Kevesebb leszek attól, hogy sajnos munkanélküli vagyok?
Sziasztok!
22 éves vagyok,és a szüleimmel élek együtt.
Sajnos 2 éve nem tudok munkát találni,mert egyszerűen bárhová jelentkezem,vagy elküldöm az önéletrajzomat,nem vesznek fel.
Tapasztalatlan vagyok,dolgoztam 1 évet kisegítő irodásként,egy telefonos irodában...de ez az összes tapasztalatom,érettségim sajnos nincs.
A szüleimnek segítek,ahol tudok,házi munka,bevásárlás...stb.
Ruhát,más egyéb dolgot nem vesznek,mondván,hogy elmúltam 18,magamnak kell beteremteni.
Igazuk van,nem is szidom őket ezért.
Van egy szakmám,bolti eladó.
Vidéken élünk,van két bolt a kisvárosban,ahol élünk.
Felutaznék Budapestre,de 5 ezer forint oda vissza,elmenni egy állásinterjúra,és nem is biztos hogy felvesznek,bérletet nem fizetnek.
Nem vágyom luxus cikkekre,100 ezres mobilra,szeretnék ruhákat,új bútorokat a szobámba,félre tenni.
Nekem nem büdös a munka,dolgoztam gyárban,dolgoztam az utcán,szórólap osztás,takarítottam rendezvényeken,e most valahogy semmi sem jön össze....
"Fiú vagy vagy lány??
Elég pancser lehetsz, ha 2 év alatt nem találtál semmilyen munkát.."
Ne másokat szidj,ha neked van munkád,vagy esetlegesen a szüleid tartanak el,örülj neki!
Könnyű mondani,hogy csinál ezt,csináld azt,ha az ember hátterét,körülményeit,korlátait nem ismerjük!
Magyar mentalitás:
"Nincs munkája,munkanélküli?"
"Biztos nem akar dolgozni,dögöljön meg!"
Nem értek egyet azokkal, akik bántanak téged Kérdező. De valljuk be, akkor 8 osztályod után, elmentél call centeres munkára. Takarítani, ide-oda és azt remélted, biztos megélhetésed lesz majd valamelyikből.
Ne haragudj kérlek, de a gimid vagy egy szakmunkás, bármi még ingyen lett volna.
Mellette ugyanúgy oszthattál volna szórólapot vagy takaríthattál volna rendezvényeken. Ugyanannyit keresel, de legalább iskolát végzel. Amihez aztán tudsz nyúlni, esetleg a későbbiekben fejleszteni azt.
Kérlek ne haragudj, de mit vártál???
4 év kellene számodra az érettségi lerakásához?
Azért az durva! 26 évesen ott állnál egy érettségivel, ami valljuk be a mai világban KELL, de sokra nem mész vele, mert szinte mindenkinek van.... Munkatapasztalat 0. Ha megkérdezik egy interjún, hogy mit csináltál 26 éves korodig mit mondasz? Érettségiztél és elvégeztél egy eladóit? Érdekesen néznének rád.
Te amúgy, hogy tervezed a jövődet? Szeretnél a későbbiekben pl családot? Mert ha igen akkor eléggé össze kellene kapnod magad.
Bármit bevállalnék a k.rválkodáson kívül....
Takarítás,gyermek gondozás..
Jó,akkor leírom!
8. után tovább tanultam,viszont sajnos történt egy törés az életemben,szerelmes lettem,egy férfiba.
Otthon nem igazán kaptam szeretetet,pedig tepertem érte!
Apám a közöny mintaképe,anyám a pesszimista volt mindig is,nehéz volt a kedvében járni.
Aztán jött ez a férfi,ígéretekkel,szerelemmel,én meg hittem neki,annak ellenére hogy volt párja,erről nem tudtam,titkolta.
Idősebb volt,a szülők nem nézték jó szemmel,elválasztottak,az egyetlen embertől,aki azt hittem hogy szeret.
Kimaradoztam az iskolából,hanyagoltam a tanulást,titokban találkoztam vele.
Csak szexre kellettem neki,már utólag tudom,én voltam a leghibásabb,elhagyott...
megint egyedül,a gyógyszerekbe menekültem,szeretet hiányom volt,vagdostam magam,nem mertem emberek közé menni,pánik beteg lettem,barátok nélkül..
A sulit otthagytam,lassan kezdtem felépülni,de ráeszméltem,hogy repült az idő,sehová sem értem,egy helyben ültem a sötétben
most próbálok a fényre jutni...
Hát akkor most a tini korszakod legnagyobb hibájának iszod a levét ami talán az egész életedre ki fog hatni.
Sajnálom ami veled történt, de más megoldás nincs, el kell kezdened tanulni mert úgy nem fogsz kimászni a gödörből ha sajnálod magad. Tenned kell annak érdekében, hogy előrébb tudj lépni. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!