Meddig jártál feketében utána? Édesanyád elvetése után mennyi ideig jártál feketében? - vagy valaki más közelebbi hozzátartozód után?
Kb 2 hétig.
Nem akartam depressziós lenni,márpedig a sötét ruha segít azzá lenni.
Jó,nem is tűzpirosat,de kéket,zöldet,krémszinűeket hordtam vagy fél évig,utána már mindent.
Nem a ruhával gyászolsz.
Bár nem is falun lakok hgy megszóltak volna.
Anyukám annak idején azt mondogatta, hogy eszembe ne jusson feketében járni az ő halála után, nem azon múlik a gyász.
Így tettem, amikor meghalt, nem jártam feketében. Részben a gyerekeim miatt is, akik akkor még nagyon picik voltak.
A szívemben ma is feketét hordok...
Fogadd részvétem!
Megértelek, de hidd el, valóban a szívedben gyászolsz és nem a ruhával.
Persze én sem tudtam sokáig színesbe öltözni utána, de hogy ne kelljen elviselnem, hogy akivel találkozok, mind rákérdezett, és ez nagyon fájt, hát először csak a fekete blúzt cseréltem fehérre. Kicsit később a fekete szoknyát-nadrágot, + kardigánt egy sötét-kékre, majd olaj-zöldre, barnára.
Így szép lassan, fokozatosan szoktattam magam ahhoz, hogy ne a fekete legyen rajtam. Persze a fehér blúz még akkor is fehér volt, a színes blúzokat, csak kb. fél évvel utánna, amikor a szoknya-nadrág-kardigán egy kicsit kezdett világosabb, egyszínű árnyalatot venni. A fehér blúzt akkor cseréltem egyszínű, de szolid-szinesre.
Fogadd őszinte részvétem! Nagyon sajnálom.
Valóban nem a felvett ruhával gyászolsz. De igenis vannak akiknek hozzátartozik a gyászhoz a fekete szín.
Faluhelyen 1 évig szokták az édesanyát gyászolni.
Én annak vagyok a híve, hogy addig és úgy gyászoljon mindenki, amíg és ahogy azt érzi. Amikor azt tudod mondani, hogy most már le tudod tenni a fekete színt, akkor tedd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!