Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha nagyon gazdagok lennétek...

Ha nagyon gazdagok lennétek mindent megvennétek a gyereknek amit akar?

Figyelt kérdés

A kérdésem inspirációja az, hogy van az ismeretségi körömben egy nagyon gazdag család. Milliárdosok az nem kérdés.

Van egy 20 éves fiuk és nemrég kapott egy Maserati Grandturismo kocsit, olyan 35-40 millió forint értékben. Előtte egy AMG Mercije volt azt 18 évesen kapta. Tavaly karácsonyra egy 8 millió forintos Hublot karórát kapott. Meg mindig megkapott mindent került amibe került.

Szerintem ez nincs jó hatással egy gyerekre ha így minden az ölébe pottyan. Ti hogy vélekedtek erről? Ti is megvennétek neki mindent ha a pénz nem számítana?

2012. nov. 20. 17:51
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
83%
Itt mindenki azt írja, hogy ő biztos nem venne magának márkás cipőt és táskát, még akkor sem, ha milliárdos lenne. Na persze, hirtelen megnyernéd a lottót, lenne X milliárdod, és ugyanúgy bemennél a megszokott kis kínai boltba, és vennél magadnak két 1500 forintos cipőt ünneplésként. Aztán ugyanígy élnél tovább, lehet, hogy élelmiszerből áttérnél a minőségire, de még ott is az akciót figyelnéd. Aztán egyszer csak azt vennéd észre, hogy már 95 éves vagy, a halál szélén állsz, kuporgattad a hülye pénzedet, mert te már "csakazér'se" veszel semmit, ami márkás és drága, nehogy "beállj a sorba". Aztán azzal a gondolattal a fejedben halnál meg, hogy "b*sszameg volt X milliárdom, mi a fenéért nem éltem, na de mostmár mindegy". Kíváncsi lennék, hogy az ilyen válaszolók közül hányan zsugoriskodnának valójában, ha ilyen körülmények között élhetnének később. Szerintem el sem tudják képzelni, milyen gazdagnak lenni, milyen az, ha egy 50 milliós autón nem kell gondolkodni, csak bemenni a szalonba, letenni az 50 milliót kp-ben, majd kigurulni az autóval. Aztán mondjuk egy hét múlva venni egy másikat. Fogalmuk sincs, ezért gondolják azt, hogy ők biztos nem tennék meg. Mert tudják, hogy valóban sosem fogják tudni ezt megtenni. Feleslegesnek tartom az ilyen kérdéseket, mert úgyis mindenki ilyen válaszokkal jön, hogy ők márpedig nem élnének úgy, mint a gazdagok, még akkor sem, ha azok lennének. Csak az étkezésre költenének többet. Ilyen hülyeséget... Ha valaki ebbe születik bele, annak természetes, hogy sosem volt kínai boltban, és sosem volt nem hogy 5 ezres órája, de még 500 ezres sem, csak drágább. Mert nekik ez a természetes, mert megtehetik. Akinek ez nem adatott meg, el sem tudja ezt képzelni, és csak jön ide a nagy elméleteivel, hogy ő inkább ülne a milliárdjain, ha lenne is.
2012. nov. 23. 17:07
 22/55 anonim ***** válasza:
30%
19. valaszolo vagyok, irtam, hogy minosegi! cipot vennek, de nem azert, mert hu de markas, hanem mert esszeru, mivel nem azik be, meleg es nem kell uj 2 het mulva. Megjegyzem, volt mar 20 ezres "Niké" cipom, kerek 3 napig birta a ragasztas es persze kinaban gyartottak. Nem ulnek a penzemen, hanem mondjuk evente utaznek sielni, vagy csobbanni egyett a Holt tengerben. Tamogatnek allatmenhelyeket, gyogyithatatlan betegeket, afrikai arvakat satobbi. Nyitnek egy ettermet is, mert tetszik a vendeglatas. Ez nem zsugorisag, esszeruseg.
2012. nov. 23. 17:14
 23/55 anonim ***** válasza:
45%
Nem szűkölködünk. Mégsem veszünk semmi feleslegeset. Keresem az akciókat és ésszel élünk. Az ilyen helyzet egyszer fent, egyszer lent... attól, hogy valaki tehetős, meg kell tanulnia dolgozni is, mert az élet teljesen kiszámíthatatlan. Bár úgy érzem, nem lesznek anyagi gondjaink a jövőben, a legtöbb, amit a gyerekemnek adni tudok az az, hogy megtanítom, hogyan tudja megoldani a problémáit, milyen megdolgozni valamiért, és hogy becsülje meg, ami neki jutott. Ez úgy nem megy, hogy lóbálja a lábát kényelmesen az ágyról. Nem fog megkapni mindent, mert eltűnnek a határok, a vágyak, célok, és új utakat fog keresni, amik miatt kisiklik (számtalan sztár-példa van erre, és most nem a magyar celeb-bohócokra gondolok). A határok, elvárások, kemény, rendes munka, a pénz beosztása, tervezgetés és megvalósítás még senkinek sem ártott meg. A létbizonytalanságot nem kell megtapasztalnia, hála a jó égnek, de a többi csak a hasznára válik szerintem.
2012. nov. 24. 09:31
 24/55 anonim ***** válasza:
92%

Sokan hasonlítgatják ezt a családot magukhoz. Mondják, hogy "jól élnek", "nem szűkölködnek", stb. Ez nagyon nem egyenlő azzal, hogy valaki milliárdos. Tegyük fel valaki keres havi 1 milliót. Na ő jó módban él, nem szűkölködik. Viszont annak a havi 1 milliós fizetésnek könnyebb a s.ggére verni mint azt sokan gondolják. Egy ilyen embernél teljesen reális az esélye annak, hogy egyszer nagyon lecsússzon. Így attól függetlenül, hogy jól keres a kiadásaira figyelni kell. Egy ilyen fizetés elég a jómódban éléshez, de édes kevés ahhoz, hogy a saját és a családja jövőjét bebiztosítsa vele.

