Ti hogyan reagálnátok arra, ha a szüleitek azt mondaná, semmit nem tud beleadni az esküvőbe, és hozományként sem?
Anyukámmal jól megvagyunk, ritkán veszekszünk, nem élek velük együtt. Mindig mondja hogy hiányzom neki, és hogy szeret, de ha az esküvőmről van szó, sosem érdeklődik, nem szereti a témát, valószínűleg azért mert neki nem lehetett szép ruhája, lakodalma stb.
Minap viszont erős volt nekem amikor kijelentette: ne is várjam hogy valamit adjon nekünk az esküvőnk után, mert neki semmije sincs. A vőlegényemet nem is szereti nem is utálja, olyan közömbös érzésekkel van a kapcsolatom felé.
24 N
Én úgy mentem férjhez hogy a szüleim semmit nem tudtak adni, és én meg is értettem. Örültek hogy a hónap végéig kihúzzák a kicsiny pénzükből, pedig mindketten dolgoztak.
Ezért én úgy mentem férjhez ahogy a pénztárcánk engedte..
Azért a mai világban szerintem nagyon ciki, ha nem a fiatal pár állja az esküvőt... Miért kéne a szülők támogatása? Én el sem fogadnám, ennyi erővel adjanak a leendő férjnek hozományt is, mint hajdanán. Hisz akkor volt ez a divat, hogy a szülők állják az esküvőt :o
Nekem ez nagyon furcsa szokás. Mi mindent magunknak álltunk, fel sem merült, hogy bármit is kérjünk.
És szerintem azért nem segít másban anyukád, mert érzi, hogy te pénzt meg tárgyi ajándékot vársz.
Őszintén szólva nagyon rosszul esne.Ha nem szállna be az esküvői kiadásokba azt megérteném de azt hogy ajándékot nem hoz azt nem.Egy csésze garnitúra vagy egy 6személyes tányér garnitúra nem nagy összeg,de ha ere sem telik vegyen egy asztalteritőt.
Mielőtt még kikiáltanának anyagiasnak volt esküvőm,szüleim és anyósék állták a költségeket.Lehetett volna baromi nagy lakodalom mert a szüleimnek félre volt téve a pénz mégis családias szűk körű esküvőnk volt.Ajándékot külön nem kaptunk,de nem is vártunk,ha az ajándékra mentem volna akkor megtartsuk a nagy lagzit és kapok egy csomó mindent.
Jelképes ajándékot illik adni szerintem,igy kijelenteni hogy nem kapsz semmit,szerintem bántó.
Nincs azzal semmi gond, hogy a szülők nem szállnak bele az esküvőbe. De itt nem is arról van szó, hanem hogy anyuka kategórikusan kijelentette, hogy sem az esküvőbe nem száll be, se ajándékot nem ad és nem is érdeklődik az esküvőről! Ez azért túlzás!
Mielőtt lepontoznátok, nálunk sem fizetett senki az esküvőbe egy vasat sem, de ajándékokat vagy pénzt kaptunk, ki mennyit gondolt (volt olyan, akik 4-en jöttek és talán 5-10ezret tudtak csak fizetni, de mi mondtuk, hogy a jelenlétük a lényeg). DE a szüleimmel mindig is lehetett beszélni az esküvőről, a szervezkedésről, segítettek intézni a dolgokat, náluk tároltuk a köszönőajándékokat, édesanyám vasalta ki a menyasszonyi ruhámat, ő készítette a gyűrűhordó párnát stb, itt ezt a segítséget hiányolja a kérdező!
Szerintem a felnőtt emberek maguk állják az esküvőjüket teljesen/jórészt. És nem várják el a segítséget.
Amúgy nálunk sincs kolbászból a kerítés, természetes, hogy nem akadnék fenn, ha ezt mondaná. Annyi mindent kaptam már Anyutól, hogy azzal a pénz nem ér fel.
Hát ha nincs pénz akkor nincs nyilván te is tudtad hogy áll anyagilag.
A szervezésben ezen túl meg nagyon segiteni nem tud mert ha beleszo hogy ne legyen zenekar mert drága, ne kék territő legyen hanem zöld mert az szebb a plafonon lennél a dühtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!