Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 11 éve kapok árvasági ellátást...

11 éve kapok árvasági ellátást mivel apum meghalt anyum is kap özvegyit de azt tudom hogy addig kapom az árvaságit még tanulok de anyu is csak addig kapja az özvegyit még tanulok vagy utána is?

Figyelt kérdés

2012. nov. 5. 12:00
 1/7 anonim ***** válasza:
Ő is csak addig kapja és te is csak 25. éves korodig utána már akkor sem ha tanulsz.
2012. nov. 5. 12:03
 2/7 Boby21 válasza:
47%
Csak addig jár,míg nappali tagozaton tanulsz,a 25 életévet nem tudom pontosan.
2012. nov. 5. 12:10
 3/7 anonim ***** válasza:
Én viszont igen azért írtam le.
2012. nov. 5. 12:19
 4/7 anonim ***** válasza:
24 az a 25, én idén lettem 25 éves, de már tavaly májusban megkaptam a megszüntető határozatot. (2011 áprilisában töltöttem a 24-et).
2012. nov. 5. 12:31
 5/7 anonim ***** válasza:

Kaphatja tovább, amennyiben idős, vagy "rokkant".

Egyébként a nappali tagozatú tanulmányok végéig jár az árvaellátás, max. 25 éves korig.

2012. nov. 5. 15:11
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2012. nov. 6. 14:49
 7/7 BarSzab8905 válasza:

Csak abban az esetben szűnik meg az Édesanyád Özvegyi nyugdíja, ha:

"Az özvegyi nyugdíjra jogosultság megszűnik, ha az özvegy:

-a reá irányadó nyugdíjra jogosító életkorának betöltése előtt házasságot köt, VAGY

-az özvegy már nem rokkant (ha az özvegyi nyugdíjat rokkantság címén állapították meg), VAGY

-ha már egyik gyermeket sem illeti meg árvaellátás (ha az özvegyi nyugdíjat az árvaellátásra jogosult gyermekek tartása címén állapították meg)."

Ezt egyébként szabályozza az:

1997. LXXXI. törvény 45-53.§

168/1997. (X. 6.) Korm. rendelet 60-63/B.§

2013. jan. 25. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!