Miért van mindig lelkiismeret-furdalásom?
Albérletben lakunk, egy nyugdíjas hölgy a tulaj.
Kihasznált minket az elejétől fogva, hagytam, mert állandóan ment a panasz hogy milyen rosszak az anyagi körülményei, mi megtehettük hogy segítsük. Szó nélkül fizettem neki az irreális számlákat, és nem szóltam amikor neki volt 4000ft tartozása felénk de azt ő véletlenül elfelejtette, viszont hisztériázott 2000ft "hátralékunk" miatt ami szokás szerint úgy keletkezett hogy nem tudott visszaadni, és nem fogadta el a nagy pénzt.
Most betette nálam a kaput.
Régóta betegeskedem, pár hete már annyira rosszul vagyok hogy kiléptem a munkahelyemről (diákmunka).
A párom összefutott a nénivel, elmesélte neki a dolgot, már aznap este eltűnt a fűtés!
Jó, ha 15 fok van a hálószobában.
Azt azért jó tudni, a párom jóval átlag felett keres, így probléma nincsen az anyagiak terén...
Eddig sosem késtünk a fizetéssel, mindent pontosan kifizettünk, volt hogy a kedves nénike nem tudott visszaadni és még párszáz forint "borravalót" is kapott...
Tehát. Most elég volt.
Mikor beköltöztünk, már szaladt is fel lelkesen a papírkájával, az orrunk alá tolta a bérleti díj mellett a számlákat (?) is, azzal a szöveggel hogy mivel átalánydíj van, mindent előre kell fizetni.
Akkor még nem kerestünk olyan jól, a kajapénzünket vitte el...
Úgy gondolom hogy ez azt jelenti hogy ha költözünk nem kell kifizetnünk az ahavi dolgokat, mert már előre kifizettünk mindent.
Így lesz pénzünk a kaucióra, és a cuccaink szállítására.
Hiába, mégis úgy érzem hogy ez nem korrekt az öreglánnyal szemben, és még nekem van lelkiismeret-furdalásom hogy mi lesz vele ha elköltözünk :(
Ennyire hülye lennék? Vagy ez tényleg sok?
ez tényleg sok,én már rég költöztem volna.
Olyat keress ahol nem öreg a tulaj és nem is lakik ott,taoasztalat hogy azzal csak a szívás van
Én is azt gondolom, hogy lépjetek le onnan.
Olyat keress, ahol nem lakik ott a tulaj, mert egy idegennel együtt lakni az csak konfliktus forrása lehet.
Ha ennyire jól megy, akkor miért ragaszkodtok ehhez a szarhoz??
Lelkiismeret furdalásból lakni egy albérletben...mennyi idióta van, te jó isten.
Nem, a lelkiismeret furdalásom most van :)
És a lakással gond nincs, ezért maradtunk eddig itt.
De most végleg elég volt, a párom felhívta az öreglányt, ment a kamu hogy jajj nem tudja miért van ilyen hideg, de pörög a gázszámla, majd átalányról átáll fogyasztásra...
Érdekes módon rögtön elindultak a radiátorok.
Felőlem mostmár fejre is állhat, megyünk innen.
Ne legyen, teljesen korrekten jártatok el, titeket használtak ki
ennyi, majd leesik neki vagy nem
Köszönöm a válaszokat, segítettetek elhatározni magam :)
Már csak az a kérdés hogy hogyan intézzük a költözést, mert az biztos hogy hisztéria lesz :(
Jó sok cuccunk és bútorunk van itt, a műholdról nem is beszélve, amit nem 5 perc lesz leszereltetni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!