Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kevesebb leszek attól, hogy...

Kevesebb leszek attól, hogy sajnos munkanélküli vagyok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

22 éves vagyok,és a szüleimmel élek együtt.

Sajnos 2 éve nem tudok munkát találni,mert egyszerűen bárhová jelentkezem,vagy elküldöm az önéletrajzomat,nem vesznek fel.

Tapasztalatlan vagyok,dolgoztam 1 évet kisegítő irodásként,egy telefonos irodában...de ez az összes tapasztalatom,érettségim sajnos nincs.

A szüleimnek segítek,ahol tudok,házi munka,bevásárlás...stb.

Ruhát,más egyéb dolgot nem vesznek,mondván,hogy elmúltam 18,magamnak kell beteremteni.

Igazuk van,nem is szidom őket ezért.

Van egy szakmám,bolti eladó.

Vidéken élünk,van két bolt a kisvárosban,ahol élünk.

Felutaznék Budapestre,de 5 ezer forint oda vissza,elmenni egy állásinterjúra,és nem is biztos hogy felvesznek,bérletet nem fizetnek.

Nem vágyom luxus cikkekre,100 ezres mobilra,szeretnék ruhákat,új bútorokat a szobámba,félre tenni.

Nekem nem büdös a munka,dolgoztam gyárban,dolgoztam az utcán,szórólap osztás,takarítottam rendezvényeken,e most valahogy semmi sem jön össze....

2012. nov. 30. 12:29
1 2 3 4 5 6 7
 61/68 A kérdező kommentje:
23 éves kortól van 33%-os kedvezmény,az is péntektől,azt hiszem vasárnapig....
2012. nov. 30. 15:17
 62/68 anonim ***** válasza:
84%

Mintha lenne vmi álláskeresői kedvezmény az utazáshoz. Nem tudom hogy mikor, kinek, hogyan jár, de sokat utazom és sokan szoktak "álláskeresőit" kérni a buszon.

Teljesen megértelek egyébként, én is 22 éves vagyok, csak én még tanulok meg diákmunkát vállalok mellé, meg az összes létező ösztöndíjat megigénylem amire esélyem van. Másnak is kemény az élete, de Pesten nem hülyeség próbálkozni. Nincs valami ismerős a falutokban, aki bejár oda dolgozni kocsival? Hátha felvinne interjúzni meg ilyesmi. Azt is megpróbálhatod, hogy csak szimplán bemész egy boltba és megkérdezed hogy nem e kellene új munkaerő. Otthagyod az önéletrajzod a telefonszámoddal és hátha visszahívnak. Van ismerősöm akinek így lett munkája. Azt mondják plusz pont is hogy volt bátorságod megkérdezni.

Ne add fel.

2012. nov. 30. 15:25
 63/68 anonim ***** válasza:
84%

Igen, ez nekem is rémlik, hogy már olvastam régebben valahol.Szerintem munkaügyön kérdezd meg, vagy polgármesteri hivatalban, hogy álláskeresőként milyen utazási kedvezményre vagy jogosult.Nekem úgy rémlik

, hogy ha a jegyedet, amivel a munkaügyre utaztál bemutatod, akkor kifizetik...Vagy valami hasonló.Részleteket sajnos nem tudok, de megkérdezni nem árt.

2012. nov. 30. 16:22
 64/68 anonim ***** válasza:
84%

Na meg is találtam, itt lesz, olvasgasd:

[link]

2012. nov. 30. 16:26
 65/68 A kérdező kommentje:

77-es!

Igen,erről én is hallottam a munkanélküliben,rá is kérdeztem,hogy most ez hogy van,és azt hiszem,hogy egy hónapban,vonatjegyet max 2x térítenek,bk jegyet meg 4 darabot. Ahhoz,hogy sikeres legyél,egy héten legalább kétszer kéne utazgatnia az embernek,és járnia a várost,bemennie mindenhová.

Nekem nagyon drága a jegy,5 ezer forint,utazzak fel munkaügyben,csak 3 szor,egy hónapban,15 ezer....

2012. dec. 1. 09:31
 66/68 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Ne szomorodj el. Sajnos Magyarországon, és úgy általában a világban egyre igazságtalanabb az élet. Egyébként igazad van! Állampolgárnak lenni nem csak kötelezettségekkel kell, hogy járjon, hanem jogokkal is! De azért próbálj minél többet kimozdulni akár gyalog is, járd a környéket sosem tudhatod, mikor adódik valami munkalehetőség.Én egyetértek veled, a kalauzos történetben, és szép, hogy kiálltál magadért! Hisz tudjuk van sok olyan embertársunk aki nem vesz jegyet akkor sem, ha megtehetné, mert elég megfélemlítenie a kalauzt! Az olyan hozzászólókkal pedig, mint a 41-es "bebüfögő" ne is törődj. Lehet, hogy neki van érettségije, de mint tudjuk a bizonyítványhoz nem adnak intelligenciát is. Csak jobb, ha tudja minden olyan válaszadó aki szerint az érettségi ingyen van, hogy ez nem igaz, mert tényleg családfüggő a dolog. Ha valakinek a szülei abban a képzetben vannak, hogy 8 általános után ők nem akarják eltartani, akkor a gyereknek nem sok választása lesz. Az olyan munka mellett amihez 8 általános kell, (ha talál is az illető), pedig nem valószínű, hogy sok energiája marad a továbbképzésre. Egyébként jogod van tévedni bármikor az életben a legfontosabb az, hogy gondolkodj el rajta és tanulj belőle. Alapvetően az emberiség azért IS! hozta létre magát az államformát, hogy segítsenek elesett társaikon. Főleg akkor, ha az illető tanult a hibájából és szeretne változtatni az életén. Nincs olyan, hogy az óvodában csinált valaki valami marhaságot és akkor most már egész életében annak issza a levét. Aki pedig emiatt köpköd egy ilyen elesett emberre az egy érzelmi intelligencia hiányában szenvedő nyomoronc. Megnézném, hogy ő még soha nem követett el életében egyetlen baklövést sem?!
2012. dec. 1. 16:59
 67/68 A kérdező kommentje:

Végre egy intelligens válasz(amúgy volt több is)

köszi mindeninek

2012. dec. 1. 18:47
 68/68 anonim válasza:
Szakma,érettségi,diploma hiába van meg ha nincs munkahely..és ha meg is van a munkaügyiseket nem érdekli,mindenkit közmunkára tesznek ki... Fidesz -.-"
2013. márc. 28. 04:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!