Kevesebb leszek attól, hogy sajnos munkanélküli vagyok?
Sziasztok!
22 éves vagyok,és a szüleimmel élek együtt.
Sajnos 2 éve nem tudok munkát találni,mert egyszerűen bárhová jelentkezem,vagy elküldöm az önéletrajzomat,nem vesznek fel.
Tapasztalatlan vagyok,dolgoztam 1 évet kisegítő irodásként,egy telefonos irodában...de ez az összes tapasztalatom,érettségim sajnos nincs.
A szüleimnek segítek,ahol tudok,házi munka,bevásárlás...stb.
Ruhát,más egyéb dolgot nem vesznek,mondván,hogy elmúltam 18,magamnak kell beteremteni.
Igazuk van,nem is szidom őket ezért.
Van egy szakmám,bolti eladó.
Vidéken élünk,van két bolt a kisvárosban,ahol élünk.
Felutaznék Budapestre,de 5 ezer forint oda vissza,elmenni egy állásinterjúra,és nem is biztos hogy felvesznek,bérletet nem fizetnek.
Nem vágyom luxus cikkekre,100 ezres mobilra,szeretnék ruhákat,új bútorokat a szobámba,félre tenni.
Nekem nem büdös a munka,dolgoztam gyárban,dolgoztam az utcán,szórólap osztás,takarítottam rendezvényeken,e most valahogy semmi sem jön össze....
Mintha lenne vmi álláskeresői kedvezmény az utazáshoz. Nem tudom hogy mikor, kinek, hogyan jár, de sokat utazom és sokan szoktak "álláskeresőit" kérni a buszon.
Teljesen megértelek egyébként, én is 22 éves vagyok, csak én még tanulok meg diákmunkát vállalok mellé, meg az összes létező ösztöndíjat megigénylem amire esélyem van. Másnak is kemény az élete, de Pesten nem hülyeség próbálkozni. Nincs valami ismerős a falutokban, aki bejár oda dolgozni kocsival? Hátha felvinne interjúzni meg ilyesmi. Azt is megpróbálhatod, hogy csak szimplán bemész egy boltba és megkérdezed hogy nem e kellene új munkaerő. Otthagyod az önéletrajzod a telefonszámoddal és hátha visszahívnak. Van ismerősöm akinek így lett munkája. Azt mondják plusz pont is hogy volt bátorságod megkérdezni.
Ne add fel.
Igen, ez nekem is rémlik, hogy már olvastam régebben valahol.Szerintem munkaügyön kérdezd meg, vagy polgármesteri hivatalban, hogy álláskeresőként milyen utazási kedvezményre vagy jogosult.Nekem úgy rémlik
, hogy ha a jegyedet, amivel a munkaügyre utaztál bemutatod, akkor kifizetik...Vagy valami hasonló.Részleteket sajnos nem tudok, de megkérdezni nem árt.
77-es!
Igen,erről én is hallottam a munkanélküliben,rá is kérdeztem,hogy most ez hogy van,és azt hiszem,hogy egy hónapban,vonatjegyet max 2x térítenek,bk jegyet meg 4 darabot. Ahhoz,hogy sikeres legyél,egy héten legalább kétszer kéne utazgatnia az embernek,és járnia a várost,bemennie mindenhová.
Nekem nagyon drága a jegy,5 ezer forint,utazzak fel munkaügyben,csak 3 szor,egy hónapban,15 ezer....
Végre egy intelligens válasz(amúgy volt több is)
köszi mindeninek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!