Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lelkiismeret-furdalásom van....

Lelkiismeret-furdalásom van. Nagyot hibáztam?

Figyelt kérdés
Az egyik multiban féláras vásár volt, de úgy, hogy a teljes árat kellett kifizetni, és vásárlási utalvány formájában adták vissza az 50 %-ot. Gyerekkori barátnőmtől kérdeztem, akar-e ott vásárolni a héten (mindig ott végzi a nagy bevásárlást), mert ha igen, fizessen a bónokkal, nekem meg adja ide kp-ban az árát.(mivel pár napig érvényes a bón,) Odaadtam 10 ezer Ft-nyi bónt, el is ment, majd jött vissza, hogy elköltötte mindet. Aztán indult haza. Félénken kérdeztem, akkor ideadod a pénzt? Azt mondta, már ideadta. Mondom, hogy nem. Erre elővette a pénzt, ami természetesen nála volt, és idedobta. Aztán kirohant. Kérdeztem, mi baja, megbántottam? Azt mondta, majd rájössz. Azóta hívtam vagy 8 szor, de nem veszi fel a telefont. Most mit tegyek? Talán félreértette? Azt hitte, neki ajándékozom a bónokat? De nekem ez rengeteg pénz. Vagy adjam oda neki? Mit tennétek a helyemben?
2012. nov. 26. 21:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%
Nem tudom, lehet, hogy azt hitte ajándék. Most már tojd le, ha jó barátnőd, akkor nem hisztizik ezért.
2012. nov. 26. 21:35
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
lehet h pénzügyi válságban vannak és azt hitte ajándék és nehezére esett megtéríteni..nem hiszem h rád haragszik lehet h szégyelli magát csak nem meri ezt elmondani neked
2012. nov. 26. 21:37
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Remélem jól értelmeztem.Ő úgy gondolta,hogy mivel a bón az amúgy is "ingyen" volt,amit te elvileg a vásárlásod után kaptál,ezáltal úgy érezte,hogy nem kell perkálnia neked.Ha így van,akkor nagyon eltévesztette.
2012. nov. 26. 21:39
 4/13 A kérdező kommentje:
Annyira nem áll rosszul. Egyedül él, egy hatalmas házat hagytak rá a szülei, meg nagyon sok pénzt. Nekem családom van, jelenleg csak alkalmi munkám, szóval nem nagyon van pénzem, a karácsonyi ajándékokra szántam ezt a pénzt. Ő nagyon sértődős, sajnos, nehéz vele beszélni, meg se hallgat.De rajtam kívül senkije nincs, se testvére, távolabbi rokonaival meg haragban van. Sajnálom ,az az igazság.
2012. nov. 26. 21:47
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

"Félénken kérdeztem, akkor ideadod a pénzt? Azt mondta, már ideadta."

Ezek szerint nem úgy értette, mint ahogy feljebb írták, hogy nem kell kifizetni, hanem azt állította, h már odaadta. nem lehet h 2x kérted el tőle véletlen?

2012. nov. 26. 21:48
 6/13 A kérdező kommentje:
Ja és mondtam neki, hogy a bón nem ajándék, de lehet, hogy mégis félreértette.
2012. nov. 26. 21:48
 7/13 A kérdező kommentje:
Nem lehet, mert egy 10 ezrest hozott, és mikor mondtam, hogy nem adta ide, dühösen mutatta a zsebét, hogy üres, és kiesett belőle. Akkor dühösen idedobta nekem, és kiviharzott(:
2012. nov. 26. 21:51
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Na nehogy már még te érezd rosszul magad!
2012. nov. 26. 21:59
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Akkor 2 dolog lehetséges: Vagy úgy emlékezett h odaadta, és szégyellte hogy mégsem, és így reagálta le a dolgot,

vagy téged akart hülyére venni, és meg akarta spórolni magának a lóvét.

Nekem így ezeknek ismeretében a második variáció tűnik valószínűbbnek. Téged ne bántson a lelkiismeret, hiszen szó nem volt odaajándékozásról, ő is jól tudja h kell neked a lóvé. Itt neki van csak oka a lelkiismeretfurdalásra, de rendesen!

2012. nov. 26. 22:00
 10/13 A kérdező kommentje:
Azt nem hiszem, hogy ő akarta lenyúlni, inkább azt hitte szerintem, hogy ajándék. De ez azért furcsa, mert tudja, hogy milyen nehezen élek, és azt is, hogy milyen régóta gyűjtök a karácsonyi ajándékokra. Csak az a baj, hogy nagyon haragtartó, nekem meg iszonyú lelkiismeret-furdalásom van.
2012. nov. 26. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!