Nem rég tudtam meg hogy terhes vagyok! Nagyon örülünk neki csak sajnos 3 hónapja meg szünt a munkaviszonyom és a munkanélküli segélyt se kapom már, igényelhetek már valahonnan támogatást? Gyest mikor kaphatok?
Elég nehéz így. De gondolom, a babának örültök.
Nekem júli 31-én járt le a szerződésem (4 évig évente hosszabbított szerződések után), aztán augusztus 3-án szültem... Na, igen... Kedves munkáltató...
Egyébként igen, ahogy előttem írták: a baba születése után jár majd bármi is, addig semmi. Addig viszont jó lenne neked valami munka, mert különben nektek kell fizetni a TB-det, anélkül ugyanis nem tudsz dokihoz menni.
Hajrá!
Kedves kérdező! Amennyiben nem szüntetted meg a munkanélküli központtal az együttműködést be kell menni az önkormányzathoz és aktív korúak ellátását kérheted. Ennek az összege 22800ft.Ami fontos,h így viszont fizetik a Tb hozzájárulásodat.Ugyanis ha ezt nem intézed el saját zsebből kell fizetned ami (nem tudom pontosan) 6-7 ezer ft.
Viszont....ha ezt igényeled kiküldhetnek közmunkára,ha nem mész megvonják tőled a támogatást.Hiába vagy terhes az nem ment fel a munkavégzés alól. Amikor megszülsz 15 napod van arra,h a születési anyakönyvi kivonatot bemutasd és visszavond. Ekkor igényelheted a gyest,anyaságit és a csp-t.Remélem tudtam segíteni.A sok bunkóval ne foglalkozz! Biztosan ők még nem voltak ilyen helyzetben.Jó nekik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!