Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha nagyon gazdagok lennétek...

Ha nagyon gazdagok lennétek mindent megvennétek a gyereknek amit akar?

Figyelt kérdés

A kérdésem inspirációja az, hogy van az ismeretségi körömben egy nagyon gazdag család. Milliárdosok az nem kérdés.

Van egy 20 éves fiuk és nemrég kapott egy Maserati Grandturismo kocsit, olyan 35-40 millió forint értékben. Előtte egy AMG Mercije volt azt 18 évesen kapta. Tavaly karácsonyra egy 8 millió forintos Hublot karórát kapott. Meg mindig megkapott mindent került amibe került.

Szerintem ez nincs jó hatással egy gyerekre ha így minden az ölébe pottyan. Ti hogy vélekedtek erről? Ti is megvennétek neki mindent ha a pénz nem számítana?

2012. nov. 20. 17:51
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
80%
Teljesen egyetértek a 10-es hozzászólóval
2012. nov. 20. 18:36
 12/55 anonim ***** válasza:
53%

ész nélkül azért nem. ezek a tipikus felesleges luxus dolgok.

minőségi dolgokat kapna, ahogy én is kaptam gyerekkoromban, de megtanultam, hogy csak azért nem veszünk meg drágábban egy táskát vagy cipőt, mert ott van rajta az a bizonyos márkajelzés.

ugyanígy lakást is vennék neki, ahogy nekem is vett a családom. mert ennyi a minimum, ha telik rá. a taníttatás a másik fontos. ha a gyerek tehetséges, jó eszű, akkor a legfontosabb dolog ez. a papám mindig mondta, hogy a tudásodat senki nem veszi el tőled, és akárhol vagy, akármilyen anyagi helyzetben, meg fogsz élni belőle.

a párom anyukája így gondolkodott. nem tudott milliós órát, kocsit venni a fiának, de jó egyetemre járatta, támogatta amíg tanult. meg is lett az eredménye, most egy jól fizető állása van, és olyan tudása, hogy ha az egész cég lehúzná a rolót, akkor is másnap 5 helyre mehetne interjúra.

mint mindenben, ebben is meg kell találni a középutat. persze a prolik mindent felesleges fényűzésnek tartanak, amire nekik nem telik.

sok nagyon gazdag, és annál is több nagyon szegény ismerősöm van. ezáltal látom, h ki hogyan értékeli a pénzt, mire költi, mik a preferenciák.

2012. nov. 20. 22:14
 13/55 anonim ***** válasza:
83%
Egy átlagos családnál azt mondom, hogy nem jó, ha mindent megkap a gyerek, hiszen később nem fogja tudni értékelni a pénzt, és nem úgy fog hozzáállni a munkához, mint ahogy kellene. Egy milliárdos családnál azonban azt mondom, hogy teljesen mindegy, mivel a gyereknek soha az életben nem lesznek anyagi gondjai, mert valószínűleg a szülők nem mondják majd neki azt, hogy "na kisfiam, holnaptól mehetsz amerre látsz, se kaja, se fedél a fejed felé, se pénz". Mivel neki megalapozzák az életét (lakás, kocsi, tanulmányok), könnyebb lesz elindulnia, mint a mai világban sokaknak, és szerintem a kezdő fizetését is megtoldja majd apuka (megjegyzem én is ezt tenném, ha ennyi pénzem lenne, hisz miért üljek a milliárjaimon, és nézzem, hogy a saját fiam csak teperjen, hogy elérje ezt az életszínvonalat?), vagy esetleg beveszi a családi bizniszbe, amiből meggazdagodtak, vagy bármi. A lényeg, hogy sosem lesz anyagi gondja, sosem kell majd gondolkodnia egy kocsin, vagy egy drága karórán, egy nyaraláson. Így valószínűleg ha ebben a helyzetben lennék, akkor én is megadnék neki mindent. De mivel átlagos anyagi helyzetben vagyunk, és nem tudjuk, mit hoz a jövő, nem fogom elkényeztetni a gyerekemet, hisz nem fogom tudni a későbbiekben sem ilyen szinten támogatni őt, mint egy gazdag család gyerekét.
2012. nov. 20. 22:37
 14/55 anonim ***** válasza:
71%

