Gyász feldolgozásának segítése?
Hacsak pár napja történt, akkor egyelöre nem sokat tudsz tenni azonkivül, hogy ott vagy vele, ha akarja, hallgattok együtt, ha akarja, akkor beszélgettek.
Idövel viszont lehet, hogy jót tenne, ha beszélgetnél vele a nagymamájáról, hogy milyen volt, az esetleges érdekes/vicces történeteket feleleveniteni. Sokan abba a hibába esnek, hogy ha meghalt valaki, akkor azt nem emliti, nehogy fájdalmat okozzanak. De annak, aki gyászol, legalább akkora fájfadalom, ha mások látszólag kitörölték a halottat az emlékezetükböl.
Júniusban vesztettem el nagymamámat, nálam a gyász nem merül ki öltözködésben de gondolatban most is tudok sírni ha eszembe jutnak azok a dolgok amiken keresztül mentünk :(
Idővel enyhülni fog a barátnőd rossz kedve, de most jelenleg a szar idő, karácsony, mindenszentek csak rontják a kedvet
Ha neked lesz ilyen helyzeted, nem fogod kívánni hogy elhívjanak otthonról, vagy nevettessenek, direkt a magadba zuhanás a legjobb mód
Én is csak úgy tudom elviselni hogy nem foglalkozok már semmilyen ünneppel mert nincs Nagyi, akkor már olyan üres a család
20/F
Őszintén szólva a legjobb lenne szerintem ha békénhagynád, had gyászoljon. Ez nem egy szakítás, hogy felvidítod, mekkora gané az összes pasi, ennél sokkal mélyebb dologról van szó.
Beszélgess vele, amennyit ő akar, de ezen felül hagyd békén, ezt családon belül kell megoldani és segíteni egymást. Ne vedd sértésnek, de nem értheted nekik ez otthon milyen fájdalom, mert nem a te családtagod volt. Hagyd gyászolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!