Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kevesebb leszek attól, hogy...

Kevesebb leszek attól, hogy sajnos munkanélküli vagyok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

22 éves vagyok,és a szüleimmel élek együtt.

Sajnos 2 éve nem tudok munkát találni,mert egyszerűen bárhová jelentkezem,vagy elküldöm az önéletrajzomat,nem vesznek fel.

Tapasztalatlan vagyok,dolgoztam 1 évet kisegítő irodásként,egy telefonos irodában...de ez az összes tapasztalatom,érettségim sajnos nincs.

A szüleimnek segítek,ahol tudok,házi munka,bevásárlás...stb.

Ruhát,más egyéb dolgot nem vesznek,mondván,hogy elmúltam 18,magamnak kell beteremteni.

Igazuk van,nem is szidom őket ezért.

Van egy szakmám,bolti eladó.

Vidéken élünk,van két bolt a kisvárosban,ahol élünk.

Felutaznék Budapestre,de 5 ezer forint oda vissza,elmenni egy állásinterjúra,és nem is biztos hogy felvesznek,bérletet nem fizetnek.

Nem vágyom luxus cikkekre,100 ezres mobilra,szeretnék ruhákat,új bútorokat a szobámba,félre tenni.

Nekem nem büdös a munka,dolgoztam gyárban,dolgoztam az utcán,szórólap osztás,takarítottam rendezvényeken,e most valahogy semmi sem jön össze....

2012. nov. 30. 12:29
1 2 3 4 5 6 7
 11/68 A kérdező kommentje:

Az érettségihez is pénz kell,nekem négy év lenne,és vidéken tényleg nehéz mellé munkát találni még +-ba,anyu is kérdezte,hogy 4 évig mi lesz,még addig tartsanak el?

azt mondta összpontosítsak a munkára...

2012. nov. 30. 12:54
 12/68 anonim ***** válasza:
88%

Jajj, ne gonoszkodjatok már. Gondolom úgy érti, 1 évig volt olyan munkája, ahol fontos lehet, hogy van tapasztalata benne.

Takarításhoz, szórólap osztáshoz nem kell több éves szakmai múlt.

Egyébként abban nagyon igazuk van, hogy a munkaügyin keresztül, miért nem mentél tanulni?

Vagy valóban, ennyi idő alatt leérettségizhettél volna.

Már régebben is szörnyű volt a helyzet a munkák terén, de ha az ember nem mozdul, ott reked a semmibe, ne is várjon csodát.

18 évesen költöztem el, mert lehetetlen lett volna megalapozni a jövőm ott, munkát találtam, szerencsére rögtön!!!

Dolgoztam és tanultam. Azóta több év eltelt, mai napig tanulok, pedig rengeteg a munkám. De az ember a mostani helyzetben, kénytelen minél több dologba belekezdeni,mert sajnos semmi sem fix.

Mozdulj ki onnan, kérj segítséget a szüleidtől. Vegyél ki valahol albérletet, ahol nagyobb a munkalehetőség vagy egy szobát egy egyetemistánál és vedd a nyakadba a várost. Aztán vissza fizeted apránként a családodnak.

Minek neked új bútor a szobádba, ne haragudj meg?! De 22 éves vagy. 40 évesen is ott akarsz élni? Mikor tudod jól, hogy ott nincs munkalehetőség?

2012. nov. 30. 12:55
 13/68 anonim ***** válasza:
100%

Jelentkezz normálisabb suliba érettségizni.Mi az, hogy 40000?Akkor ez maszek suli lehet.Államiban még ingyen járna neked az érettségi képzés!Könyvet szerintem könyvtárból kaphatnál, diákigazolványra jogosult leszel, majd csak utolsó év végén a viszga díjat fog kelleni fizetni, de az sem 40000, jóval kevesebb!

Valamelyik középiskolában érdeklődj.Esti tagozat szerintem jobb lenne neked.Amellett még munkát is kereshetnél.

2012. nov. 30. 12:55
 14/68 anonim ***** válasza:
76%

"Fiú vagy vagy lány??

Elég pancser lehetsz, ha 2 év alatt nem találtál semmilyen munkát.."

Neked meg az anyád lehet jó nagy pancser, hogy téged a világra sz@rt! :)

Kérdezőnek.

Attól, hogy még nincs munkád, nem vagy kevesebb. Aki szerint pedig mégis, annak az embernek az fejében nagy gondok vannak. Sajnos még én sem tudtam elhelyezkedni, két szakmám is van, de idén kezdtem el az érettségit esti tagozaton, mondván, hogy addig se üljek otthon a babérjaimon.

Tényleg valami tanfolyamot vagy sulit próbálj meg bevállalni, hátha! :)

Sok sikert!

2012. nov. 30. 12:56
 15/68 A kérdező kommentje:

munkaügyin keresztül, miért nem mentél tanulni?

ott szereztem meg az eladói szakmát,munkaügyin keresztül,tovább mehettem volna,a boltvezetőire,de ez már fizetős volt,60 ezer forint....

2012. nov. 30. 12:57
 16/68 anonim ***** válasza:
50%
Vagy nem lenne kedved külföldre menni önkéntesnek?Kapnál szállást, valamennyi bért is, úgy tudom, az utazást is állják.
2012. nov. 30. 12:57
 17/68 anonim ***** válasza:
88%

Ja értem. De akkor nyolcadik osztályt elvégezted és mit csináltál utána? Ha az eladóit is munkaügyin végezted?

Ne haragudj, nem kukacoskodom, csak nem értem ezt az egészet.

2012. nov. 30. 12:58
 18/68 anonim ***** válasza:
100%
2012. nov. 30. 12:58
 19/68 anonim ***** válasza:
88%

" Majd értesít ha szükség lesz emberre"

Üdvözöllek Magyarországon a munkanélküliek országában!

Amúgy nem értem mit vársz... Diplomások, felsőfokú, középfokú szakmával, érettségivel, esetleg egy vagy több nyelvvizsgával rendelkező emberek ezrei várakoznak munkára.

Te több száz jelentkező közül kit választanál?

1) Akinek vannak iskolái (érettségi/szakma/diploma stb./

2) Akinek nincs érettségije csak valamilyen szakmája

A mai világban az érettségi már egy olyan alap követelmény a munkáltatók részéről mint régen a 8 általános volt.

Ha nem teszel semmit annak érdekében, hogy felvegyenek valahova ne várj a csodára. Eltelt 2 év, te is láthatod, hogy ez így nem működött/ működik.

2012. nov. 30. 12:59
 20/68 anonim ***** válasza:
100%

szia!legjobb barátnőm is hasonló helyzetben van,csak neki van érettségije,és fél évig nem volt munkánja,aztán lett,és pár hónap után kitették,most ő is keres munkát,mindenütt próbálkozik,de nem jön össze

én már most félreteszem a pénzem,hogy egyetem után el tudjak költözni albérletbe,mert itt nincs munkalehetőség,rossz a közlekedés,semmi jó nincs errefelé,olyan mint Ukrajnában lassa

2012. nov. 30. 12:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!