Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg ennyi szívtelen ember...

Tényleg ennyi szívtelen ember van?

Figyelt kérdés

Ha kiderülne,hogy van egy gyereked,vagy hogy a párodnak van egy gyermeke,elfogadnád,segítenél a gyereknek?

De tényleg abban az esetben,ha biztosan tudnád,hogy a tiéd,illetve a párodé.

Mert itt elég érdekes válaszok érkeztek: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

2012. nov. 28. 19:32
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
79%
Ezt csak most kérdezed meg? Nem jársz az utcán? ma már jóval több a rosszindulatú, ellenszenves szívtelen ember,ha nő ha férfi , ezen nincs mit kérdezni. Legalábbis ebben az országban.
2012. nov. 28. 20:15
 12/27 anonim ***** válasza:
69%
Bár én nő vagyok, így velem ez ugye nem fordulhat elő, de nehéz kérdés, hogy mit tennék ha a párom egyszer csak bejelentené, hogy "hopp, lepottyant az égből a gyerekem, mostantól ő is az életünk része, legyünk boldogok". Szerintem kiborulnék, főleg, ha már lenne saját családunk. Én nem örülnék neki, ha mindent felforgatna egy elsőre idegen gyerek, aki valószínűleg nem is lesz egyszerű eset az elején, mert meghalt az anyja, idegenek veszik körbe, járhatnánk vele a pszichológushoz, lehet, hogy mindig a fejünkhöz vágná, hogy "te nem vagy az anyám, te nekem ne parancsolj". Á, nem tudom. Lenne pár álmatlan éjszakám miatta, de elsőre én is azt mondom, hogy nekem nem kéne ilyen helyzet.
2012. nov. 28. 20:21
 13/27 anonim ***** válasza:
25%

Nagyon megdöbbentem a válaszokon. Tényleg ennyi undorító, gonosz ember létezik....szomorú.

Kérdezem én, ha valamelyikőtöket gyerekkorában odarakták volna és így álltak volna hozzá, akkor is így gondolkodnának erről? Mert sohasem a gyerek hibája, ha így alakul. Az meg hülye okoskodás, hogy nem kéne ilyen helyzet, nyilván nem kéne, ki az az épeszű aki önként választ egy ilyen szituációt. De HA így alakulna én szeretettel fogadnám, mert nem tehet szerencsétlen gyerek semmiről!!

2012. nov. 28. 21:00
 14/27 A kérdező kommentje:

Úristen!

Na jó,azért ez már durva,az említett kérdésnél ilyen válaszok is születtek!

"én nem nevelem senki fattyát!"

Tök jó véletlen elküldtem a kérdéshez is az itteni válaszomat,a fiók szarakodik!

Mindegy,a lényeg az,hogy ezeken a megnyilvánulásokon,azért én nagyon ki vagyok akadva!!

Jó,én sem járnék örömtáncot legelőszőr,de azért nem mondanám azt egy 7 éves kisgyermekre,hogy fattyú!!

2012. nov. 28. 21:12
 15/27 anonim ***** válasza:
55%

Bocs, nőként mondom, hogy nekem nem kéne.

Ez nem szívtelenség. Magammal szemben lenne az, ha egy olyat kéne nevelnem, akit se nem akarok,se nem szeretek és nem is fogok szeretni.

Nem tehet róla, de én sem. És saját magam mindig is fontosabb lesz egy ismeretlennél.

2012. nov. 28. 21:35
 16/27 anonim ***** válasza:
25%

Kérdező (#14), odáig egyetértünk, hogy én is idegesen reagálnék, ha a környezetemben _bárki bárkit_ ilyen jelzővel illetne, mint mondjuk a "fattyú"...

Másfelől azért el vagy tévedve szerintem, attól még nem lesz szívtelen valaki, mert nem vállal fel egy gyereket valamilyen okból. Én pl. úgy vagyok vele, hogy ha a párom gyerekéről van szó (bár egy nőnél ugye nemigen fordulhat elő, hogy 7 évig nem tud róla, hogy gyereke született:)), akkor rábíznám a döntést, ha ő felvállalja, akkor a párom iránti szeretetből és tiszteletből én is felvállalnám. A "saját vérem" viszont lehet, hendikepes lenne egy ilyen Forrest Gump féle szituban (gyanús nekem az eredeti kérdés...)... és nem azért, mert ne lenne szívem, hanem azért, mert ez az egyetlen, spéci eset MA és ITT már nem biztos, hogy beleférne... nem maga a gyerek, hanem mindaz az elvárás és norma-halmaz, ami egy ilyen szituhoz ma és itt társul...

