Ha nagyon gazdagok lennétek mindent megvennétek a gyereknek amit akar?
A kérdésem inspirációja az, hogy van az ismeretségi körömben egy nagyon gazdag család. Milliárdosok az nem kérdés.
Van egy 20 éves fiuk és nemrég kapott egy Maserati Grandturismo kocsit, olyan 35-40 millió forint értékben. Előtte egy AMG Mercije volt azt 18 évesen kapta. Tavaly karácsonyra egy 8 millió forintos Hublot karórát kapott. Meg mindig megkapott mindent került amibe került.
Szerintem ez nincs jó hatással egy gyerekre ha így minden az ölébe pottyan. Ti hogy vélekedtek erről? Ti is megvennétek neki mindent ha a pénz nem számítana?
Igen. Miért ne? Feltételezhetően neki sem lenne soha anyagi problémája, akkor miért ne szokná meg így?
Ha magamnak vennék 40 millióért kocsit, ő miért kapna egy 100asért egy trabit? Sorolhatnám. Nem ésszerű.
Egyszer kelljen dolgoznia, és meg tudja mit jelent a pénz. Volt ilyen osztálytársam, aki karácsonyra 16 évesen fél millió forintot kapott, és abból 200 ezerért vett táskát magának. Ha tudná mit kell dolgozni annyi pénzért, nem verné el ilyen hülyeségekre. Engem mindig úgy neveltek, hogy nem kényeztettek el, akkor se mikor meg tehették volna, és a teljes gitárfelszerelésem - kb 300 ezer forint -, saját magamnak kapartam össze 3 év alatt diákmunkával, és előnyös cserékkel.
Ha mindent megkap a szüleitől, egyrészt céltalan lesz az élete, másrészt nem tudja hogy mit jelent dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!