.
2009. szept. 28. 19:26
 8/27 anonim ***** válasza:
22%
Én 11 vagyok,de rám nem hat :) Anyám sokszor megpofog,megüt, visszaütök és kész! Alig érzem!
2009. szept. 29. 18:05
 9/27 anonim ***** válasza:
79%
Volt ra pelda, hogy kapott a lanyom 1-1-et, de nem rendszeresen. Most 12 eves, de kb feleve nem kapottki, ha nem tobb. Csak akkor kap ki amikor nagyon nagy dolgot muvel, kis dolgokert nem kap ki.
2009. szept. 29. 18:48
 10/27 anonim ***** válasza:
55%
Előfordult hogy eljárt a kezem, mindig megbántam és meg is beszéltük később. Szerencsére nagyon ritkán nem is emlékszem mikor volt utoljára. Csak sajnos az az én hibám hogy gyakran beígérem neki és már tudja hogy úgysem teszem meg. 10 éves.
2009. szept. 30. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!