Én átlagos családban nőttem fel, szegénységben kezdtük és most így fiatal felnőttként már azt mondhatom, hogy egészen jó anyagi körülmények között élünk. Tudom, hogy honnan jöttem/jöttünk és azt is tudom, hogy merre tartok, esetlegesen mi lehet belőlem. Alaposan megtanultam a pénz és minden más értékét. Én autót és motort soha nem kaptam és nem is fogok kapni, amíg nem tudom egymagam fenntartani. A szüleim indoka egyszerű volt és maximálisan meg is értem. Egyszerűen szerintük ha saját pénzből veszem majd meg az első autómat, ahhoz sokkal erősebb szálak fűznek majd, mert a nehezen összespórolt pénzemből vettem, jobban fogok vigyázni rá, mint egy hímes tojásra, nem érzek kísértést az összetörésére (persze ezt képletesen értem). Ezzel valahol egyetértek, valahol nem, de elfogadom a döntésüket és a magyarázatot is, nem is várnám el.

Ha én kő gazdag leszek, én is hasonlóan fogok gondolkodni. A gyerek kicsi korától kezdve tanulja meg, hogy amit a kezébe nyomok, annak értéke van. Ne vegyen természetesnek egy 8 milliós karórát, mert nem fogom tudni élete végéig támogatni ilyen mértékben és nem is akarom. Ha kikerül az életbe és magára lesz utalva, akkor ne kezdjen akár illegális bizniszekbe csak azért, mert már nincs meg a régi színvonal, amikor 3 évente vágtak hozzá 50 millás autókat, most meg amint a szülők levették róla a kezüket, hopp hirtelen erre nincs lehetőség.

Tehát nem tartom jó ötletnek egy GYEREK "elkapatását", viszont azt is túlzásnak tartom, hogy halálra b*szogassuk azt, akinek a szülei megtehették és egy lakást vegyenek a gyereküknek, amikor az kilépett a nagybetűs életbe.

2012. nov. 21. 15:18
 15/55 anonim ***** válasza:
26%

nem, biztos, hogy nem. Amíg rám van szorulva, nyilván megadnék neki, mindent, amit tudok, nyilván nem turkálóból válogatnék, hanem márkás cuccokat kapna, de nem a villogás miatt, hanem mert minőségileg jobban bírják. Viszont amint saját keresettel rendelkezik, biztos, hogy elmondanám, hogy nem fogunk neki segíteni. Nyilván, ha feldobom a talpam, sok pénzt fog örökölni, de előtte is dolgozzon meg a pénzért.

Ha tudja, hogy mindent megkap, miért dolgozna?

És még csak egy kérdés: mitől mutat pontosabb időt egy 8 millás karóra, mint mondjuk egy 5000 Ft-os???

2012. nov. 21. 15:38
 16/55 anonim ***** válasza:
75%
Meglehetősen gazdag családban nőttem fel. Megkaptam kb. mindent a szüleimtől, de... Az általános használati dolgokból kaptam meg mindig a legjobbat és nem feltétlenül azért, mert márkás, hanem azért, mert ízléses, finom, kényelmes. Viszont anyukám kicsi koromtól kezdve megtanított arra, hogy semmit sem kap csak úgy az ember, mindenért meg kell dolgozni. Mindig jól esett, mikor az év végi bizonyítványomat pl. egy 20 Eurossal jutalmazták. Itthon is mindenbe besegítek, pedig egyke vagyok. 21. szülinapomra egy házat kaptam, illetve részesedést a cégünkben, ami nagy dolog. Anyukámék nem neveltek életképtelenné, szerintem ez a fontos. Nem kell, hogy a szülő fukar legyen, ne sajnáljon semmit se a gyerektől, de nem kell túlzásba esni... 21L
2012. nov. 21. 19:05
 17/55 anonim ***** válasza:
100%
A kérdés, hogy maguknak is megvesznek-e így mindent? Akkor tartom furának és túlzásnak, ha csak a gyerekek kapnak ilyesmit, a szülők nem élnek vele. De ha pl az anyuka 500ezer forintos designer táskával jár, akkor a gyerek miért csak 20ezer forintos táskát kaphatna? Ha az apuka 60milliós kocsival jár akkor a gyerek miért 20 éves használt suzukival furikázzon? Ez nekik presztízs kérdés is amúgy, mert akkor látják az üzletfelek, hogy van cash, megbízhatnak az illetőben, viszont elgondolkoznának azért ha csak a szülők villognának és a gyerekek meg a BKV-n lógnának kínais cuccokban. Szerintem álságos, ha valaki más életszínvonalon tartja a gyerekét, mint saját magát, és ezt fordítva is így gondolom, amikor a gyerek szakadt mocskos ruhákban lézeng, az anyuka meg mindennap jár körmöshöz és fodrászhoz. Minden szülőnek szíve joga hogy támogassa a gyerekét, és ha van aki százmilliókat tud adni akkor miért ne? Miért rosszabb ő, mint az a szülő, aki ugyancsak odaad mindent amit tud, akkor is ha ez csak 10ezer Forint? Lényeg,h senki se verje magát magát adósságokba, és szerintem normális ha egy szülő erejéhez mérten támogatja a gyerekét.
2012. nov. 22. 10:19
 18/55 anonim ***** válasza:
92%

