Ti hogy döntenétek? Kettesben vagy párom családjával?
Első olyan karácsony lesz hogy együtt élünk párommal.
Mivel szüleimmel nem jó a kapcsolatom,nagyszülők messze laknak,igy tavaly az ő szüleinél voltam szenteste (akkor egyedül éltem még,bő fél éve voltunk együtt),aztán utána ő és én nagyszüleimet együtt látogattuk végig.
Év elején összeköltöztünk,első közös fa,első igazi közös karácsony.
Ő az összes karácsonyt eddig a szüleivel töltötte,nem tudom kérhetem-e,hogy innentől 24 az kettesben,utána családlátogatás 25-26.Ha kérem,igent mond,kedvemben akar járni mindig.De nem akarom hogy miattam ne legyen velük esetleg,én kibirok még pár karácsonyt velük,aztán majd ha van gyerek akkor már külön.
De akkor így hogy első közös karácsony,mikor diszitünk fát,és minek ha itthon se vagyunk?
A szülei 1000% azon vannak hogy ott legyünk,hisz így is rosszul viselik (főképp az anyukája) hogy "elvettem" a kisfiuk.
Páromnak van testvére,ő is a párjával él,igaz több éve,ők 24 otthon,25-26 jönnek a szülőkhöz.
Vélemény?
25-30 közöttiek vagyunk
Hasonló a szitu nálunk is, csak nekünk már nincsenek nagyszüleink. Tavaly mindhárom napot a szüleimnél töltöttük. Párom nincs annyira jóba a szüleivel, max. egy telefonhívást ejtenek meg, hogy boldog karácsonyt, de nem kötődik igazán hozzájuk.
Anyukám igényli, hogy az ünnepi előkészületekben segítsek, sütés-főzés, hasonlók, ezért vagyunk már ott szenteste is, sőt, ha tehetem, már 23-án is. De ha a párom azt kérné, hogy ünnepeljünk külön legalább 24-én, számomra nem lenne gond. Volt barátommal volt ilyen, anyuék sem sértődtek meg.
Minden azon múlik, mit mond a párod, mit mondanak a szülei. Mivel a testvér sem a szülőknél tölti a szentestét, ezért nem hiszem, hogy akkora probléma lenne. Beszéld meg a pároddal a dolgot.
A szülei tudom mit mondanak,de nem az a legfontosabb,hanem amit párom.
Az itthon és és náluk is nem megoldható,ahhoz távol vannak,vagy reggel elindulunk és délutántól ott vagyunk vagy csak 25-én megyünk.
35 éves házasok vagyunk.Az első években 24-e anyósomék, anyukámék, utána otthon nálunk. 25.e anyósoméknál, 26-a anyukáméknál. Később édesapám halála miatt 24-én előbb anyósoméknál az egész család, utána nálunk,édesanyámmal. ő ilyenkor itt aludt. 25-e itthon anyukámmal, 26 anyósoméknál. Ma már a szüleim nem élnek, a gyerekek kirepültek, így 24-én anyósoméknál az egész család, gyerekek, unokák, dédunokák, utána mindenki haza, otthon szűk családonként. 25-én a fiamékkal (mivel ő még itthon lakik) 26-án a lányomékkal és az anyósomékkal nálunk vagyunk. Így mindenkinek jó, senki nem marad ki, Nekünk ez bevált. Szerencse, hogy bár az egyik legnagyobb városban élünk, de viszonylag közel lakunk egymáshoz, nem kell utazgatni.
Kérdezted még a fa díszítését, azt mielőtt elmegyünk, feldíszítjük, az ajándékokat mindenki alárakja, így mire hazaérünk, már "csenget" is a Jézuska:)
Fontos amit a pátod mond, de simán tudod befolyásolni? Nem megbízható a véleménye.
Amúgy nincs a kapcsolatotokban intimitás? Vagy miért akarsz vele kettesben lenni? Menjetek el egy karácsonyi vásárba előtte, utána meg 24-én mehettek a párod szüleihez. Ez a meghittség inkább az első gyereknél fontos, hogy akkor bizony együtt karácsonyoztok. De míg nincs gyerek ,addig tök mindegy.
Sokszor veszem észre hogy mást szeretne,de inkább azt mondja amit szerinte én szeretnék.Erről elég nehéz leszoktatni :)
Nem végigszexelni akarom a karácsonyt,nem ezért lenne jó kettesben.
Mi úgy csináljuk, hogy 24-én kettesben vagyunk, 25-én megyünk a férjem szüleihez, testvéréhez. Aztán 26-án megyünk az én szüleimhez, meg a férjem unokateóihoz, ottalvásokal, mert 200 kilométerre laknak tőlünk.
Ki kell alakítanotok a saját rendszereteket. Egyszerűen le kell ülni és megbeszéni, hogy ki mit gondol a karácsonyról. Lehetőleg jóval karácsony előtt.
tavaly fel éves volt a gyerekünk,akkor beszéltünk róla először kb.,hogy jó lenne hármasban..idén már fel sem merült ez,rájöttünk,hogy a karácsony nekünk is a nagy családról szól..jó szülőkkel vacsorázni,ajándékot bontani..amúgy meg romantikara meghittsegre ott van az este,miután hazamentek..szerintem baromi unalmas lehet kettesben egy szenteste..uncsi karácsonyi filmek,ketten tarsasozni se egy élmény,nem tudom te hogy látod ezt..
nálunk anyuekkal vagyunk 24en,25en pedig utazunk anyosekhoz..a program maximum annyival módosul majd az évek alatt,h anyosekhoz megyünk vmikor szenteste,bár így egyszerűbb,mert anyuekkal egy városban élünk,tőlük meg 200km-re..
nálunk 3 lehetőség van:
1. szenteste általában anyukámékkal vagyunk egy vacsi erejéig, mert 2 emelettel lejjebb laknak, így ez elég logikusnak tűnik. 25-én mentünk apukámhoz és utána az ő szüleihez borsodba, viszont ott is alszunk, mert messze van. Na idén ez nincs, mivel nincs már szabink, és 27-én már jönni kell dolgozni, 1 napért pedig nem fogunk 5 órát utazni oda-vissza.
2. szenteste apunál, 25-én ebéd anyuéknál és délután indulunk borsodba, hogy 26-án este visszajöjjünk. Ez sem túl tuti.
3. Jövőre már szeretnénk gyerekkel ünnepelni, így 24-én tuti, hogy nem megyünk sehova, aki látni akar minket, jöjjön nyugodtan át hozzánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!