Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam meg a szüleimnek?

Hogyan mondjam meg a szüleimnek?

Figyelt kérdés
Eljátszottam nagyon sok pénzt sportfogadáson és a szüleim még nem tudják, hogy az a kb. 800ezer forint, amiről azt gondolják, hogy nekem van már rég nincs sehol. Mocskos egy dolog ez, hogy ennyire lesüllyedtem. Tán jobb lenne kihúznom külföldre és visszakeresni azt a pénzt. Elmondani nem merem mit tettem.:(
2012. nov. 22. 22:03
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Itt olvass erről a játék szenvedélyről.

Ne a körülményeket okold! Ez betegség, és amíg nem magadban keresed a hibát, addig nem is fogsz leállni vele. Olyan mint a piás, vagy a drogos ember.Van segítség, ha képes vagy szembe nézni saját magaddal, és nem a körülményeket okolod.

A játék lehet örömforrás, de lehet pótcselekvés is. A játékbetegeknek egyetlen örömforrás a játék, a feszültségüket oldja, és a konfliktusokból is kivezető utat jelent. A családi környezetnek, a gyerekkori lelki traumáknak, a mindennapi élet konfliktusainak és annak is, hogy milyen könnyen lehet kapcsolatba kerülni a szerencsejátékokkal, jelentős szerepük van a viselkedési addikciók, így a játékszenvedély kialakulásában is.

Kezelés

Az eredményes kezelés feltétele a beteg motiváltsága és együttműködése a szakemberekkel és önkéntes segítőkkel.

Gyógyszeres kezelés. Általában szelektív szerotonin-visszavételt gátló (SSRI) antidepresszívumokkal kezelik a játékbetegeket. Sajnos, gyógyszerekkel nem lehet meggyógyítani a kóros játékszenvedélyben szenvedőket, a betegségük csak feltartóztatható.

Pszichoterápia. A pszichoterápia első sorban magatartásterápiát és családterápiát alkalmaz.

Önsegítő csoportok. Az Anonim Játékosok önsegítő közösségei széles körben nyújtanak segítséget azoknak, akik igénylik. A gyűléseiken a tagok beszélnek a játékproblémájukról, arról, hogy napi szinten hogyan épülnek fel, és arról, hogy ma hogyan birkóznak meg az élettel.

Az Emberbarát Alapítvány terápiás közösségben, szakemberek támogatásával, hosszú távú komplex kezeléssel segíti elő a játékbetegek felépülését.

2012. nov. 23. 05:14
 12/28 anonim ***** válasza:
75%

Nem értek a játékfüggőséghez, de hallottam egyszer egy profi kaszinóst beszélni, ő azt mondta: mielőtt belevágott volna ebbe az egészbe, egy dolgot kőbe vésett magának - ha x összeget veszít, azonnal feláll az asztaltól, és ugyanígy, ha x összeget nyer, akkor is azonnal feláll az asztaltól.

Gondolom, ezt a hazárdírozást csak így elehet kordában tartani.

De a legjobb, ha bele sem fogsz.

Amúgy szerintem is az lenne a megoldás, ha kimennél külföldre. Keresd meg az elinduláshoz szükséges pénzt (párszárezer, de ne fogadásokból!! tisztességes munkával!), és uzsgyi.

Ha így lesz, nem kell elmondani a szülőknek, biztos összetörnéd a szívüket.

2012. nov. 23. 08:20
 13/28 A kérdező kommentje:

Én azt hallottam, hogy a játékszenvedély az ugyanolyan, mint másoknál a dohányzás vagy az alkoholizmus. Nem az a gond, hogy játékszenvedéllyel küzdök (mert igen elismerem). A probléma, hogy pénzt kevertem bele. Mert megtehettem volna, hogy játékpénzben fogadok, ma már vannak az interneten ilyen oldalak így a pénzem is megmaradt volna és az élmény is. Na, de nem ezt tettem és ezt nagyon szégyenlem.:(

Valaki esetleg tudja, hogy kérésre a bankok megtudják-e tiltani, hogy bármilyen online sportfogadóirodához fizessek be pénzt? Létezik ilyesmi?

