Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ütötted már meg a gyereked?

Ütötted már meg a gyereked?

Figyelt kérdés
MIért, milyen rendszeresen? megbántad? hány éves? (gyerek)
2009. szept. 27. 00:33
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
82%
Igen, de csak kicsit, után mindig lelkiismeret furdalásom van. Ha rákiáltok akkor is nagyon rosszul érzem után magam. Így eldöntöttem marad a szép szó. Nagy türelem kell hozzá, mert amikor 5.-ször mondom el , hogy nem szabad és csak akkor is. Akkor kell igazán a türelem játék
2009. szept. 30. 13:13
 12/27 anonim ***** válasza:
67%

Nem is annyira az a kérdés, ütik-e vagy nem, hanem milyen célból? Mert nem megütni gáz egy gyereket, hanem indulatból, önuralom elvesztése mellett, vagy tehetetlenségből szinte simogatva.

A tiltás célja egy nem kívánatos tevékenység azonnali abbahagyatása. A testi fenyítés pedig a tiltás, illetve a szülői tekintély semmibevételéért jár.

A gyerek végezhet valamit tudatlanul, vagy szép szóval kérés ellenére. Aki a kérése nem teljesülését tolerálja, legyen nagyon résen, hogy gyermeke sose hozhassa magát olyan helyzetbe, ahol élete, testi épsége múlhat azon, hogy hallgat-e a szülőre (pl. kiszalad a kocsik elé).

Az ütés tehát szükségszerűen nem lehet olyan kicsi, hogy egy nem éri el a célt, ami többek közt az, hogy lehetőleg soha többé ne kelljen alkalmazni, legfeljebb kilátásba helyezni.

Az előbbiekből következik, hogy aki kezdettől fogva renkívül kemény hangnemre és arckifejezésre vált amikor szükséges /a kérlelés helyett/ az jó darabig megspórolhatja a fizikai ráhatást.

Kezdő dacoskodót pedig meg lehet sokszor etetni azzal, hogy felszólítjuk annak nem cselekvésére, amit szeretnénk tőle, ő pedig 'csakazértis'. Mondjuk ez sok felnőttre is igaz..

2009. okt. 1. 15:04
 13/27 anonim ***** válasza:
78%
Igen. A lányom 1 éves volt rácsaptam a fenekére mert kiment az útra. Nem vagyok büszke rá de a hatása meg lett azóta meg sem próbált lelépni (azóta eltelt 1 év).A fiam a kezére kapott kb 1 éves lehetett bele akart nyúlni a konektorba. Erre sem vagyok büszke de tény hogy nem próbálta meg még egyszer. Úgy gondolom mind a ketten akkor kaptak ki amikor a saját életüket is veszélyeztették. És nem azért mert nem volt jobb ötletem vagy ilyesmi.
2009. okt. 2. 12:12
 14/27 anonim ***** válasza:
89%

szept.29. 18:05-kor szóló 11 évesnek üzenném: Szégyellheted magad, amiért sportot űzöl Édesanyád bosszantásából, provokálásából és amikor szegénynél elszakad a cérna és megüt (biztos lehetsz benne, hogy a szive megszakad, amiért a szép szóból nem értesz!) akkor még vissza is mersz ütni! Eljön majd az idő, amikor te is édesanya leszel (remélhetően NEM egy hozzád hasonlóan lelketlen gyermekkel áld meg a sors), akkor meg fogod érteni, milyen nehéz is gyereket nevelni. Ne felejts majd legalább akkor bocsánatot kérni Édesanyádtól a mostani viselkedésedért (csak nehogy addigra késő legyen és már ne legyen kitől bocsánatot kérned).

Az én kisfiam is sokszor tesz olyat, amit nem szabad vagy erkölcstelen (pl. kisebb-nagyobb hazugságok) és főleg, akár veszélyes is lehet (pl.kimászik a kerítésen) és bizony, ha nem értett a szép szóból, kapott egyet-egyet az ülepére. Ő MINDIG átölel, bocsánatot kér és megígéri, hogy igyekszik máskor ilyet nem tenni. Érzed a különbséget??

2009. okt. 2. 17:21
 15/27 anonim ***** válasza:
85%
én is a 11 éves kislánynak üzennék: Na anyukám nekem 1x ütnél vissza biztos legközelebb nem lenne mivel! Szégyelld el magad, a helyett, hogy rendesen viselkednél és nem adnál okot erre anyukádnak azzal dicsekszel, hogy te vissza ütsz!?! Egy neveletlen kis fruska vagy! Anyukád helyében megbüntetnélek az ilyen viselkedésért, úgy megemlegetnéd, hogy nem győznél bocsánatot kérni. Szánom az anyukádat, hogy nem tudott megnevelni. Mit gondolsz mi lesz belőled így később? Talán a tanárodat is meg fogod ütni? Sürgősen meg kellene téged nevelni. Kíváncsi lennék mit szólnának szüleid, hogy elolvasnák amit írtál? Biztos elszégyellnék magukat helyetted is. Gondolkodj el ezen!
2009. okt. 7. 11:14
 16/27 anonim ***** válasza:
0%

Nem hagyom, hogy a saját anyám ezt tegye velem!

Ha visszaüt, mégegyszer visszaütök, hogy lássa hogy nem használ mert bírom a fájdalmat. A büntetés nem érdekel, nem tartom be és utána nem teszek ilyet hogy lássa nem csak a büntetés a megoldás! Törőddök is az anyukámmal de az legyen titok. Sajnálom, de ez az igazság, és attól ez még nem fog megváltozni hogy lepontoztok.

11/F Aki írt Szep. 29 18:05

2009. okt. 7. 12:12
 17/27 anonim ***** válasza:
91%

Tudod hogy baromi pofátlan vagy? EZt mégis hogy képzeled? "törődök is az anyámmal" tudtad, hogy neki köszönheted az életed? Normális vagy?

Na mind1. Én 13 éves lány vagyok, talán 2-szer kaptam pofont anyukámtól. és 1-szer a tesómtól. De ilyenkor tényleg kibírhatatlan vagyok :)

2009. okt. 7. 17:39
 18/27 anonim ***** válasza:
79%
Kár ezzel a kemény 11 éves fiúval foglalkozni. Az anyja helyében nem is ütném: "gyere fiam, megyünk a gyámügyre, ha már ennyire nem tetszik itthon, lássuk mit szólsz az állam gondoskodásához."
2009. okt. 8. 08:26
 19/27 anonim ***** válasza:
42%
S O H A
2009. okt. 8. 20:30
 20/27 anonim válasza:
88%
Engem apum kiskoromban elég sokszor megpofozott, de örülök neki:) Jó keményet tudott ütni, de legalább megtanultam, hogy mit nem szabad. Viszont ismerek olyanokat, akik meg csak bizonygatják, és ezért lesz rossz, neveletlen a gyerekük. Nekem apum már harmadszorra tutira ütött! És jól is tette, így kell gyereket nevelni. Persze ez nem nagyon megy a 'lelkisebb' embereknek...
2009. okt. 13. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!