Gyász. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Az egyik barátnőmnek ma halt meg a legjobb barátnője. Nekem még nem halt meg közeli rokonom, így nem tudom, milyen egy komoly gyász. Mit mondhatnék neki, mit tehetnék, hogy enyhítsem a fájdalmát? Nem tudom, tereljem el a figyelmét, vagy beszéljük meg a dolgot? De ott mit kerüljek, miről nem szabad beszélnem? Tudom, hogy elég hülyén hangzik, hogy nem tudok segíteni neki, de én ebben nem vagyok jó, és nagyon szeretnék segíteni neki!2012. nov. 23. 21:57
1/6 anonim válasza:
Ebben nehéz tanácsot adni.A gyászt sokan,sokféleképpen dolgozzák fel.Amit tehetsz érte,hogy meghallgatod,ha beszélni akar róla,és hallgatsz,ha nem.A lényeg,hogy ne locsogj felesleges dolgokról,mert az szerintem mindenkit kiborítana.
2/6 anonim válasza:
Szerintem ne erőltesd a témát. Csak éreztesd vele, hogy ott vagy, számíthat rád, és segítesz, amiben tudsz. Ha faggatod, azzal nem valószínű, hogy jót teszel a lelkének. Próbálj nagyon türelmes és tapintatos lenni.
3/6 anonim válasza:
Közöld a részvétedet, biztosítsd róla, hogy ha bármit szeretne, pl. beszélni róla vagy valami programot csinálni, akkor nyugodtan szóljon, majd kérdezd meg tőle, mit szeretne: beszélj róla, kerüld a témát, ne is találkozzatok egy ideig, esetleg más egyéb? Majd amit mond, ahhoz tartsd magad.
Jobb ötletem nincs, én ezt tenném.
5/6 anonim válasza:
Nekem anno apa halt meg, mindenkinél más a gyász, de nálam sokat segített az, hogy kimozdulhattam a barátaimmal, mehettem ide-oda, és nem kellett otthon lennem. Kellemetlen volt azonban az, amikor mindenkitől azt kellett hallgatnom, hogy részvétem, vagy nagyon sajnálom... Illem, oké, de nem esett jól ezt hallgatni. Hallgasd meg, ha beszélni akar, de ha nem, akkor ne is hozd szóba a dolgot.
24/N
6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen, igyekszem neki segíteni
2012. nov. 24. 12:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!