A milliárdosoknál viszont elég csekély annak az esélye, hogy valaha is szűkölködniük kellene az egyenesági leszármazottjaikat is beleértve. Az ilyen emberek soha nem egy lábon állnak. Több vállalkozásuk van, passzív jövedelem források, befektetések, kapcsolati tőke. Ők soha nem fognak már szűkölködni.

Meg ezeken a drága ajándékokon is kár fent akadni. Teljesen más a mérce meg az értékrend.

Vegyünk egy átlagos családot. Az apuka keres 120 ezret. Vesz a gyereknek egy 20 ezer forintos karórát karácsonyra mert az szeretne. Nem nevezhető egy kirívó esetnek. Senki sem hökken meg rajta.

Nézzük ezt a milliárdos családot. Apuka keresett abban a hónapban 100 milliót. Vett a gyereknek egy 8 milliós karórát. Na most akkor melyik szülő adott az lehetőségeihez képest "drágább" ajándékot? Na ugye!

Az meg, hogy felesleges-e azt nem tisztünk eldönteni. Valakinek az valakinek nem. Nekem speciel egyáltalán nem lenne felesleges. A maguk nevében az ilyen luxus svájci órák egy iparművészeti műremekek. Én is vennék ha megengedhetném magamnak.

2012. nov. 25. 12:15
 25/55 anonim ***** válasza:
9%

Szia !

Szerintem ez akkora baromság ha mindent megvesznek a gyereknek ! Főleg ha picike ! Igaz , hogy az én babám még a pociban van ! Persze , én is akartam volna venni neki , márkásabb kocsit 200-300 ezer forintért , de még se tettük , hisz még akkor is ha nem vagyunk rossz anyagi helyzetben , akkor se tehettük ezt meg ! Én úgy gondolom , és ha majd a kicsi lány is megszületik , akkor is ha valamit akar hisztivel nem fogja elérni , dolgozzon meg érte ! Nem fogom elhalmozni ajándékkal !

2012. nov. 30. 17:10
 26/55 anonim ***** válasza:
86%

"én is akartam volna venni neki , márkásabb kocsit 200-300 ezer forintért , de még se tettük , hisz még akkor is ha nem vagyunk rossz anyagi helyzetben , akkor se tehettük ezt meg"

Te sem érted a kérdés lényegét. Ti nem tehettétek volna meg a 200-300 ezres kocsit. Akikről a kérdés szól, ők viszont minden gond nélkül vehetnek 40-50 milliós autókat, de akár 10 milliós babakocsit is vehetnének.

2012. nov. 30. 18:22
 27/55 anonim ***** válasza:
21%

Hát adjanak a szülők, csak legyen valami mértéke. Ismerősök között van nagyon gazdag és meg nem mondanád a lányukról. Persze, teniszezik és márkás cuccokban jár, de amikor elhagyta a telefonját, akkor egy hónapig nem vettek neki újat nevelési elvek miatt.

Szerintem úgy normális, ha az alap szükségleteit biztosítod azon a szinten amit tudsz. Nyugodtan lehet venni a gyereknek szebb pólót, ne járjon már kínai szandálban ha ilyen gazdag a család... Vagy a családi nyaralást sem kéne csak azért a Balatonhoz szervezni, hogy ne adj neki semmi pluszt, de a több 10 millás kocsikat túlzásnak tartom én is.

2012. nov. 30. 19:14
 28/55 anonim ***** válasza:
10%

Mivel nem vagyok gazdag és szeritnem az itt hozzászólók sem azok, ezért csak "csóró" fejjel tudunk véleményt adni. Tehát én is azt mondanám, hogy nem kell sok pénzt adni neki.

De ha tényleg gazdag lennék, akkor nem tudom mit válaszolnék.

2012. dec. 9. 12:07
 29/55 anonim ***** válasza:
86%
Én nem vagyok gazdag, de simán bele tudom élni magam a milliárdosok helyzetébe. Én biztos, hogy mindent megvennék a gyerekemnek, és magamnak is. Felesleges kuporgatni, ha van pénzem.
2012. dec. 9. 12:24
 30/55 anonim ***** válasza:
9%
Nincsen jó anyagi helyzetem, de azért megkapunk mindent, ami szükséges. A tanulmányaimat kifogják fizetni, mindig mondják, hogy tanuljak, mert a nélkül nem jutok semmire. Ha milliárdos lennék, megvenném a drága, szép, minőségi ruhákat, cipőket, kiegészítőket, de megtanítanám a gyerekeimet arra, hogy ne nézzenek le senkit, mert szegény, az az ember is ugyanúgy értékes, mint a többi. 18 éves korában kapna lakást, autó...háááát...na arra inkább gyűjtse össze a pénzt. Szóval nem szenvednének hiányt semmiben, de megtanítanám őket arra, hogy nehogy azt higgyék, hogy a pénz jön magától, mert meg kell dolgozni érte.
2012. dec. 9. 12:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!