Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyász feldolgozásának segítése?

Gyász feldolgozásának segítése?

Figyelt kérdés
Tudom, nem ide tartozik, de nem tudtam hova írjam.Az a rövid történet hogy egyik legjobb barátnőm nagymamája pár napja hunyt el.Tudom, hogy ilyenkor nemigazán lehet mit tenni, bár én azzal segítek neki hogy próbálok vele lenni és olyankor elterelni a figyelmét, és nem beszélni a nagymamájáról...de furcsa látni hogy egy olyan életvidám ember mint ő, most teljesen maga alatt van.Ez engem is lehangol.Mondtam is neki hogy meg sem próbálom megvígasztalni mintha egy szakítás után lenne, hisz ezt nem tudja visszafordítani.Ő ezt meg is köszönte, hogy többet ér ilyenkor a hallgatás...De valahogy segíteni szeretnék neki hogy még fájdalom mentesebb legyen...persze ez egy ilyen időszak lesz.Tudom.De valamivel mégis csak megtudom könnyebbíteni neki ezt a helyzetet...tanácsokat várok,előre is köszönöm..

2012. nov. 1. 16:13
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Hacsak pár napja történt, akkor egyelöre nem sokat tudsz tenni azonkivül, hogy ott vagy vele, ha akarja, hallgattok együtt, ha akarja, akkor beszélgettek.

Idövel viszont lehet, hogy jót tenne, ha beszélgetnél vele a nagymamájáról, hogy milyen volt, az esetleges érdekes/vicces történeteket feleleveniteni. Sokan abba a hibába esnek, hogy ha meghalt valaki, akkor azt nem emliti, nehogy fájdalmat okozzanak. De annak, aki gyászol, legalább akkora fájfadalom, ha mások látszólag kitörölték a halottat az emlékezetükböl.

2012. nov. 1. 16:26
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Júniusban vesztettem el nagymamámat, nálam a gyász nem merül ki öltözködésben de gondolatban most is tudok sírni ha eszembe jutnak azok a dolgok amiken keresztül mentünk :(

Idővel enyhülni fog a barátnőd rossz kedve, de most jelenleg a szar idő, karácsony, mindenszentek csak rontják a kedvet

Ha neked lesz ilyen helyzeted, nem fogod kívánni hogy elhívjanak otthonról, vagy nevettessenek, direkt a magadba zuhanás a legjobb mód

Én is csak úgy tudom elviselni hogy nem foglalkozok már semmilyen ünneppel mert nincs Nagyi, akkor már olyan üres a család

20/F

2012. nov. 1. 16:27
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ne akard elterelni a figyelmét, mert 1 úgy sem tudod, 2 a legjobb, ha beszél róla. Ne erőltesd, csak ha van kedve.
2012. nov. 1. 16:27
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva a legjobb lenne szerintem ha békénhagynád, had gyászoljon. Ez nem egy szakítás, hogy felvidítod, mekkora gané az összes pasi, ennél sokkal mélyebb dologról van szó.

Beszélgess vele, amennyit ő akar, de ezen felül hagyd békén, ezt családon belül kell megoldani és segíteni egymást. Ne vedd sértésnek, de nem értheted nekik ez otthon milyen fájdalom, mert nem a te családtagod volt. Hagyd gyászolni.

2012. nov. 1. 16:44
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én ha gyászolok, inkább jobban szeretem ha egyedül hagynak egy kicsit. Főleg ha még friss a dolog, nem is tudok róla beszélni. Mindenki másképp dolgozza ezt fel. Szerintem barátnő úgyis tudja hogy veled bármikor beszélhet erről. Nem mindig jó ha folyton ott vagy vele.
2012. nov. 1. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!