2012. nov. 23. 13:55
 14/28 anonim ***** válasza:

Nem tudom, ezt a banktól kérdezd meg. De ha nincs, akkor az internetbankingodat / domborkártyádat mondd fel... Akkor egyáltalán nem tudsz neten fizetni, ez is segít megfogni a pénzt.

Ha kezedben van a bankó, jobban érzed, hogy konkrétan kiadod a pénzt, mintha csak kattintgatsz az egérrel.

2012. nov. 23. 21:13
 15/28 anonim ***** válasza:

"Nem a mi hibánk, hanem az államé."

Ezt a mondatot nagyon gyorsan felejtsd el, ha meg akarsz szabadulni a függőségtől. Az ugyanis csak a te hibád, nem lehet másra fogni. Sokan élnek még nehéz anyagi helyzetben (rosszabban, mint te, akit eltartanak és mindent félretehetsz), mégsem kezdenek el fogadni. Ez csak egy duma, hogy ne kelljen beismerni a gyengeséged.

2012. nov. 24. 16:50
 16/28 anonim ***** válasza:
Nincs ilyen bank aki letiltja, hogy játékbarlangba ne költs pénzt. Ha nem tudod megállni, akkor fordulj orvoshoz.
2012. nov. 24. 18:01
 17/28 A kérdező kommentje:

72%-os:

Mért talán nem az állam hibája, hogy sokan a szerencsejátékból próbálnak pénzt szerezni? Nem az állam a hibás, mert nem képes tisztességes bért fizetni a polgárainak annak ellenére, hogy az emberek megszakadnak a munkába, idejük sincs egymásra és mégsem boldogulnak? Egy rohadt kocsit nem lehet hitel nélkül megvenni, sőt sokan még egy mosógépet sem képesek önerőből beszerezni. De az államé, ki másé lenne! Külföldön egy mosogató keres 300-400ezer forintot havonta és lazán megél persze, hogy kevesebben menekülnek szenvedélyekbe. Nemcsak a szerencsejátékba, hanem az alkoholizmusba, a drogokba keresve a boldogságot. Tisztességes bérek mellett senki nem lenne rászorulva, hogy kockáztassa a pénzét a nyerés reményében. Pont az állam az, akinek meg kellene védeni az állampolgárok pénzét, de nem ezt teszi, nagyon nem! Ezen gondolkodj el, mielőtt az államot véded!

2012. nov. 24. 20:20
 18/28 anonim ***** válasza:

Ember!

Nem az állam hibája továbbra sem. Próbálhatod ráfogni, meg úgy csinálni, mintha rákényszerítene, de akkor a te saját döntésed, hogy elb*szod a pénzed egy olyan dologgal, amiről köztudott, hogy a többség veszít.

Mondtam: más még szarabb helyzetben van. Pl. én, egyedül élek mert nincs családom, 3 hónapig nem volt munkám, rettegtem hogy elfogy a pénzem és mehetek az utcára, mégse kezdtem szerencsejátékozni. Te döntöttél.

2012. nov. 24. 20:27
 19/28 anonim ***** válasza:

"Nem az a gond, hogy játékszenvedéllyel küzdök (mert igen elismerem). A probléma, hogy pénzt kevertem bele."

De, az a gond, mert a 2 összefügg!

Horváth Szilveszter weboldalát olvasd, és menj el kezelésre, ahogy már írtuk!

2012. nov. 24. 22:21
 20/28 A kérdező kommentje:
Olvastam azt az oldalt, amit ajánlottál utolsó! De az már annyira súlyos beteg emberekről beszél, akik menthetetlenek. Én még szerencsére nem jutottam el erre a szintre és nem is fogok, mert van akaraterőm abbahagyni. Már most is abbahagytam, mert annyi pénzem maradt, hogy megtudok lenni belőle, nem kell kölcsönkérnem senkitől. A félrerakott százezreknek viszont már búcsút inthetek. Ez épp olyan, mint az alkoholizmus vagy a dohányzás. Aki erős az letudja tenni a piás üveget és a cigit is.
2012. nov. 25. 01:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!