Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kevesebb leszek attól, hogy...

Kevesebb leszek attól, hogy sajnos munkanélküli vagyok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

22 éves vagyok,és a szüleimmel élek együtt.

Sajnos 2 éve nem tudok munkát találni,mert egyszerűen bárhová jelentkezem,vagy elküldöm az önéletrajzomat,nem vesznek fel.

Tapasztalatlan vagyok,dolgoztam 1 évet kisegítő irodásként,egy telefonos irodában...de ez az összes tapasztalatom,érettségim sajnos nincs.

A szüleimnek segítek,ahol tudok,házi munka,bevásárlás...stb.

Ruhát,más egyéb dolgot nem vesznek,mondván,hogy elmúltam 18,magamnak kell beteremteni.

Igazuk van,nem is szidom őket ezért.

Van egy szakmám,bolti eladó.

Vidéken élünk,van két bolt a kisvárosban,ahol élünk.

Felutaznék Budapestre,de 5 ezer forint oda vissza,elmenni egy állásinterjúra,és nem is biztos hogy felvesznek,bérletet nem fizetnek.

Nem vágyom luxus cikkekre,100 ezres mobilra,szeretnék ruhákat,új bútorokat a szobámba,félre tenni.

Nekem nem büdös a munka,dolgoztam gyárban,dolgoztam az utcán,szórólap osztás,takarítottam rendezvényeken,e most valahogy semmi sem jön össze....

2012. nov. 30. 12:29
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 anonim ***** válasza:
45%

Nem én csapatom át, valaki bebüfögte itt, hogy jaj ne szégyelld magad, de azok aki idejuttatták az országot.

Lehetne neki, akkor se feltétlen tudna? Van neki? Nincsen? Semmi papírja sincsen. Ezért senki másnak nem kell szégyellni magát, csak saját magának.

2012. nov. 30. 13:58
 42/68 anonim ***** válasza:
9%
Vidéken élek, még csak nem is Pest megyében és dolgozok. De nekem is van szabolcsi putri faluból jövő érettségizetlen rokonom és láss csodát a munkaügyin keresztül jó tanfolyamot volt esze választani, nem bolti eladót, mikor két bolt van a faluban és azóta is dolgozik.
2012. nov. 30. 13:59
 43/68 anonim ***** válasza:
0%
Mindenkinek van olyan, amit megbán és máshogy csinálna. Ellenben te 6 éve csesztél el valamit és még mindig nem jutottál semerre. Nem érdekes?
2012. nov. 30. 14:01
 44/68 anonim ***** válasza:
54%

Hiába pontoztok le. Lassan államilag támogatott szakok sem lesznek. Egy szegény ember hogy fizesse???

Sokkal jobb lesz, ha egy kevésbé okos milliomos palántáknak megvásárolja apuci a diplomát, mint hogy egy értelmes, okos ember, akinek nincs pénze diplomás lehessen, ugye??

2012. nov. 30. 14:02
 45/68 anonim ***** válasza:
38%

Minek kevered ide a diplomát, meg az államilag támogatott felső oktatást?

A kérdező még csak le se érettségizett, pedig az aztán végképp ingyen van.

De ugyanúgy hibásak vele együtt a szülei is, hogy nem lódították vissza az iskolapadba.

2012. nov. 30. 14:04
 46/68 anonim ***** válasza:
50%

Mert általánosságban beszéltetek. Azért kevertem ide a diplomát. Illetve nem is én. Egy válaszoló. Valamint azért, hogy észrevegyétek hol is élünk..

Nem állítom, hogy aki nagyon akar, nem talál munkát. De.. talál!

Plusz képezheti is magát. De azt szögezzük le, hogy nem egyszerű.

Rengetegen élnek a létminimum alatt önhibájukon kívül, csak van egy réteg, aki ezt nem is akarja tudomásul venni.

Pártatlan vagyok, tehát nem akarok én senkit pocskondiázni. De nevetséges helyzetek uralkodnak nálunk.

2012. nov. 30. 14:06
 47/68 anonim ***** válasza:
90%

Van érettségim, egy szakmám, Budapesten élek és augusztus óta nem kapok munkát. Mert találni találok, de válasz az sosem jön valahogy... :)

Nem vagyunk ettől kevesebbek, de már én is szörnyen érzem magam, pedig nem csak a szakmámban küldöm el az önéletrajzom, hanem mindenhova, és a lábam is lejártam, beadogattam az önéletrajzom, bár ezzel csak aláztam magam, nagyon lenézően mondták néha, hogy kösz, nem kell...

23/L

2012. nov. 30. 14:35
 48/68 A kérdező kommentje:

azért tök érdekes,hogy sokszor városi emberektől,meg jelenleg dolgozó emberektől kapom meg,hogy aki keres,talál....

az ismerősödnek,akinél szintén két bolt van,és dolgozik,szerencséje volt

most nem mehetek vissza(mert egyszer már beszéltem a tulajjal,hogy szóljon ha megüresedik az egyik eladó helye),hogy a Gyakori kérdéseken,egy válaszoló azt mondta,hogy én vagyok a béna,mert neki van olyan ismerőse,aki dolgozik vidéken,kérem adjon munkát!

Most a te ismerőseid példájából,akiknek összejött,nem lesz munkahelyem.

De add oda a tiédet,és eldolgozgatok,vagy keress nekem,és elmegyek dolgozni!!

2012. nov. 30. 14:46
 49/68 A kérdező kommentje:

Ez volt a lehetőségem,kedves 75%-os,a többi betelt,mikor boltira jelentkeztem!

úgy voltam vele,hogy inkább ez mint a semmi!

2012. nov. 30. 14:48
 50/68 anonim ***** válasza:
84%

Pár munkakeresési tanács:

Regisztrálj álláshirdető weboldalakon pl. jobline, töltsd fel életrajzodat (legyen benne megnyerő fénykép), naponta kapni fogsz hírleveleket a profilodhoz igazodó állásokról. A standard motivációs leveled és CV-t küldd el minden szóba jöhető helyre, pár nappal ezután e-mailben vagy telefonon kedvesen érdeklődj.

Regisztrálj ezen kívül a linkedin.com -on is, keresd ismerőseidet, illetve iwiw-es, facebook-os ismerőseidnél is nézd hogy hol dolgoznak, illetve hogy faliújságon hirdetik-e hogy cégüknél állás van (az én baráti körömben szokás).

2012. nov. 30. 14:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!