2012. nov. 29. 03:33
 17/27 anonim ***** válasza:

Én beválallnám.

Páromnak 10 éves volt a fia, amikor megismerkedtünk. Nem volt könnyű normális viszonyt kialakítani vele. Az anyja ellenünk neveli minden jó indulat nélkül. Ennek ellenére a gyerek látja amit lát. Beszélgetünk vele, nem szidjuk az anyját és észre vette, hogy nem egészen úgy vannak a dolgok, mint ahogy azt mesélik neki.

Viselkedik, pedig ha kell büntetést, vagy szidást is kap.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nehezebb egy olyan gyerekkel, akinek mind 2 szülője él. 7 évesen szerintem még nevelhető. Persze nem azonnal. Gondolom párszor a pszichológust is meg kell járni vele. Aztán viszont már együtt dönti el az ember a párjával, hogy is legyen nevelve.

Viszont egy 6-8 hónapos kapcsolatban, nem valószinű h igent mondanék erre. De 4 év után ez temészetes hogy igen.

Azt is meg értem akinek nem lenne a válasza. Kényszerből ne.nevelje senki. Annak csak rossz vége lessz.

A pén miatt aggódni sem kéne annyira, tudom hogy nem nagyon sok, de kapnának rá árvasági pótlékot. Hézagolásnak jó.

Ezért mondom sokszor, hogy ilyenkor az abortusz a kissebbik rosz. Ha már hülyék voltak a kedves szülők. Nem stabil kapcsolatban, éretlenül gyereket cdinálni nem szabad.

Engem ilyenkor ezért szoktak szívtelennek nevezni. Pedig szerintem ez szívtelenebb, hogy így intézze valaki a gyereke sorsát. Mert utólag hiába mondják, hogy vola, volna.

És szerintem nem kamu sztori. Én is ismerek sajnos olyan nőt, aki úgy szüli a gyerekeket, hogy nincs megnevezve az apa évekig. Azt 10-20 év után is el lehet intézni.

2012. nov. 29. 10:28
 18/27 anonim ***** válasza:
20%

Előző, abortusz-témában egyetértünk... és én sem gondolom feltétlenül kamunak a linkelt kérdést, mert nem ismerjük a körülményeket. Valóban lehet, hogy az anya - mivel egyedül döntött a gyerek vállalásáról - becsületből nem diktálta be a vélelmezett apa nevét, nem adta meg a gyámhatóságnak se. De elmondhatta bizalmasnak, végrendeletben leírhatta... szóval tényleg megeshet az ilyen, ha nem is gyakori.

És mondom, én a magam részéről inkább a nem felvállalás felé hajlok, és nem a szív hiányának okán, mert olyan helyzeteket simán felvállnék adott esetben, amihez nem társulnak elvárások és megfelelési kényszerek, párom gyerekét, szegény távoli rokon vagy hajléktalan segítését, gazdátlan kutyát-cicát...

2012. nov. 29. 13:16
 19/27 A kérdező kommentje:

Lehet hogy rosszul fogalmazok,ha vannak nagyszülők,akkor talán lehet tényleg nem vállalnátok be,ami lehet érthető,még ha én nem is így cselekednék....tehát így persze,van aki gondoskodjon róla,de azért az normális h párom segít ahol tud,de a gyerek nem költözik hozzánk...

mondom,ezt így elfogadom/megértem.

De ha valami oknál fogva,nem lenne más lehetőség,gondolom nem várnátok el a párotoktól,hogy árvaházba dobja a gyermekét,mert én azon nyomban kidobnék egy ilyen nőt,összecsomagolva a ruháit,egy szemetes zsákba.....

2012. nov. 29. 13:52
 20/27 anonim ***** válasza:
91%

Hidd el, hamarabb hagynám el én a pasimat, ha oda akarna költöztetni egy gyereket. És ezt minden rosszindulat nélkül mondom.

Azért nem vállalok gyereket, mert nem akarok. És erre nem kényszeríthet senki, semmilyen élethelyzetben.

És nem haraggal válnék el, én megértem a döntését, de nekem a továbbiakban gyerekkel nem kell.

2012. nov. 29. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!