Amit nem tartok károsnak, azt megvenném. Ahogy elnézem az embereket, egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy a gazdag szülők gyerekei kevésbé lennének tisztában a pénz értékével.

Sőt! Sokkal jellemzőbb, hogy akik szegényebb családban nőttek fel, azok pl. inkább hitelből finanszírozzák az életüket, és nem fektetnek be pl. a tanulásba.

Nem az számít, hogy mennyiért vesz meg az ember dolgokat a gyerekének. Attól még, hogy kínai cipőben jár, nem fogja jobban értékelni a pénzt, csak jobban fog vágyni a márkásra. És ha nem tanulja meg a pénz értékét, akkor amint lehetősége lesz, megveszi a márkásat, még ha nem is telik rá, mert annyira szeretne már egyszer olyat.

Az számít, hogy az ember megtanítsa a gyerekének, hogy kezelje ésszel a pénzt. Hogy mit tehet, ha többet szeretne, milyen esélyeket kell latolgatnia. Hogy megértse például, hogy a tanulásba fektetett idő és energia végül forintban, avagy márkás cipőben manifesztálódik. És lehet, hogy amíg tanul, nem szórakozhat, de utána folyamatosan sokkal jobb életszínvonala lesz, mint annak, aki nem tanult, ellenben szórakozott, ugyan öt évvel korábban vett házat, de hitelre, amit húsz évig nyög ahelyett, hogy plusz öt évig "kidobta volna a pénzt az ablakon albérletre", utána meg kp megvette volna ugyanazt a házat.

Ez a dolog pedig hozzáállás kérdése. Teljesen mindegy, hogy 5 ezerért vagy 8 millióért veszel órát. Attól nem tanul meg a gyerek semmit. Az számít, amire valóban megtanítod, amilyen értékeket valóban átadsz.

2012. nov. 23. 15:38
 19/55 anonim ***** válasza:
13%
En sem tartom ezt jonak, sooot. Ha sok penzem lenne, se kapna markas cipot, nem akarom, hogy bealljon a sorba. (nem tudom ki latta az Iphone5 videot) Nyilvan minosegi borcipot vennek, bizonyitottan jo talpbetettel, de a marka pont nem erdekelne. Odafigyelnek az etkezesere is, abbol is minosegit valasztanek. Lakast akkor kapna (akkor se nagyot), ha sikerul osszegyujtenie (jelenlegi arfolyam szerint) 1 millio forintot, tamogatas nelkul. (Ennyit nekem is sikerult, gimi melletti munkaval, kulfoldi nyari munkaval satobbi.) Kocsit, presztizs erteku ajandekokat nem vennek, dolgozzon meg ertuk. A kerdesben szereplo embereket nem ertem.
2012. nov. 23. 16:14
 20/55 anonim ***** válasza:
61%

Mi ezzel a baj, ki mit tud, azt veszi meg a gyereknek. Azt mondtad milliárdosok. Nekik a 8 milliós karóra olyan, mint neked az 5 ezer forintos, azok az autók meg, kb. mint mikor te BMX-et veszel a gyereknek.

Persze, hogy megvenném neki. A gyerek abból sem tanul, semmit, hogy szarásig van pénzünk, de anyámék szart se vesznek belőle.

Ez a csúnya dolog én nem tenném, picit ilyen dac reakció is, hogy lehet nekem nincs, de tudod mit nem is kéne bibibibibibiiii. Na persze.

2012. nov. 23. 16:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!